انواع کنترل پنل هاستینگ
کنترل پنل به نرم افزاری گفته می شود که برای کنترل منابعی که در اختیار هر شخص قرار داده شده، امکاناتی را مهیا کرده است. از طرف دیگر همین امکانات کار را هم ساده تر از هر زمان دیگر می کنند. نرم افزاری هم که روی سرورهای قدرتمند وب نصب می شود، نوعی از همین کنترل پنل ها هستند که امکان مدیریت منابع و استفاده از امکانات سرور را برای تمامیِ کاربران، حتی مدیر کل، راحت می کنند. سرور وب رایانه ای است که سایت های مختلفی می توانند روی آن اقدام به ارائهٔ خدمات به بازدید کنندگان خود کنند. حالا در این مقاله می خواهیم بیشتر با انواع کنترل پنل هاستینگ سر و کله بزنیم!
کنترل پنل هاستینگ چیست؟
برای توضیح این که کنترل پنل چیست، از دید یک مدیر سرور یا شرکت هاستینگ موضوع را بررسی می کنیم. کسی که قصد فروش هاست دارد و در اصل مدیر یک سرور است، یا شرکتی که می خواهد به مشتریان خود هاست بفروشد، نیاز دارد روی سرورهای خود نرم افزاری را با نام کنترل پنل نصب کند.
این کنترل پنل برای خودِ مدیر سرور دارای مزایایی است. از جمله اینکه کار مدیریت سرور و انجام تنظیماتش را به شدت ساده می کند. همچنین استفاده از امکانات هاست را هم برای مشتریانش به سادگی چند کلیک ساده می کند. از هر نظر این کنترل پنل باید وجود داشته باشد تا سرور بتواند به کار خودش ادامه دهد.
حالا این کنترل پنل ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه عواملی که در این دسته بندی ها نقش دارند را یکی یکی باز می کنم.
سیستم عامل سرور
اول از همه باید ببینیم سیستم عامل سرور ما چیست. اگر این سیستم عامل ویندوز باشد، یک انتخاب هایی داریم. اگر لینوکس باشد، انتخاب های ما متفاوت خواهد بود. مثلاً روی سرورهایی با سیستم عامل لینوکس می توان کنترل پنل های زیر را نصب نمود:
- Plesk
- DirectAdmin
- Cpanel & WHM
- CentOS Web Panel
- ISPConfig
- WebMin
- ZPanel
اما سرورهایی که از سیستم عامل ویندوز بهره می برند، می توانند دارای یکی از انواع کنترل پنل های زیر باشند:
- Plesk
- H-Sphere
- vDeck
- Hosting Controller
- ZPanel
همانطور که می بینید، Plesk در هر دو گروه وجود دارد. به این دلیل که کنترل پنل پلسک دارای دو تا نسخهٔ مجزا یکی برای ویندوز و دیگری برای لینوکس است.
حالا باز مشخصات هر کدام از این کنترل پنل ها را باید جزئی تر بررسی کرد که ببینیم با کدام نسخه از سیستم عامل های لینوکس یا ویندوز هماهنگ و سازگار هستند. برای این منظور باید به سایت اصلی سازندهٔ هر کدام از کنترل پنل ها مراجعه کرد. در آنجا از حداقل های نرم افزاری و سخت افزاریِ هر کدام از کنترل پنل ها صحبت شده است.
رایگان یا پولی بودن کنترل پنل
یکی از مهم ترین معیارهای انتخاب برای خیلی ها، قیمت کنترل پنل است. به طور کلی کنترل پنل هایی که قیمت بالاتری دارند، به دلیل امکانات بیشتری، از محبوبیت بالاتری هم برخوردارند. فهرستی از کنترل پنلهای که در بالا خدمت شما تحویل شد، در بین آنها برخی پولی و برخی دیگر رایگان هستند.
کنترل پنل های رایگان معمولاً مناسب برای فعالیت های تجاری نیستند! اما برای پروژه های شخصی می توان از کنترل پنل های رایگان استفاده کرد. البته برخی ها هم ممکن است دارای نسخهٔ رایگان باشند که از امکانات کمتری برخوردارند.
کنترل پنل های لینوکسی مثل CentOS Web Panel و WebMin و ZPanel رایگان هستند. اما دیگر موارد مثل DirectAdmin و Cpanel & WHM رایگان نیستند.
دیگر معیارهای دسته بندی کنترل پنل های هاستینگ
معیارهای دیگری هم برای این دسته بندی وجود دارد. مثلاً امکانات و قابلیت های پیشرفتهٔ کنترل پنل ها می تواند یکی دیگر از معیارها باشد. یا اینکه چه سطوحی از کاربران را برای استفاده از امکانات سرور در خود جای داده است. اما به طور کلی باید دانست که کنترل پنل ها با همین دو معیار اصلی که در بالا توضیح داده شده دسته بندی می شوند و مهم ترین آنها هم همین مواردی بودند که خدمت شما فهرست شدند.
جمع بندی
کنترل پنل ها در صنعت هاستینگ نقش به سزایی دارند. هر کنترل پنل معمولاً دارای ویژگی هایی است و در یک جای به خصوصی از آن استفاده می شود. کنترل پنل هاستینگ باید به قدری امکانات داشته باشد تا مشتریان هاستینگ ها بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند. از طرف دیگر مدیر سرور هم به سادگی قادر به ادارهٔ چندین سرور به صورت همزمان باشد. با توجه به گستردگی کنترل پنل هایی که شاید هر ماه به تعداد آنها افزوده می شود، انتخاب مطمئن ترین آنها باعث پیشرفت کسب و کار هاستینگ خواهد شد.
اگر به دنبال لایسنس های ارزان قیمت کنترل پنل های پولی مثل cPanel & WHM و DirectAdmin هستید، حتماً سری به این سایت بزنید.
وردپرس شبکه
بدون دیدگاه
آموزش کنترل پنل هاست، کنترل پنل های هاست، نرم افزار مدیریت هاستینگ