Gtmetrix چیست؟

ممکن است نام Gtmetrix را در جاهای مختلفی شنیده باشید. Gtmetrix نام یک سرویس اینترنتی یا سایت است که کارش سنجش سرعت سایت‌های مختلف است و با بررسی شاخص‌های مختلف، از جمله میزان سرعتی که برای دریافت هر سند صرف می‌کند، رتبه‌ای را به سایت مورد نظر اختصاص می‌دهد. مدیران سایت‌ها معمولاً توسط این سامانهٔ تحت وب، سرعت سایت خود را تشخیص داده و اگر مشکلی از این طریق پیدا شود، آن را برطرف می‌کنند.

چرا سرعت سایت مهم است؟

سرعت سایت از دو جنبه بسیار حائز اهمیت است:

  1. یکی از بابت اینکه بازدید کنندگان سایت حس بهتری از نمایش سایت داشته باشند.
  2. دوم از بابت موتورهای جستجو مثل گوگل که رتبهٔ بهتری به سایت‌هایی که از سرعت بیشتری برخوردارند اختصاص می‌دهند.

اگر همین دو تا جنبه را به خوبی درک کنید، متوجه خواهید شد که چرا ما باید توسط سرویسی مثل Gtmetrix ببینیم سرعت سایت ما چه رتبه‌ای را به خود اختصاصی می‌دهد.

Gtmetrix چیست

بررسی سایت توسط Gtmetrix

برای اینکه درک بهتری از عملکرد این سامانهٔ تحت وب داشته باشید، بد نیست به صورت عملی یک سایت اینترنتی را توسط آن بررسی کنیم. بدین منظور وارد نشانی اینترنتی gtmetrix.com می‌شویم و در صفحه‌ای که به مانند تصویر بالا برای ما باز می‌شود، می‌بایستی نشانی یک سایت را درون جعبهٔ بزرگ وسط صفحه وارد کنیم و روی Test your site کلیک کنیم. در اینجا ما نشانی wptutorial.ir را وارد کردیم.

یک آموزش جذاب دیگه!  ۵ اشتباهی که سئوکارهای بی تجربه انجام می دهند!

پس از مدت زمانی که سپری خواهد شد، نتیجه به مانند تصویر زیر بر می‌گردد که می‌توانیم آن را بررسی کنیم.

نتیجه بررسی سرعت سایت در Gtmetrix

در قسمت Performance Scores رتبهٔ کلی سایت را نشان می‌دهد. PageSpeed Score رتبهٔ سرعت سایت را نمایش می‌دهد که A بالاترین رتبه است. اما زیر عبارت YSlow Score یک شاخص دیگر با نام Yslow وجود دارد که معیارهای متفاوتی برای سنجش سرعت سایت دارد.

در جعبهٔ Page Details هم جزئیات بیشتری راجع به صفحه، از قبیل کل زمان بارگذاری صفحه، کل حجم صفحه و تعداد درخواست‌هایی که برای باز شدن صفحه وجود داشته را نشان می‌دهد. این اطلاعات فنی است و طراح سایت شما می‌تواند از این موارد برای بهینه کردن سایت استفاده کند.

اما در بخش اصلی صفحه که به صورت سربرگ بندی شده است، با توجه به شاخص‌هایی که برای هر نمونه رتبه وجود دارد، اطلاعات تکمیلی تقدیم ما خواهد شد. مثلا سربرگ PageSpeed را نگاه کنید. در اینجا شاخص‌هایی مثل بهینه سازی عکس‌های صفحه، نوع پردازش فایل های جاوا اسکریپت، استفاده از قابلیت کش مرورگر، فشرده سازی اسناد CSS و جاوا اسکریپت و خیلی گزینهٔ دیگر در نظر گرفته شده است. برای هر شاخص، یک نوار افقی وجود دارد که در اینجا بیشتر نوارها به رنگ سبز است. به غیر از نوار اول که مربوط به بهینه سازی حجم عکس‌های سایت است. می‌توان روی آن کلیک کرد تا اطلاعات بیشتری کسب نمود.

یک آموزش جذاب دیگه!  کاربرد فایل Robots.txt چیست ؟

سربرگ بعدی Yslow است که شاخص‌های خودش را دارد که مهم‌ترین آنها استفاده از شبکه توزیع محتوا یا CDN، کاهش درخواست‌های HTTP، خودداری از ارجاع بازدید کنندگان سایت، کاهش حجم اسناد کوکی و … است. برای بهبود هر شاخص هم می‌توان روی هر ردیف کلیک کرد تا به اطلاعات تکمیلی دست پیدا کنیم.

جمع بندی

به همین صورت به راحتی با چند تا کلیک ساده، توسط سایت gtmetrix.com می‌توان رتبهٔ سرعت سایت را به دست آورد. البته باید دقت داشت که رتبه‌هایی که چنین سایت‌های ارائه می‌کنند زیاد دقیق نیست و تنها می‌توان به عنوان یک شاخص برای مقایسهٔ نسبی بین چند تا سایت از ان استفاده کرد. مثلاً ممکن است در اینجا رتبهٔ کمی به یک سایت داده شود. اما شما می‌بینید که آن سایت در صفحهٔ نتایج موتور جستجو بالا است! به این دلیل که تمام ماجرا همین سرعت سایت نیست و باید به مولفه‌های دیگر سئوی صفحات سایت هم توجه داشت.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.