تهیه VPS برای وردپرس

اگر به تازگی سایت شما با افزایش بازدید مواجه شده است، قطعاً نیاز پیدا کردید که هاست سایت خود را ارتقاء دهید. معمولاً در مراحلی، این ارتقاء باید تهیه VPS برای وردپرس باشد. یعنی یک سرور مجازی که تمامی منابع آن در اختیار وردپرس شما قرار می‌گیرد و تمامی پیکربندی‌ها و تنظیمات ریشهٔ آن هم دست خود شماست. در این حالت سرعت سایت شما بیشتر خواهد شد، امنیت بیشتری خواهید داشت و حتی سرویس‌های دیگری هم می‌توانید روی آن اجرا کنید. با این مقاله همراه من باشید تا با هم در این رابطه بیشتر صحبت کنیم. اگر هم نظری دارید، در قسمت دیدگاه‌های همین صفحه آن را بازگو نمایید.

تهیه VPS برای وردپرس

VPS یعنی تقریباً یک رایانهٔ کامل و البته خام. کامل به این معنا که دسترسی root یا ریشه به شما داده می‌شود که مثل یک سرور اختصاصی عمل می‌کند. یعنی تمامی تنظیمات را خودتان می‌توانید انجام دهید. اما خام به این معنا است که تنها یک سیستم عامل روی سرور مجازی یا VPS شما نصب شده که بعد از آن باید کنترل پنل و یا سرویس‌های مورد نیازتان را نصب نمایید.

در کنار همین دو تا مزیت، البته باید بدانید که دانش لازم را هم باید داشته باشید. هر چند که معمولاً مدیران سایت‌های وردپرس که قصد تهیه VPS دارند، هزینه‌ای را برای پیکربندی اولیه سرور تقبل می‌کنند و یک کنترل پنل مثل سی پنل یا دایرکت ادمین هم روی سرور مجازی خود نصب می‌کنند و پس از آن وردپرس‌شان را نصب می‌کنند. این عمده کاری است که معمولاً انجام می‌شود.

نکات مهم در رابطه با تهیه VPS برای وردپرس

حالا با توجه به این توضیحاتی که دادم، چند تا نکته را برای تهیه VPS برای وردپرس باید بدانید، که در ادامه عرض خواهم کرد.

هماهنگی منابع سرور مجازی با بازدید سایت

اولین نکته‌ای که در هنگام تهیهٔ VPS برای وردپرس خود باید در نظر بگیرید، این است که منابع سرور مجازی دقیقاً با بازدید و فشاری که به وردپرس وارد می‌شود هماهنگ باشند. این منابع میزان CPU و RAM و همچنین میزان Hard یا فضایی است که فایل‌های سایت روی آن قرار می‌گیرد. همچنین پهنای باند شبکهٔ سرور مجازی هم نکتهٔ مهم دیگری است که باید تا حد زیادی بالا باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  افزونه های وردپرس دریافت اطلاعات فنی سرور سایت

موقعیت مکانی VPS

اگر بیشتر بازدید کنندگان سایت شما از ایران هستند، حتماً VPS ایران تهیه کنید. این کار مزیت‌هایی دارد که استفاده از پهنای باند نیم‌بها برای بازدید کنندگان سایت (البته با رعایت شرایطی) و رایگان بودن پهنای باند برای شما (به دلیل داخلی بودن بازدیدها) و افزایش سرعت بسیار زیاد باز شدن صفحات (به دلیل نزدیک بودن سرور به موقعیت مکانی بازدید کنندهٔ سایت) از مهم‌ترین آنها است.

از طرف دیگر نگرانی مدیران سایت‌ها از بابت مشکل قطع شدن اینترنت بین الملل هم رفع می‌گردد. چون سرور سایت داخل ایران است، که در زمان بروز چنین موردی، برای بازدید کنندگان داخلی هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

ولی اگر عمدهٔ بازدید کنندگان سایت شما از خارج از ایران هستند، حتماً سرور مجازی خارج تهیه کنید. به همان دلایلی که در بالا گفته شد.

