افزودن ابزارک سفارشی در بخش پیشخوان وردپرس
در مقالهٔ قبلی راجع به ابزارکهای بخش پیشخوان وردپرس صحبت کردم و گفتم که این ابزارکها در صفحهٔ اصلی پیشخوان یعنی همان جایی که اولین بار با ورود به پیشخوان میبینید، قرار دارند. این ابزارکها کاربردهای مختلفی میتوانند داشته باشند که از جملهٔ مهمترین آنها کاربرد اطلاعاتی است. حالا اگر علاقه مند به یادگیری کدنویسی یک ابزارک سفارشی در پیشخوان وردپرس هستید، با من در این آموزش همراه شوید تا طریقهٔ انجام این کار را به شما به همراه توضیحات لازم یاد بدهم.
اگر یک افزونه را برنامه نویسی کردید و یا قالبی را برای وردپرس طراحی کردید، ممکن است به یک ابزارک بخش پیشخوان نیاز پیدا کنید. ابزارکی که در صفحهٔ نسخه پیشخوان نشان داده شود و حاوی اطلاعاتی به مدیر و یا نویسندگان سایت باشد. یا آنها بتوانند روی آن کاری را انجام دهند. کدی که ما باید برای این منظور از آن استفاده کنیم را در زیر میبینید. این کد را میتوان درون سند functions.php قالب وردپرس گذاشت. یا در یکی از اسناد افزونه که درون فایل اصلی افزونه فراخوانی میگردد. به هر حال در جایی که وردپرس بتواند آن را بخواند و متوجه شود که جزئی از کدهایی است که باید اجرا شود.
add_action('wp_dashboard_setup', 'my_custom_dashboard_widgets');
function my_custom_dashboard_widgets() {
global $wp_meta_boxes;
wp_add_dashboard_widget('custom_help_widget', 'Theme Support', 'custom_dashboard_help');
}
function custom_dashboard_help() {
echo '<p>Welcome to Custom Blog Theme! Need help? Contact the developer <a href="mailto:yourusername@gmail.com">here</a>. For WordPress Tutorials visit: <a href="https://wptutorial.ir" target="_blank">WPTutorial</a></p>';
}
تابع custom_dashboard_help را در قطعه کد بالا ببینید. چیزی که این تابع echo (چاپ) میکند همان چیزی است که شما باید ویرایشش کنید تا در ابزارک نشان داده شود. اما برای اینکه با نحوهٔ کار کد بالا بیشتر آشنا شوید، از اولین خط کار توضیحات را شروع میکنم.
کل ساختار این کد استفاده از یک action با نام wp_dashboard_setup است که در خط اول تعریف شده است. پس اولین نشانوند add_action نام اکشن است و دومین نشانوند آن هم نام تابعی است که به این اکشن داده میشود یعنی my_custom_dashboard_widgets.
این تابع در خط بعدی تعریف شده که درون این تابع از یک تابع دیگر با عنوان wp_add_dashboard_widget استفاده شده است. این تابع از توابع تعریف شده در هستهٔ وردپرس است. پس باید حتماً در نوشتن نام آن دقت داشته باشد. این تابع حاوی سه تا نشانوند است که اولین آن شناسهٔ ابزارک است (custom_help_widget). دومین نشانوند نام ابزارک است که در بخشی از خود ابزارک نمایش داده میشود و آخرین نشانوند هم همان تابع سفارشی ما با نام custom_dashboard_help است که قرار است مقداری را echo کند. این تابع در آخرین قسمت از کد بالا تعریف شده است.
تابع custom_dashboard_help بالا یک تابع ساده است که یک متن را به همراه چند تا پیوند درون ابزارک نمایش میدهد. حالا اگر شما خواسته باشید عملکرد آن را افزایش دهید، میتوانید از توابع و کدهای دیگر PHP و وردپرس درون آن استفاده کنید. تا در نهایت کاری انجام شود که باب میل شماست. حتی در آن میتوان از اتصال به پایگاه داده هم استفاده کرد. در کل این دست خود شماست که به عنوان یک برنامه نویس ببینید به چه چیزهایی نیاز دارید و آن را پیاده سازی کنید.
اما اگر هدف از مطالعهٔ این آموزش برای شما، تنها پیاده سازی یک ابزارک ساده باشد، در همین حد کفایت میکند که کد را کپی کنید و کمی درون آن تغییرات انجام دهید و نتیجه را روی پیشخوان وردپرس ملاحظه نمایید. امیدوارم که این آموزش هم قدمی هر چند اندک برای دوست داران و علاقه مندان به برنامه نویسی وردپرس برداشته باشد.