نمایش تاریخ کپی رایت در پاصفحه وردپرس به صورت پویا

نمایش یک تاریخ به صورت ثابت در پاصفحهٔ صفحات وردپرس بسیار ساده است. کافی است سند footer.php را از بین اسناد قالب وردپرس باز کنیم و در جایی که نیاز هست، با استفاده از کدهای HTML ساده، یک تاریخ را به همراه متن ماقبل آن درج کنیم. اما این تاریخ پویا نیست. یعنی با تغییر سال، همچنان اعداد مربوط به سال‌های قبلی در پاصفحه درج شده که این باعث درگیری بیشتر ما با کدهای قالب می‌شود. بنابراین طبق تابعی که در این پست خدمت شما آموزش می‌دهم، خیلی راحت می‌توانید به صورت پویا یک تاریخ ابتدایی و انتهایی از شروع فعالیت سایت تا به امروز تولید کنید و در هر کجا از سایت، از جمله پاصفحه آن را نمایش دهید.

نمایش تاریخ کپی رایت در پاصفحه وردپرس به صورت پویا

حتماً روی خیلی از سایت‌ها، در جایی مثل پایین صفحات آن سایت، تاریخ شروع فعالیت تا آخرین زمان فعالیت سایت را مشاهده کردید. این تاریخ یک دید کلی نسبت به اعتبار سایت به مخاطب می‌دهد که هر چقدر تاریخ شروع کار سایت قدیمی‌تر باشد، احتمال اینکه اعتبار آن هم زیادتر باشد بیشتر است. حالا می‌خواهیم یاد بگیریم که چطور با یک قطعه کد PHP در وردپرس که درون فایل‌های قالب ما جای می‌گیرد، یک تاریخ پویا و نه ثابت را تولید کنید و بدون اینکه دستی خواسته باشیم آن را اصلاح کنیم، تاریخ شروع فعالیت تا آخرین فعالیت سایت را نشان می‌دهد. پس با من همراه شوید.

یک آموزش جذاب دیگه!  چگونه بدون کدنویسی برای وردپرس قالب بسازیم؟

کد اصلی ما بدین صورت است که در واقع یک تابع PHP است. این تابع را می‌توان درون سند functions.php قالب قرار داد.

function wpt_copyright_date() {
 global $wpdb;
 $copyright_dates = $wpdb->get_results("
  SELECT
  YEAR(min(post_date_gmt)) AS firstdate,
  YEAR(max(post_date_gmt)) AS lastdate
  FROM
  $wpdb->posts
  WHERE
  post_status = 'publish'
 ");
 $output = '';
 if($copyright_dates) {
  $copyright = "© " . $copyright_dates[0]->firstdate;
   if($copyright_dates[0]->firstdate != $copyright_dates[0]->lastdate) {
    $copyright .= '-' . $copyright_dates[0]->lastdate;
   }
  $output = $copyright;
 }
 return $output;
}

درون تابعی که آن را با نام wpt_copyright_date ایجاد کردیم، ما از شیء $wpdb استفاده می‌کنیم که برای ارتباط با پایگاه دادهٔ وردپرس مورد نیاز ماست. ما قصد داریم از طریق جدول نوشته‌های سایت (wp_posts)، تاریخ اولین نوشته‌ای که منتشر شده را دریافت کنیم. سپس همین کار را هم برای آخرین نوشته انجام دهیم. حالا تاریخ‌ها را به همراه یک پیشوند یا پسوند ثابت، برگردانیم. این کل کاری است که تابع ما انجام می‌دهد. حالا اگر کمی با زبان PHP آشنا باشید، متوجه طریقهٔ کارکرد این کد خواهید شد.

پس در خط دوم کاری کردیم که بتوانیم از شیء wpdb درون تابع استفاده کنیم. سپس در خط سوم با استفاده از تابع get_results نتیجهٔ یک کوئری که از پایگاه داده درخواست شده را درون متغیر (آرایه) copyright_dates می‌ریزیم. بعداً در ادامهٔ همین قطعه کد، از آرایهٔ copyright_dates درون عبارت شرطی if یک متغیر به نام copyright ایجاد می کنیم که در نهایت مقدار همین متغیر را هم درون متغیر دیگری با نام output می‌ریزیم.

یک آموزش جذاب دیگه!  نکاتی راجع به انتخاب قالب مناسب برای سایت

حالا وقت آن است که متغیر opuout را در انتهای تابع return (برگشت) کنیم. در ادامه باید از تابعی که ایجاد کردیم استفاده کنیم. پس سند footer.php را باز می‌کنیم و کد زیر را در جایی که قصد داریم تاریخ پویای فعالیت سایت نشان داده شود، قرار می‌دهیم.

<?php echo wpt_copyright_date(); ?>

بدین صورت خیلی شیرین و جذاب و ساده، ما یک تاریخ از یک دورهٔ زمانی فعالیت سایت درست کردیم که مقادیری را از تاریخ انتشار نوشته‌های سایت می‌گرفت و پس از پالایش آن، به صورت تکمیل شده در پاصفحهٔ صفحات سایت نمایش می‌داد. اگر از این نوشته خوشتان آمد، آموزش‌های دیگری هم به همین سبک داریم که بد نیست برای دیدن آنها سری به دسته بندی توسعه قالب، برنامه نویسی افزونه و یا هک های وردپرس بزنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.