برای بالا بردن سرعت سایت چه کنیم؟

وردپرس یک پلتفرم فوق‌العاده است اما مانند همه چیز، نقاط ضعفی نیز دارد. یکی از این موارد، کند شدن سایت وردپرس است. اگر نکات پیشگیری را رعایت نکنید، شاید سایتتان به یک حلزون تبدیل شود. این یک مشکل برای مخاطبینی خواهد بود که به طور مداوم از سایت شما بازدید می‌کنند. حتی شاید باعث شود که بخشی از خوانندگان یا مشتری‌هایتان را از دست بدهید. در این مقاله، چند نکته برای بهبود سرعت سایت معرفی خواهیم کرد.

برای بالا بردن سرعت سایت چه کنیم

اهمیت سرعت سایت در وردپرس

هنگامی که کاربری برای اولین بار به سایت شما وارد می‌شود، سایت چند ثانیه فرصت دارد تا توجه او را جلب کرده و ترغیبش کند تا در سایت بماند. گزارشی از تیم تحقیقات مایکروسافت بینگ، نشان می‌دهد که سرعت خوب سایت در جذب مخاطب موثر است. طبق این گزارش، تاخیر «دو ثانیه‌ای» در باز شدن سایت، رضایت کاربران را به میزان ۳.۸٪ و تعداد کلیک‌های سایت را ۴.۳٪ کاهش داده است. اگر سایتی دارید که زمان زیادی برای بالا آمدنش صرف می‌شود، احتمالا بخش بزرگی از مخاطبین خود را از دست خواهید داد.

گوگل نیز هم اکنون، سرعت یک سایت را برای رتبه دادن به آن در نظر می‌گیرد. این یعنی، سرعت خوب، سئوی سایت را ارتقا می‌دهد. با سرعت پایین، احتمال یافتن شما توسط جستجوگران در موتورهای جستجو نیز پایین می‌آید.

چگونه سرعت وردپرس را بالا ببریم؟

نکاتی که در پایین نوشته شده‌اند، اولویت خاصی ندارند و به طور رندم فهرست شده‌اند. رعایت چند نکته از این لیست هم می‌تواند تغییرات قابل توجهی در سایتتان به وجود بیاورد.

۱- یک هاست خوب انتخاب کنید

برای کسی که به تازگی سایت خود را راه‌اندازی کرده و نمی‌خواهد زیاد برایش هزینه‌ کند، هاست‌های مشترک وسوسه‌ انگیز به نظر می‌رسند. اما در صورت استفاده از این هاست‌ها، سایت شما هزینه‌ی سنگین‌تری را متقبل می‌شود: سرعت بسیار پایین سایت و داشتن بازدید کم در زمان‌های اوج ترافیک اینترنت.

اگر قصد تولید محتوای محبوب برای مخاطب دارید، سایت وردپرس خود را با هاست‌های مشترک از بین نبرید. زیرا ممکن است سایتتان به شدت افت کند. پس از همین اول در یک هاست خوب سرمایه‌گذاری کنید.

از مهم‌ترین نکاتی که برای انتخاب هاست باید به آن توجه کنید، پشتیبانی خوب هاست است. مهم است که کارکنان هاست خوش اخلاق و کاربلد باشند تا بتوانند در مواقع ضروری، به درستی به شما کمک کنند. برای اطلاعات بیشتر مقاله‌ی «انواع هاستینگ و انتخاب نوع مناسب هاست برای خرید» ما را ببینید.

