افزونه‌های وردپرس برای بهینه سازی خودکار سایت

وردپرس از اجزایی تشکیل شده که هر بخش میتونه داده‌هایی رو ذخیره کنه. ذخیره سازی این داده ها ممکنه سبب ایجاد بی نظمی شود! اینجاست که کار بهینه سازی معنی پیدا می‌کنه و ما و شما به عنوان مدیر سایت، زمانی رو برای بهینه سازی سایت در نظر بگیریم. اما از چه طریقی باید این بهینه سازی رو انجام بدیم؟! اگر کارهای لازم در سطح سرور برای بهینه سازی هاست به خوبی انجام شده باشه، که خارج از موضوع آموزش این مقاله است، در سطح وردپرس میشه از افزونه‌ها برای بهینه سازی استفاده کرد که البته برای این کار هم افزونه‌های مختلفی وجود داره. چون همونطور که گفته شد، بسته به نوع داده ها نوع بهینه سازی هم می‌تونه متفاوت باشه. به هر حال در ادامه شاید از بهترین افزونه‌های بهینه سازی وردپرس رو خدمت شما عزیزان معرفی خواهم کرد. پس با WPTutorial.ir همراه باشید.

افزونه‌های وردپرس برای بهینه سازی خودکار سایت

چرا باید بهینه سازی کرد؟

دلایل مختلفی برای این کار وجود داره. ولی کاربر هر وسیله‌ای باید بدونه که چطور باید اون وسیله رو بهینه سازیش کرد تا عملکردش بهتر بشه. وردپرس رو هم باید بهینه سازی کرد. مهم ترین دلیلش هم بالاتر بردن سرعت سایته. یعنی با بهینه کردن وردپرس، مثلاً اطلاعات و داده‌های اضافی سایت حذف میشه و در نهایت باعث میشه سرعت سایت بیشتر و بیشتر بشه. این مهم‌ترین و اولیه‌ترین نتیجهٔ بهینه سازی سایته. همین خودش می‌تونه باعث بشه بازدید سایت، از طریق سئو شدن بیشتر سایت، افزایش پیدا کنه. بقیهٔ مزیت‌ها هم به دنبالش میان و شما به عنوان مدیر سایت خوشحال‌تر میشین.

از اون ور بوم نیوفتید!

نکته: فراموش نکنید که خود افزونه‌هایی که نصب می‌کنید، می‌تونند باعث کاهش سرعت سایت شما بشن. پس هم در استفادهٔ بهینه از هر افزونه دقت داشته باشید. هم لازم نیست مثلاً برای بهینه سازی سایت از کلی افزونه استفاده کنید. شاید یکی یا دو تا از اونها کافی باشه. حتی گاهی از اوقات ممکنه با نصب یک افزونه و فعال کردن اون برای بهینه سازی و سپس پاک کردن اون، کار ما رو راه بندازه.

فهرست افزونه‌های بهینه سازی وردپرس

مهم‌ترین مزیت استفاده از افزونه برای بهینه سازی سایت، خودکار بودن اونه. یعنی با نصب و فعال سازی و سپس انجام تنظیمات اولیه و ارسال دستور بهینه سازی، فقط باید چای‌تون رو بنوشید و صبر کنید! در خیلی از مواقع هم ظرف چند ثانیه کار تمومه.

یک آموزش جذاب دیگه!  ۱۱ نکته مهم برای بهبود سئوی سایت وردپرس

Better WordPress Minify

به نظر من یکی از لازم‌ترین افزونه ها برای امر بهینه سازی سایته. البته روش کار اون به این صورت نیست که یک کلیک بکنید و صبر کنید تا سایت بهینه بشه! بلکه باید همیشه فعال نگهش دارید تا کل اسناد CSS و JS سایت‌تون رو بهینه سازی کنه؛ یعنی به نوعی فشرده‌شون کنه که باعث میشه سرعت سایت شما به مراتب بیشتر بشه. میخاید بدونید چطور؟ ادامه رو بخونید.

تنظیمات افزونه Better WordPress Minify

همیشه اسناد CSS/JS دارای کاراکترهای اضافه‌ای هستند که اگر حذف بشن، قطعاُ در کاهش حجم کل صفحه تاثیرگذاره. از طرف دیگه اگه مثلاً چند تا فایل JS توی صفحه داریم که هر کدوم به صورت جداگانه برای صفحهٔ ما فراخوانی میشن، حالا می‌تونیم با یکی کردن همهٔ اونها تعداد درخواست‌های HTTP رو کاهش بدیم که باز هم باعث بالاتر رفتن سرعت سایت میشه. افزونهٔ Better WordPress Minify همهٔ این کارها رو برای ما انجام میده. البته مشابه این افزونه بسیاره که بهتره فقط از یکی از اونها استفاده کنید. مثل افزونهٔ Autoptimize

Comet Cache

این افزونه رو میشه گفت یکی از بهترین افزونه‌های کش وردپرسه. کش به معنی ذخیره کردن یک نسخهٔ پردازش شده از صفحات سایته که بازدید کننده اون نسخه رو می‌بینه. یعنی دیگه نیازی نیست برای دیدن یک صفحه، کل فرآیند پردازش و تولید اون صفحه اجرا بشه. این کار برای سایت‌های پر بازدید خیلی بهره وره. یعنی حتماً به این افزونه نیاز پیدا خواهید کرد. در ضمن نیازی به پیکربندی یا همون تنظیمات اولیهٔ خاصی هم نداره. یعنی خیلی راحت همه می‌تونند با اون کار کنند.