اختصاصی یا اشتراکی بودن منابع VPS

حتماً توجه داشته باشید که اگر سرور مجازی برای راه اندازی سایت تهیه می‌کنید، منابع آن اختصاصی باشد. یعنی مثلا اگر میزان ۳ گیگابایت RAM به سرور مجازی شما اختصاص داده شده، دقیقاً همان ۳ گیگ در اختیار شما باشد و ماشین مجازی دیگری سهمی از آن نداشته باشید که سبب کاهش سرعت استفاده از سرور مجازی می‌گردد. هر چند که خرید سرور مجازی با منابع اختصاصی (که به آن سرور مجازی اختصاصی گفته می‌شود)، ممکن است کمی گران تمام شود. اما ارزش کیفیت بیشتر باز شدن صفحات سایت را دارد.

البته اگر فعلاً بازدید سایت شما زیاد نیست، همچنان می‌توانید از سرور مجازی اشتراکی استفاده کنید که ممکن است هزینهٔ شما را کمی کاهش دهد. ولی همین سرور مجازی اشتراکی را هم از جایی تهیه کنید که مطمئن هستید حداقل کیفیت را به شما می‌دهد. یعنی این طور نباشد که در طی روز چند ساعت قطعی کامل داشته باشید! این خرید چندان به صرفه نیست.

یک آموزش جذاب دیگه!  بررسی فنی سرور هاست سایت وردپرس با افزونه ServerBuddy

استفاده از سرویس‌ها و پیکربندی‌های حرفه‌ای روی VPS

شما پس از تهیهٔ سرور مجازی، قطعاً‌ نیاز پیدا خواهید کرد که نرم افزارهایی را روی آن نصب کنید. از مهم‌ترین این نرم افزارها، کنترل پنل است. کنترل پنلی مثل سی پنل یا دایرکت ادمین کار شما را راحت‌تر می‌کنند. برای نصب اینها شما نیاز به لایسنس دارید. یعنی رایگان نیستند و حتماً باید هزینه استفاده از آن را بپردازید. اما این هزینه چندان هم کم نیست. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم از لایسنس های اشتراکی کیفیت بالا استفاده کنید. برای این منظور به آموزش‌های دیگر که در سایت منتشر کردیم مراجعه کنید. شما را راهنمایی می‌کنیم.

از طرف دیگر خیال خود را از بابت پیکربندی هم راحت کنید. اگر اینکار را خودتان یاد دارید، زمان بگذارید و حتی با کمی جستجو در اینترنت اطلاعات تکمیلی را کسب کنید و دست به کار شوید. اگر خیر، بهتر است که یک هزینهٔ معقول را ابتدا انجام دهید تا پیکربندی مناسب روی سرورتان توسط یک شرکت یا شخص مجرب انجام گردد. پس از آن یک حساب سی پنل یا دایرکت ادمین معمولی روی سرور مجازی خود ایجاد می‌کنید و شروع به کار با وردپرس توسط همان حساب می‌کنید.

حالا از کجا سرور مجازی تهیه کنیم؟

با این توضیحاتی که خدمت شما عرض شد، حالا اگر قصد تهیهٔ سرور مجازی را داشته باشید، من هم برای شما یک پیشنهاد دارم که بد نیست حداقل مشخصات و قیمت‌های سرویس‌های وبنولوگ را هم بررسی کنید و در کنار گزینه‌های دیگر به خاطر داشته باشید.

براساس ویژگی‌هایی که عرض شد، انواع مختلفی VPS از قبیل VPS ایران یا خارج و یا VPS ویندوز و یا لینوکس موجودند. با مراجعه به سایت webnolog.net و سپس رفتن به بخش سفارش سرور مجازی، همهٔ محصولات فهرست شده و قادرید سرور مجازی خود را به صورت آنی تحویل بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به VPS و نحوهٔ کار کردن با آن هم، از مرکز آموزش وبنولوگ استفاده کنید. منابع آموزشی خوبی منتشر شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.