افزایش سرعت سایت با افزونه

اگر در انتخاب و بهره برداری از افزونه‌های وردپرس دقت کافی رو داشته باشیم، مطمئناً می‌تونه توی سرعت سایت تاثیر خوبی داشته باشه. افزونه‌های زیادی هستند که ادعاشون بهبود سرعت سایته و باید از بین آنها فقط چند مورد رو انتخاب کنیم. چون ما نیازی نداریم که همهٔ اونها رو نصب کنیم. خیلی از افزونه‌های بهینه سازی در کنار همدیگه، اثر مخرب روی هم دارند. یعنی در کار یکدیگه دخالت می‌کنند و کار رو خراب می‌کنند. پس باید با دانش کافی مبادرت به استفاده از افزونه های وردپرس برای افزایش سرعت سایت کرد.

افزایش سرعت سایت با افزونه

ابتدا رتبهٔ سرعت سایت رو به دست بیارید

قبل از انجام هر کاری بد نیست بدونید که رتبهٔ سرعت سایت شما چطوریاست! سرویس‌های اینترنتی خوبی وجود دارند که کارشون بررسی سرعت سایت و تخصیص یک امتیاز به اونه. مثلاً سایت GTMetrix یکی از اونها است و خیلی هم معروفه. به رایگان می‌تونید سایت‌تون رو با استفاده از اون بررسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقالهٔ Gtmetrix چیست رو مطالعه کنید.

قراره ما بعد از اعمال تغییرات که همون نصب چند تا افزونهٔ افزایش سرعت وردپرس هست، نتیجهٔ کارمون رو بررسی کنیم. پس یکی از مهم ترین دلایلی که در اینجا وجود داره برای فهمیدن رتبهٔ اولیهٔ سرعت سایت، همینه که یک معیار داشته باشیم تا با استفاده از اون نتیجه رو درک کنیم.

حالا میریم سراغ افزونه های افزایش سرعت سایت

الان میخایم بدونیم که از چه افزونه هایی باید استفاده کرد. ولی قبل از اون بهتره که کمی اطلاعات‌مون رو راجع به کارهایی که باید روی سایت انجام بدیم تا سایت سرعتش بهتر بشه بالا ببریم. در اصل افزونه‌ها همون کارها رو به صورت ساده برای ما انجام میدن. مثلاً فرض کنید که محتویات سایت قبل از اینکه از سرور به سمت مرورگر بازدید کننده بیان، باید فشرده سازی بشن. روش‌های مختلفی هم برای انجام این فشرده سازی وجود داره. اول باید از روش‌های مختلف این فشرده سازی ها کمی اطلاع کسب کرد. بعدش بدونیم که چطور باید این کارها رو انجام بدیم. من راجع به این مباحث در مطالب آموزشی سایت زیاد توضیح دادم. بد نیست توی سایت کمی جستجو کنید.

یک آموزش جذاب دیگه!  ماژول کش لایت اسپید Litespeed Cache یا LSCache

افزونه‌های بهینه سازی

افزونه های بهینه سازی وردپرس بسته به اینکه هر کدوم‌شون چه کارهایی رو انجام میدن، توی یک دسته جای می‌گیرند. به عنوان مثال همین فشرده سازی کدهای سایت رو در نظر بگیرید. کلی افزونه هستند که در این گروه جای می‌گیرند. باید سعی کنید از نصب چندین افزونه که توی یک گروه جای می‌گیرند خودداری کنید! چون امکان داره که دقیقاً یک کار مشابه رو انجام بدن که در مجموع نه تنها باعث بالا رفتن سرعت سایت شما نمیشن، بلکه سبب کاهش سرعت هم میشن! چون امکان داره تداخل‌های ناجور ایجاد شود.

از جمله افزونه‌هایی که تو زمینهٔ فشرده سازی کدهای سایت فعال هستند، افزونهٔ Autoptimize نام دارد. البته WP Super Minify هم هست. این افزونه تعداد درخواست های http رو با کم کردن تعداد فایل های css و js پایین میاره که خودش یکی از اصول افزایش زمان بارگیری صفحات سایت هست. از طرف دیگه تمامی کاراکترهای اضافه توی اسناد HTML رو هم حذف می‌کنه که از نظر حجمی هم حجم صفحات سایت رو کاهش میده. در کل خیلی توی افزایش سرعت سایت تاثیرگذاره.

