حجم صفحات سایت خود را با افزونه Autoptimize کم کنید!
امروز قصد معرفی یک افزونهٔ جالب و کاربردی برای شما دوستان را دارم! این افزونه در بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو به همراه بهبود تجربهٔ کاربری بازدید کنندگان خیلی موثر است. از این بابت که حجم صفحات سایت را با فشرده سازی محتوای سایت شما، تا حد زیادی کاهش میدهد و سبب افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت خواهد شد. نام این افزونه Autoptimize است که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهید شد.
افزونه Autoptimize چطور کار میکند؟
همه میدانیم که وقتی یک چیزی را فشرده میکنیم، حجم کمتری میگیرد! اسناد رایانهای هم همین طورند. البته روشهای مختلفی برای فشردهسازی وجود دارد که یکی از سادهترین روشها برای کاهش حجم یک سند رایانهای، حذف کردن نویسههای اضافی آن است. مثلا یک سند HTML زمانی که توسط کدنویس نوشته میشود، برای راحتی خواندن، یک سری فاصلهها و Enterهای اضافی زده میشود تا دفعات بعدی درک از کد راحتتر شود.
این در حالی است که مرورگرهای اینترنتی اصلاً این فاصلهها را نادیده میگیرند. پس برای کاهش حجم این اسناد به راحتی میتوان آنها را به روش حذف فاصلههای اضافی، کم حجم کرد که روی شبکه سریعتر رد و بدل شوند. کاری که افزونهٔ Autoptimize انجام میدهد دقیقاً همین است. البته به صورت خودکار و بدون دریافت انرژی از مدیر سایت!
افزونه Autoptimize همین کار را برای اسناد JavaScript و CSS هم انجام میدهد. البته قابلیتهایی هم مثل CDN دارد که البته پولی است و باید هزینهٔ آن را پرداخت نمایید.
چطور از افزونهٔ Autoptimize استفاده کنیم؟
کار کردن با Autoptimize بسیار ساده است. هر چند که این پست معرفی این افزونه است. اما آموزش آن هم به نوعی محسوب میشود. فقط کافی است آن را نصب و سپس فعال کنید. بعد به صفحهٔ تنظیمات آن رفته و تیک چند تا گزینه را بزنید. همین!
پس ابتدا برای نصب، به صفحهٔ افزونهها > افزودن رفته و در جعبهٔ جستجو عبارت Autoptimize را وارد کنید. وقتی افزونه پیدا شد، روی دکمه «هماکنون نصب کن» کلیک کرده و سپس آن را فعال کنید. پس از فعال سازی چند تا جعبهٔ هشدار دهنده ظاهر میشود که یکی از آنها حاوی لینکی برای ورود به صفحهٔ تنظیمات Autoptimize است. میتوان روی آن کلیک کرد. یا به مسیر تنظیمات > Autoptimize مراجعه کنید.
بیشتر تنظیماتی که ما با آنها کار داریم، درون همین سربرگ اول (JS, CSS & HTML) است. این سربرگ از قسمتهای کلیای تشکیل شده که مهمترین آنها بدین قرارند:
- تنظیمات Javascript
- تنظیمات CSS
- تنظیمات HTML
هر سه این بخشها غیرفعالند و همانطور که از اسمشان پیدا است، هر کدام برای فشردهسازی انواع خاصی از اسناد سایت به کار برده میشوند. راحتترین تنظیم این است که تیک اول هر سه بخش را زده تا فعال شود. سپس از پایین صفحه روی «ذخیرهٔ تغییرات» کلیک کنید. از الان به بعد تمامی اسناد JS و CSS و HTML سایت شما به صورت فشرده شده در خواهند آمد و تحویل بازدید کننده میشود.
علاوه بر آن این اسناد کش هم میشوند. یعنی یک نسخهٔ فشرده شده از آنها در جایی از هاست به صورت ایستا ذخیره میشوند تا در مواقعی بعدی همانها به بازدید کننده تحویل گردد. نه اینکه افزونه خواسته باشد مجدد این مراحل را تکرار کند، که این خود باعث کاهش فشار روی هاست خواهد شد و سرعت سایت را از این هم بالاتر میبرد.
نتیجهٔ کار Autoptimize چیست؟
قبل از اینکه افزونهٔ Autoptimize را فعال کنید، بهتر بود که یک صفحه از سایت را باز کنید و با دکمههای Ctrl + U کدهای همان صفحه را درون مرورگر باز نمایید. سپس بعد از فعالسازی افزونه، صفحهٔ کد را تازه سازی کنید تا متوجه نتیجه بشوید.
حتی میتوانستید یک صفحه از سایت را قبل از فعال کردن افزونه و یک بار بعد از فعال کردن آن روی رایانهٔ خود ذخیره کنید و حجم آن را با هم مقایسه کنید. البته با سرویسهای آنلاین سرعت سنج سایت هم همین تست سرعت سایت را قادرید انجام دهید. که در همگیِ آنها حتماً نتیجه را درک خواهید کرد.
جمع بندی
در نهایت دیدیم که افزونه Autoptimize وردپرس چقدر جذاب میتوانست به راحتی سرعت صفحات سایت ما را با کم کردن حجم اسناد آن بالا ببرد. این امر باعث بهبود رتبهٔ سئوی سایت و افزایش بازدید کنندگان سایت خواهد شد. از طرفی دیگر سبب استفادهٔ بهینهتر از منابع هاست نظیر منابع CPU و پهنای باند میگردد. شدیداً توصیه میشود از چنین افزونهای استفاده کنید. مخصوصاً اگر متوجه شوید که بیش از ۱ میلیون سایت در حال استفاده از آن هستند که نشان از کیفیت Autoptimize دارد.