ریپ کردن قالب یعنی چه؟
معنی Rip پاره کردن است. اصطلاح ریپ هم از همان کلمه Rip گرفته شده و وقتی از ریپ کردن قالب یا پوستهٔ یک سایت صحبت می شود، منظور کپی کردن قالب سایت به روشی است که یک نسخهٔ کامل از آن را ایجاد کنیم. همانطور که می دانید، زمانی که فایل های یک قالب پردازش می شود، در نتیجهٔ نهایی دیگر خبری از فایل های اولیه نیست. بلکه تمامی فایل ها از کدهای زبان برنامه نویسی سمت سرور مثل PHP و ASP خالی می شوند. چون پردازش شدند و نتیجه آنها در اسناد HTML جای گرفته اند. پس ریپ کردن قالب که همان برداشت یک نسخهٔ کامل از قالب است کار چندان ساده ای نیست. اما چیزی هم نیست که خوش آیند مدیر سایتی باشد که قالبش ریپ می شود!
پس اگر کسی خواسته باشد سایتی با ظاهری کاملاً مشابه یک سایت دیگر داشته باشد، می تواند قالبش را ریپ کند. البته که مهم نیست سیستم مدیریت محتوای آن سایت چیست. چرا که هر چه باشد، با همین اسناد HTML و CSS و JavaScript می بایستی یک قالب برای هر نوع سیستم مدیریت محتوای دیگر ساخت.
برای ریپ کردن قالب یکی از دانش هایی که ضروری به نظر می رسد، دانش برنامه نویسی و کدنویسی برای قالب آن سیستم مدیریت محتوا است. مثلاً اگر شما می خواهید قالب یک سایت را برای وردپرس ریپ کنید، حتماً باید با برنامه نویسی قالب وردپرس آشنایی داشته باشید. یا اگر قصد تبدیل ظاهر سایت به قالب جوملا را دارید، دانش طراحی قالب جوملا در اینجا ضروری است که پایهٔ هر دوی اینها یاد داشتن زبان برنامه نویسی PHP و پایگاه دادهٔ MySQL است.
به طور کلی زمانی که می خواهیم قالب یک سایت را ریپ کنیم، باید صفحات ان سایت را که درون مرورگر به صورت ایستا دانلود شدند را دریافت کنید. حالا با ساماندهی جایگاه هر کدام در سیستم قالب CMS و همچنین جایگزین کردن کدهای زبان برنامه نویسی با کدهای فعلی آن را به صورت یک برنامهٔ پویا در آوریم که سیستم مدیریت محتوای ما، مثلاً در اینجا وردپرس، بتواند آن را اجرا کند.
یک نکتهٔ اخلاقی هم برای ریپ کردن قالب وجود دارد که باید در نظر داشت. به عنوان فردی که دانش برنامه نویسی و طراحی قالب یک سیستم را دارید، پس می توانید قالب یک سایت را ریپ کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که مدیر سایت برای طراحی آن سایت ممکن است زمان و یا هزینه زیادی را گذاشته باشد. پس با توجه به اینکه ریپ کردن یک قالب دست کمی از طراحی یک قالب از صفر ندارد، بهتر است که ایدهٔ خودتان را برای قالب سایت خود و یا انتشار قالب به صورت عمومی به کار بگیرید.
البته بررسی نمونه های رایج و دیدن نمونه کارهایی که روی سایت های فعلی در حال اجرا است، برای طراحی یک قالب حرفه ای کار درستی است. اما هیچ وقت سعی نکنید که دقیقاً از روی یک کار کپی کنید. همیشه خلاقیت خود را به چالش بکشید و سعی کنید این نیرو را در خود تقویت کنید. چطور؟ با استفادهٔ بیشتر از این قوه!