آموزش نصب وردپرس روی VPS

در خیلی از مواقع ممکن است که عزیزان یک سرور مجازی یا VPS تهیه کرده باشند و خواسته باشند وردپرس را روی آن نصب نمایند و سایت‌شان را روی آن بالا آورند. در این گونه مواقع حتماً باید نکاتی را در نظر بگیرند و دانش لازم برای انجام این کار را از قبل کسب کرده باشند. در غیر این صورت ممکن است هم به سایت ضربه بزنند و هم هزینه‌هایی را متحمل شوند. بنابراین در این مقاله سعی می‌شود تا حد ممکن این نکات به شما دوستان گوشزد شود و در مواقعی هم که نیاز است، پیوند آموزش‌های دیگر تقدیم گردد.

آموزش نصب وردپرس روی VPS

یا در همان ابتدای کار تصمیم می‌گیرید که از سرور مجازی برای راه اندازی وردپرس استفاده کنید. یا سایت شما با افزایش بازدید روبرو شده و نیاز است که به یک فضای میزبانی با منابع بیشتر و کنترل بهتر مهاجرت نمایید. بنابراین گزینهٔ بعدی پس از هاست اشتراکی معمولی یا هاست اشتراکی پر بازدید، سرور مجازی است.

سرور مجازی خام است!

اولین نکته‌ای که شما باید در جریان آن قرار گیرید، این است که سرور مجازی تنها یک ماشین مجازی است که فقط یک سیستم عامل روی آن نصب شده است. مثلاً یک رایانه را در نظر بگیرید که سیستم عامل لینوکس دارد. شما باید با یک چنین رایانه‌ای کار کنید که در اینجا کار با لینوکس یعنی کار با خط فرمان (Command Line). پس نحوهٔ کار آن با هاست اشتراکی بسیار متفاوت است.

نوع سیستم عامل VPS

بسته به نوع سیستم عامل، که می‌تواند ویندوز یا لینوکس باشد، ادامهٔ مراحل متفاوت است. پیشنهاد ما این است که حتماً از سرور مجازی لینوکس برای نصب وردپرس استفاده کنید. این کار، هم هزینهٔ کمتری و هم پایداری بیشتری دارد. از طرف دیگر، مستندات آموزشی در رابطه با نصب وردپرس روی سرور لینوکس به مراتب بیشتر است و اگر به مشکلی برخورد کنید، راحت‌تر آن را رفع می‌کنید.

آماده سازی سرور مجازی

پس از تهیهٔ سرور مجازی، قبل از اینکه وردپرس را نصب کنید، باید مجموعه‌ای از فعالیت‌های مربوط به نصب و پیکربندی سرویس‌های مورد نیاز را روی سرور انجام دهید. مثلاً PHP را در نظر بگیرید که وردپرس به آن نیاز مبرم دارد و بدون آن کار نخواهد کرد! پس اول شما باید یک وب‌سرور مثل apache نصب کنید. سپس روی Apache موتور پردازشگر PHP را نصب کنید و بعد از پیکربندی‌های اولیه، حالا سرور شما قادر است اسناد PHP وردپرس را پردازش کند و خروجی آن را تحویل دهد.

یک آموزش جذاب دیگه!  دریافت اطلاعات فنی سرور با افزونه Server Info

اما در کنار PHP وردپرس نیاز به پایگاه دادهٔ MySQL هم دارد. پس باید سرویس MySQL را هم روی سرور مجازی نصب و پیکربندی نمایید. البته که این کار شاید به سادگی اجرای چند خط دستور در محیط خط فرمان لینوکس باشد. حالا در کنار این موارد، شاید به یک سرویس ایمیل و FTP هم نیاز پیدا کنید که آنها را هم باید روی سرور نصب نمایید.

در نهایت همانطور که شاهد هستید، برای نصب وردپرس روی VPS ، ما کارهای زیادی باید روی سرور انجام دهیم، که تماماً در حیطهٔ مسئولیت‌های پیکربندی سرور لینوکس است. اگر خواسته باشید انجام این کار را به صورت مرحله به مرحله آموزش ببینید، کافی است به سایت وبنولوژی مراجعه کنید. با ورود به صفحهٔ مقصد، شما آخرین آموزش‌ها را مشاهده خواهید کرد. بهتر است به صفحهٔ اول مراجعه کنید و آموزش‌ها را از اولین مرحله آغاز نمایید.