۲- از پوسته قابل اطمینان استفاده کنید

شاید تعجب کنید؛ اما پوسته‌ی پیش‌فرض وردپرس، Twenty Nineteen‌ بسیار سبک است و سرعت بالایی دارد. دلیل این موضوع، سادگی کد این پوسته است. در مقابل، پوسته‌هایی قرار دارند که کدهای سنگینی دارند و با ویژگی‌های بسیار زیاد و اکثرا بی‌فایده به کاربر عرضه می‌شوند. ضرر بزرگ کاربر، پایین آمدن سرعت سایتش است. از پوسته‌ای ساده و سبک استفاده کنید که خوب نوشته شده باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  بالا بردن سرعت سایت وردپرس

۳- از یک افزونه مفید برای حافظه پنهان سایت استفاده کنید

کمتر افزونه‌ای پیدا می‌شود که مفید واقع نشود. اما بعضی از بهترین و مفیدترین افزونه‌های وردپرس در دسته‌ی حافظه‌ی پنهان قرار می‌گیرند. این افزونه‌ها سرعت سایت را بالا می‌برند و در سایت WordPress.org به طور رایگان در دسترس کاربران قرار می‌گیرند. بیشتر آن‌ها نیز به راحتی قابل استفاده‌اند. شما می‌توانید از افزونه‌ی W3 Total Cache استفاده کنید. این افزونه تمام قابلیت‌های مورد نیاز سایت را پوشش می‌دهد و به بهبود سرعت سایت کمک می‌کند.

۴- از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید

وبسایت‌های حرفه‌ای در اینترنت کمتر پیدا می‌شود که از این مورد استفاده نکند. CDN یا شبکه‌ی تحویل محتوا تمام فایل‌های ایستای شما (CSS، Javascript، تصاویر و …) را می‌گیرد. سپس آن‌ها را برای بازدیدکننده‌ی سایت در دسترس قرار می‌دهد تا بتواند با بیشترین سرعت ممکن آن‌ها را دانلود کند. می‌توانید از StackPath به عنوان CDN سایتتان استفاده کنید. استفاده از پیشخوان آن بسیار ساده است. افزونه‌ی Free-CDN نیز کار مشابهی را در وبسایتتان انجام می‌دهد.

۵- تصاویر سایت را به طور خودکار بهینه کنید

یاهو ابزاری برای بهینه‌سازی تصاویر به نام Smush.it دارد. این ابزار فوق‌العاده بدون پایین آوردن کیفیت عکس، حجم آن را به خوبی کاهش می‌دهد. با این حال، انجام این کار برای هر تصویر به صورت جداگانه بسیار زمان بر است. خوشبختانه، افزونه‌ی رایگان و شگفت‌انگیزی به نام WP-SmushIt وجود دارد که به طور خودکار این فرایند را هنگام بارگذاری تصاویر در سایت، روی آن‌ها پیاده می‌کند. با پایین آمدن حجم تصاویر، سرعت سایت هم بالا می‌رود.

۶- صفحه اصلی را بهینه کنید

صفحه‌ی اصلی سایت مهم‌ترین بخش آن است. زیرا اولین رابط بین مخاطب و سایت محسوب می‌شود. چند نکته‌ی ساده وجود دارد که می‌توانید برای اطمینان از سرعت خوب صفحه اصلی سایت خود انجام دهید.

  • به جای نوشته‌های کامل، از یادداشت کوتاه برای نمایش هر نوشته استفاده کنید.
  • تعداد نوشته های این صفحه را بین ۵ تا ۷تا قرار بدهید.
  • ابزارک‌های غیرضروری اشتراک را از صفحه اصلی بردارید و تنها در برگه‌ی مربوط به هر نوشته آن‌ها را نمایش بدهید.
  • افزونه‌ها و ابزارک‌هایی که نیازی بهشان ندارید را حذف کنید.

فراموش نکنید که یک صفحه اصلی تمیز و متمرکز هم زیبا به نظر می‌رسد هم سرعت سایت را بالا می‌برد.

