انواع هاستینگ و انتخاب نوع مناسب هاست برای خرید

برای تقسیم بندی و دسته کردن انواع مختلف هاست می توان با شاخص های مختلفی این کار را انجام داد. از جمله نوع سیستم عامل، مکان قرار گیری سرور، میزان منابع، نوع کنترل پنل، حجم فضای میزبانی و اختصاصی یا اشتراکی بودن. این ها مهم ترین چیزهایی است که با آنها می توان هاستینگ ها را دسته بندی کرد. اما ما در اینجا فکر می کنیم که مهم ترین روشی که با استفاده از آن می بایست هاست ها را دسته بندی کرد، با استفاده از وسعت و کیفیت سروری است که هاست روی آن قرار گرفته است. بر این اساس این سه دستۀ کلی هاست را می توان نتیجه گیری نمود.

انواع هاستینگ و انتخاب نوع مناسب هاست برای خرید

انواع هاستینگ و انتخاب نوع مناسب هاست برای خرید

هاست اشتراکی

هاست اشتراکی، فضایی است که روی یک سرور در کنار دیگر فضاهایی که هر کدام به یک کاربرد تعلق گرفته اند، قرار داد. هاست اشتراکی از نظر قیمت ارزان ترین نوع است و به تناسب آن هم از منابع کمتری برخوردار است. سایت هایی که تازه راه اندازی شدند و یا عموماً سایت های شرکتی که از بازدید کننده های کمتری برخوردارند این دست از هاست ها مناسب هستند. قابل ذکر است که امکان انتقال سایت از یک هاست به نوع دیگر هاست وجود دارد. پس باید بهترین و مقرون به صرفه ترین نوع هاستینگ را بسته به شرایط فعلی انتخاب کرد که در آینده امکان تغییر آن وجود دارد.

شرکت هایی که هاست اشراکی به فروش می رسانند، کنترل پنلی را به کاربر تحویل می دهند تا کاربر با ورود به آن کنترل پنل بتوانند، تنظیمات سایت خود را انجام داده و از منابع تخصیص داده شده استفاده کنند. هاست اشتراکی می تواند از نوع لینوکس و یا ویندوز باشد که همان نوع سیستم عامل سرور است.

یک آموزش جذاب دیگه!  دریافت تاریخچه ثبت و تمدید دامنه اینترنتی با سرویس whoisrequest.com

ویژگی های ارزان بودن و استفاده راحت و بدون دردسر از نظر مسائل فنی، باعث شده که هاست اشتراکی از نظر محبوبیت جایگاه خوبی در بین وبمسترها پیدا کند.

هاست VPS

از نظر منابع و کیفیت یک پله بالاتر از هاست اشتراکی است. اگر یک سرور را یک رایانه قوی تصور کنیم، اگر آن را مثلاً به ۱۰ قسمت تقسیم کنیم و روی هر قسمت یک سیستم عامل نصب کنیم که مثل یک رایانه مجزا شود، به هر کدام یک VPS گفته می شود. VPS همان سرور مجازی است که روی یک سرور اختصاصی ساخته می شود.

روی این سرور مجازی مثل سرور اختصاصی هر کاری می توان انجام داد و دسترسی ریشه به آن برای کاربر وجود دارد. اطلاع از مسائل فنی و نصب کنترل پنل و دیگر نرم افزارهای مورد نیاز باید توسط خود مشتری وجود داشته باشد. البته در خیلی از مواقع می توان از آن جایی که سرور مجازی یا VPS را خریداری کردیم با پرداخت هزینه آن درخواست کرد تا این کارها را برای ما انجام دهند. اما به هر حال سر و کار داشتن با مسائل فنی و از طرف دیگر باز بودن دست ما برای انجام هر نوع سفارشی سازی از ویژگی های مهم هاست VPS است.

هاست VPS از نظر منابع در جایگاه پایین تر از هاست اشتراکی و بالاتر از هاست اختصاصی قرار می گیرد.

هاست اختصاصی

پر هزینه ترین هاست و با کیفیت ترین آنها، هاست اختصاصی است. در اصل یک رایانه اختصاصی است که به شبکه اینترنت متصل بوده و همۀ منابع آن در اختیار خریدار قرار می گیرد. مدیریت آن از نظر فنی نیاز به دانش بالایی دارد. اما از دیگر منظر، تمامی جوانب به دست خریدار است و هر نوع پیکربندی ای که خواسته باشد می تواند روی آن ببندد.

یک آموزش جذاب دیگه!  هاست وارز چیست ؟

هاست اختصاصی بر اساس میزان RAM، حافظه ذخیره سازی، پهنای باند، قدرت پردازنده، محل قرارگیری از نظر فیزیکی و … دسته بندی می شود و می تواند قیمت های مختلفی داشته باشد. الان یک سرور اختصاصی متوسط ماهیانه حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه در بر دارد. البته این قیمت بسته به نوسانات ارز متفاوت خواهد بود.

هاست اختصاصی معمولاً به دلیل اینکه برای استارت آپ ها و سایت های پر بازدید استفاده می شود، نیاز است یا فرد یا گروه متخصص مدیریت آن را به عهده گرفته و رصد ۲۴ ساعته روی آن داشته باشند. پس پروژه حتماً باید بزرگ باشد تا مقرون به صرفه باشد تا هاست اختصاصی برای سایت یا سایت ها تهیه کنیم.

هاست ابری

هاست ابری به عنوان قابل اعتماد ترین هاست از نظر در دسترس بودن سایت و سرویس های آن شناخته می شود. این نوع هاست به جای تکیه بر حافظه Disk یک سرور تکی، از منابع سخت افزاری چندین سرور استفاده می کند. با هاست ابری خیال شما راحت می باشد که قطعی ای وجود نخواهد داشت.

از دیگر مزایای هاست ابری می توان به قابلیت انعطاف بالا و پهنای باند بی نهایت در سرویس های با کیفیت نام برد. منظور از انعطاف بالا، این است که در هر زمان خواسته باشید می توانید به حجم فضای هاست خود بیافزایید.

جمع بندی

با توجه به این دسته بندی برای انواع هاستینگ که خدمت شما عرض شد، می توانید انتخاب مناسبی از بین آنها برای سایت خود داشته باشید و بهترین مورد بسته به نیازتان را انتخاب نمایید. البته باید بدانید که راجع به موارد و شاخص های دیگر به جهت دسته بندی انواع هاستینگ نیاز است دیگر مقالات ما را حتماً مطالعه نموده تا به اطلاعات بیشتری دست پیدا نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.