نصب وردپرس روی VPS

پس از اینکه شما پیکربندی‌های مورد نیاز را روی سرور مجازی خود اجرا کردید، الان همه چیز آماده است که خود وردپرس را نصب نمایید. شما باید یک Virtual Host روی Apache بسازید و دامنهٔ سایت را درون تنظیمات آن وارد کنید. نکتهٔ بسیار مهم این است که اگر قصد استفاده از دامنهٔ اینترنتی روی سرور مجازی‌تان را هم داشته باشید، حتماً باید یک سرویس DNS مثل Bind را هم نصب کنید. این کار مربوط به آماده سازی سرور مجازی است.

هر Virtual Host یک پوشه روی سرور دارد که همان مسیر ریشهٔ هاست نام دارد. شما باید فایل‌های وردپرس را در آنجا بریزید و با ساخت یک پایگاه داده در MySQL که این کار را باید توسط خط فرمان انجام دهید، وردپرس را به پایگاه داده متصل کنید. سپس با مراجعه به مرورگر و وارد کردن نشانی سایت، مراحل نصب وردپرس را دنبال نمایید. از اینجا به بعد مراحل نصب وردپرس به صورت عمومی است و مشکلی نباید وجود داشته باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  چطور اطلاعات نرم افزاری یک سایت را با w3techs پیدا کنیم؟

نکات مهم در مدیریت سرور مجازی برای وردپرس

نکات بسیار مهمی بابت نصب وردپرس روی سرور مجازی به این صورت وجود دارد که در ادامه ذکر شده.

  • سرور مجازی که به صورت دستی پیکربندی شده است (در بالا توضیح داده شد)، ممکن است زیاد پایدار نباشد. یعنی مدام باید آن را پایش کنید که نکند سرویسی قطع شده باشد یا به روز رسانی‌ها نصب نشده باشد.
  • برای پیکربندی دستی سرور، دانش لینوکس و شبکه در حد متوسطهٔ آن حتماً لازم است. پس باید قبل از کار مطالعه کنید.
  • در این روش نصب وردپرس، حتماً باید صبور باشید. اگر صبر ندارید ادامه را مطالعه کنید!

نصب وردپرس روی VPS با کنترل پنل

با وجود معایبی که در بالا برای نصب وردپرس روی VPS خدمت شما عرض شد، ممکن است که از انجام این کار منصرف شده باشد. ولی عجله نکنید! چون مدیران حرفه‌ای، معمولاً از کنترل پنل برای انجام این کار استفاده می‌کنند. کنترل پنل‌ها نرم افزارهایی هستند که همان کارهای پیکربندی که در بالا گفتیم را به صورت خودکار برای ما انجام می‌دهند.

از جمله کنترل پنل‌های پولی سی پنل و دایرکت ادمین هستند که حتماً آشنایی لازم را نسبت به آنها دارید. شما می‌توانید یک سی پنل یا دایرکت ادمین روی سرور مجازی خود، به عنوان مدیر کل، نصب کنید و سپس یک حساب کاربری ایجاد کنید و وردپرس را روی آن حساب نصب کنید. استفاده از این روش برای نصب وردپرس روی VPS بسیار راحت و مقرون به صرفه است.

البته در این حالت شما نیاز به لایسنس دارید. چون کنترل پنل‌های سی پنل و دایرکت ادمین و … رایگان نیستند! برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به لایسنس‌ها به مقاله لایسنس های اشتراکی مراجعه کنید. پس پیشنهاد ما هم این است که پس از خرید VPS حتما یک لایسنس مثلا برای سی پنل یا دایرکت ادمین تهیه کنید و کنترل پنل را روی VPS نصب نمایید و خیلی راحت وردپرس را روی یکی از اکانت‌های سی پنل یا دایرکت ادمین نصب نماید. تمام!

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.