تست سرعت سایت با گوگل

شاید باورتان نشود که از مهم‌ترین مولفه‌های موفقیت یک سایت، سرعت باز شدن صفحات آن برای بازدید کننده است. امروزه بازدید کنندگان صبر زیادی ندارند و دوست دارند در همان چند ثانیهٔ ابتدایی کل صفحه باز شود و کامل تمامی محتویات آن به نمایش درآید. پس ما فرصت زیادی نداریم تا اولین نظر آنها را جلب کنیم. باید سرعت سایت خود را بالا ببریم. این نکتهٔ بسیار مهم یا توسط مدیران سایت‌ها پشت گوش انداخته می‌شود. یا در بهترین حالت آنها بلد نیستند که دقیقاً برای بالا بردن سرعت سایت‌شان باید چه کار کنند! اما ما به شما خواهیم گفت که در اولین گام بهتر است تست سرعت سایت با گوگل را انجام دهید.

سرویسی از شرکت گوگل که کارش تست سرعت سایت است PageSpeed Insights نام دارد. این سامانه تک تک مولفه‌های موثر بر سرعت یک سایت را بررسی می‌کند و نتیجه را به صورت یک عدد از ۰ تا ۱۰۰ نمایش می‌دهد. در ادامه صفحهٔ اصلی این سرویس را می‌بینید. برای باز کردن این صفحه روی یک سربرگ دیگر در مرورگر خود اینجا کلیک کنید.

تست سرعت سایت با گوگل

حالا می‌بایستی نشانی اینترنتی سایت خود را درون جعبهٔ بالای این صفحه با عنوان Enter a web page URL وارد کنید و روی ANALYZE کلیک کنید. نتیجه ممکن است بعد از چند ثانیه تا چند دقیقه نمایش داده شود.

دقت داشته باشید که اگر از IP ایران از این سامانه استفاده کنید، ممکن است که دسترسی شما با خطای ۴xx بسته شده باشد. یا در بهترین حالت نتیجه با خطا برگشت بخورد. پس باید IP خود را تغییر دهید یا از یک سرور مجازی استفاده کنید.

یک آموزش جذاب دیگه!  امکانات اضافه وردپرس را برای بهبود سئو غیر فعال کنید

در ادامه شما نتیجهٔ ابتدایی بررسی سایت wptutorial.ir را در PageSpeed Insights می‌بینید. نمرهٔ سایت ما در اینجا ۸۸ است که البته جای کار بسیار دارد. حالا برای پیدا کردن مشکلات سایت، بهتر است بقیهٔ نتایج این ابزار هم مورد بررسی قرار گیرد.

رتبهٔ سرعت سایت در PageSpeed Insights گوگل

در قسمت Lab Data داده‌های آزمایشگاهی برای زمان‌های خاص به جهت باز شدن سایت و دیگر مولفه‌ها را مشاهده می‌کنید. هر مولفه در این قسمت یک راهنما هم دارد که با کلیک روی دکمهٔ دو حالته در بالای همین بخش نمایش داده می‌شود.

در قسمت Opportunities پیشنهادهایی که برای بالا بردن سرعت می‌توان در نظر گرفت دیده می‌شوند. مثلاً اولین پیشنهاد بالا بردن سرعت اولیهٔ پاسخ گویی سرور است که باید افزایش داده شود و کاری است که حتما باید روی وبسرور سایت انجام گردد. همچنین در ادامه توصیه کرده که کدهای JS و CSS اضافه حتماً غیرفعال گردند. اینها مواردی هستند که حتی با کلیک روی علامت باز کردن هر کدام، پیشنهادهای خاصی هم برای رفع‌شان داده شده است. مثل نصب افزونه‌ای برای وردپرس.

پیشنهادهایی برای بالا بردن سرعت سایت در PageSpeed Insights گوگل

در قسمت بعدی حاوی اطلاعات بیشتر برای بهبود عملکرد بیشتر برای سرعت سایت است. البته به طور مستقیم روی نمرهٔ سرعت سایت تاثیرگذار نیستند. اما رعایت کردن آنها می‌تواند غیرمستقیم نقش موثری داشته باشد.

پیشنهادهایی برای بالا بردن سرعت سایت در PageSpeed Insights گوگل

در انتهای هم گروه Passed audits را داریم که بررسی‌هایی که با موفقیت انجام شدند و مشکلی در آنها یافت نشده است را نشان می‌دهد. این گروه به صورت بسته شده است. در صورتی که خواسته باشید موارد موجود در آن را مشاهده کنید، ابتدا باید آن را باز نمایید و سپس تک تک موارد را بررسی کنید. مثلا همانطور که در تصویر زیرین مشخص است، اندازهٔ عکس‌ها مناسب است، تصاویری که خارج از صفحه نمایش هستند به تعویق انداخته شده‌اند و اسناد CSS و JS هم فشرده‌سازی شدند.

بررسی های مورد قبول در PageSpeed Insights گوگل

باید دقت داشته باشید که نه تنها این سرویس، بلکه تمامی سرویس‌های سنجش کیفیت و سرعت سایت، یک رتبهٔ نسبی را از یک سایت بر می‌گردانند که ممکن است زیاد هم دقیق نباشد. و یا در مواقع مختلف عددی متفاوت برگشت داده شود. به هر حال چیزی که مشخص است این است که باید از چنین سرویس‌هایی به عنوان یک ابزار کمکی بهره گرفت.

یک آموزش جذاب دیگه!  بررسی کش مرورگر سایت با GiftOfSpeed

جمع بندی

با وجود ابزارهای مختلف تست سرعت سایت، اما گوگل با ارائهٔ این امکان که البته در زیر مجموعهٔ ابزارهای Google Search Console قرار گرفته است، کمکی به وبمسترها کرده تا آنها بتوانند با برطرف کردن عیب‌های سایت خود، سرعت سایت خود را بیش از قبل بالا ببرید. البته در آینده حتماً شاهد بهبودهایی در این قبیل سرویس‌ها خواهیم بود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.