صفحه تنظیمات افزونه Comet Cache

فعلا راجع بهش توضیحات بیشتری نمیدم تا سر فرصت ویدیوی آموزشی و مقالهٔ تصویری اون رو توی سایت منتشر کنیم.

EWWW Image Optimizer

عکس‌ها جزء مهمی از محتوای تمامی صفحات سایت ما هستند. به علت همین کاربرد زیاد، افزونه‌های اختصاصی برای بهینه سازی و بهبود کیفیت و حجم عکس‌ها وجود دارند که یکی از اونها EWWW Image Optimizer است. خیلی هم معروفه و تنظیمات ساده‌ای هم داره. علاوه بر اون حتی اسناد PDF رو هم کاهش حجم میده. به محض اینکه Cron وردپرس اجرا میشه، هر عکسی که افزونه حس کنه نیاز به بهینه سازی داره رو درستش می‌کنه.

تنظیمات افزونه EWWW Image Optimizer

فقط کافیه که ما سطح بهینه سازی یا همون فشرده سازی رو تعیین کنیم و افزونه خودش همهٔ کارها رو می‌کنه.

یک آموزش جذاب دیگه!  بهینه سازی پایگاه داده وردپرس با WP-Optimize

Heartbeat Control

وردپرس دارای یک رابط برنامه نویسی یا همان API برای ذخیره سازی خودکارِ نوشته‌ها است. این رابط به صورت خودکار توسط AJAX هر ۱۵ ثانیه با سرور ارتباط برقرار می‌ کنه و در زمان‌هایی که مثلاً در قسمت پیشخوان، صفحهٔ ویرایش نوشته به مدت زمان زیادی باز باشه، باعث میشه میزان مصرف منابع مثل CPU بالا بره. به همین دلیل افزونهٔ Heartbeat Control میاد و این فاصلهٔ زمانی رو تغییر میده و مثلاً می‌تونید روی ۶۰ یا حتی ۱۲۰ ثانیه تنظیم کنید.

افزونه Heartbeat Control

حتی بسته به محیط مثل پیشخوان یا بخش رویی سایت و یا قسمت ویرایش نوشته، قواعدی رو می‌تونید تنظیم کنید که طبق همون قواعد در محیط های مختلف عمل بشه. صفحهٔ تنظیمات این افزونه رو در تصویر بالا می‌بینید.

WP-DBManager

گاهی اوقات داده‌های اضافی درون پایگاه داده یا همون دیتابیس وردپرس روی هم انباشه میشه. افزونه WP-DBManager طی فاصله زمانی‌های تعیین شده در قسمت تنظیمات، میاد و خودکار یک سری بهینه سازی‌هایی رو روی پایگاه داده انجام میده. مثلاً میاد اول یک بکاپ خودکار میگیره. سپس بهینه سازی میکنه جداول موجود در پایگاه داده رو. سپس اگر یکی از جدول‌ها خراب باشه، اون رو تعمیر می‌کنه.

البته تنظیمات دیگه‌ای هم داره که آموزش اون رو به یک فیلم آموزشی کامل موکول می‌کنیم.

جمع بندی

نباید فراموش کرد که افزونه‌های بهینه سازی وردپرس از نظر تعدد بسیار فراگیرند. شما باید اول یک شناخت کامل از خود وردپرس داشته باشید. بعد ببینید که حالا برای انجام یک کار خاص به کدوم افزونه نیاز دارید. همانطور که دیدید، من در بالا انواع مختلف افزونه بهینه سازی وردپرس رو خدمت شما معرفی کردم. هر کدام از حیطهٔ خاصی از وردپرس فعال بودند. مثلاً یکی در حیطهٔ پایگاه داده و دیگری روی عکس‌های سایت. ممکن است افزونه‌ی دیگری هم باشه که روی چند تا موضوع در وردپرس به صورت یکجا متمرکز باشه. در این حالت شما نیازی ندارید که چندین افزونه نصب کنید. در آخر هم باید بدونید که در هر زمینه ممکن است افزونه‌های مختلفی وجود داشته باشه. با مطالعه و حتی آزمون و خطا در محیط توسعهٔ خود، بهترینش رو انتخاب کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.