افزونه‌های بررسی

افزونه‌هایی هم هستند که کارشون فقط تحلیل فنی سایته. یکی از بهترین اونها Query Monitor نام داره. با نصب و فعال سازی اون به راحتی اطلاعات فنی مربوط به هر کدوم از صفحات وردپرس توی نوار افقی بالای صفحات نشون داده میشه. مثلاً اینکه برای دانستن اینکه با باز شدن صفحهٔ اصلی سایت چقدر RAM و پردازنده استفاده میشه. یا اینکه چه میزان درخواست HTTP برای هر صفحه به سرور ارسال میشه. این‌ها تماماً اطلاعات فنی‌ای هستند که در توسعه و بهبود کیفیت و سرعت سایت موثرند.

افزونه‌های کش

کش یعنی ذخیرهٔ یک نسخهٔ کامل و آماده از صفحات یک سایت به صورت ایستا، که در مواقع بعدی، زمانی که فرد دیگری آن صفحه را درخواست کرد، بدون پردازش‌های اولیه محتویات صفحه فوری برای وی ارسال بشه. در رابطه با این موضوع، افزونه‌های خیلی زیادی وجود دارند. فهرست زیر چند تا از بهترین اونها است. که البته ما هم ویدیوهای آموزشی‌شون رو توی سایت منتشر کردیم.

  • WP Fastest Cache
  • Cache Enabler
  • WP Super Cache
  • W3 Total Cache
یک آموزش جذاب دیگه!  چطور متوجه شویم که LSCache روی سایت ما فعال است؟

این افزونه‌ها به قدری محبوب‌ند که خیلی‌ها اصلاً همین‌ها رو به عنوان افزونه‌های افزایش سرعت سایت می‌شناسند و از دیگر انواع این افزونه‌ها بی‌خبرند!

افزونه‌های بهینه سازی تصاویر

عکس‌ها از مهم‌ترین محتویاتی هستند که حتماً باید فشرده سازی و بهینه سازی بشن. چون اصولاً در ابتدا یک عکس می‌تونه کلی حجم داشته باشه که وجود همین یک عکس با حجم زیاد توی یک صفحه از سایت، سرعت همون صفحه رو به کلی پایین میاره! پس بهتره که روی این موضوع تمرکز خاصی داشت و با نصب یک افزونهٔ خوب، هر زمان که عکس روی وردپرس بارگذاری میشه، حجمش هم کاهش پیدا کنه.

از جملهٔ این افزونه‌ها می‌تونیم از WP Smush.it نام ببریم که البته از این قسم افزونه‌های وردپرس کم هم نیست. در رابطه با این موضوع پیشنهاد می‌کنم مطلب ۳ تا افزونه مهم عکس برای هر نوع سایت وردپرس رو حتماً مطالعه کنید.

افزونه‌های جامع افزایش سرعت سایت

اگر تمامی قسم افزونه‌های بالا رو در نظر بگیریم، ممکنه که افزونه‌های جامعی هم وجود داشته باشند که تمامی این فعالیت‌ها رو با هم انجام میدن. البته حتماً باید دونست، افزونه‌ای که مثلاً کار اختصاصیش بهینه کردن عکس‌ها روی سایته، ممکنه که کیفیت کارش به مراتب از افزونه‌های جامع دیگه بهتر باشه. چون اختصاصی فقط روی بهینه سازی و کاهش حجم عکس‌های سایت شما کار می‌کنه.

پس با در نظر گرفتن این موضوع، ممکنه که تصمیم بگیرید به جای نصب چندین افزونه برای بالا بردن سرعت سایت، از یک افزونهٔ جامع استفاده کنید. راجع به آموزش یک چنین افزونه‌هایی هم در بخش‌های دیگر سایت حتماً محتوا خواهیم نوشت.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.