۷- پایگاه داده وردپرس را بهینه کنید

می توانید از افزونه‌ی WP-Optimize استفاده کنید. این افزونه تنها به شما در انجام یک کار ساده کمک می‌کند: بهینه سازی پایگاه داده‌تان (هرزنامه، جدول‌ها و …). این کار باعث می‌شود که حجم زیادی از کار از روی دوش پایگاه داده برداشته شود و سرعت سایت افزایش پیدا کند. افزونه‌ی WP-DB Manager نیز به دلیل قابلیت برنامه‌ریزی برای زمان‌های بهینه‌سازی هم پیشنهاد می‌شود.

یک آموزش جذاب دیگه!  با LiteSpeed Cache، نیازی به استفاده از افزونه کش دیگری نیست!

۸- هات لینکینگ (hotlinking) محتوایتان را غیرفعال کنید

هات لینکینگ نوعی از سرقت پهنای باند یک سایت است. این هنگامی اتفاق می‌افتد که بقیه سایت‌ها به طور مستقیم تصاویر و مقالات سایت شما را پیوند کنند و باعث می‌شود که سرور شما اطلاعات خیلی زیادی را بارگذاری کند. این مسئله باعث می‌شود سرعت سرور و در نتیجه سرعت سایت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

برای غیرفعال کردن هات لینکینگ، کد زیر را در فایل .htaccess اصلی سایت خود قرار دهید:

disable hotlinking of images with forbidden or custom image option 
RewriteEngine on 
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ 
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)? example.com [NC] 
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC] 
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?feeds2.feedburner.com/ example [NC] 
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

دقت کنید که باید به جای عبارت feedburner.com، نام خوراک سایت خودتان را جایگذاری کنید. در غیر این صورت تصاویر شما به طور درستی در آن قرار نمی‌گیرد. همچنین، آدرس سایت خود را به جای عبارت example.com قرار بدهید.

۹- برای محتوایتان تاریخ انقضا تعیین کنید

تعیین تاریخ انقضا، راهی است که بتوان از تکرار شدن مطالب برای مخاطبین سایت در آینده جلوگیری کرد. تکرار محتوا، سنگین شدن بی‌دلیل سرور و در نتیجه کاهش سرعت سایت را به همراه دارد.

کد زیر را به فایل .htaccess اضافه کنید:

ExpiresActive On 
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/png A2592000
ExpiresByType image/jpg A2592000
ExpiresByType image/jpeg A2592000

اعداد بالا برای یک ماه ‌(به ثانیه) تنظیم شده‌اند. شما می‌توانید آن‌ها را به طور دلخواه تغییر دهید.

۱۰- به تصاویرتان لود تنبل (lazyload) اضافه کنید

لود تنبل فرایندی است که در آن تنها تصاویر بالای صفحه باز می‌شوند (یعنی تصاویری که در صفحه‌ی مرورگر یک بازدیدکننده برای او دیده می‌شوند). هنگامی که خواننده به پایین صفحه می‌آیند، چند لحظه پیش از رسیدن او به تصویر بعدی، آن تصویر شروع به باز شدن می‌کند. این کار هم سرعت سایت را بالا می‌برد و هم پهنای باند را با بالا آوردن داده‌ی کمتر برای کاربرانی که تمام صفحه را نمی‌بینند، ذخیره می‌کند.

۱۱- پینگ بک و بازتاب را غیرفعال کنید

به طور پیش‌فرض، وردپرس با دیگر سایت‌هایی که پینگ بک و بازتاب در آن‌ها فعال است، فعل و انفعال دارد. هر بار که وبلاگی سایت شما را منشن می‌کند، اعلانی به سایت شما داده می‌شود. در مقابل، این کار داده‌های یک نوشته را بروزرسانی می‌کند. غیرفعال کردن آن‌ها باعث نابودی بک لینک‌ها نمی‌شود اما فعال بودنشان سرعت سایت را به شدت پایین می‌آورد.

امیدواریم که به شما در بهبود سرعت سایت وردپرس خود کمک کرده باشیم. شاید مایل باشید از مقاله‌ی ما در زمینه‌ی افزونه معرفی سایت به گوگل وردپرس نیز دیدن کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.