کپی سایت وردپرس

اگر ما نسخه اولیه سایت را روی یک هاست یا میزبان غیر اصلی پیاده کرده باشیم و بعداً خواسته باشیم آن را به یک فضای میزبانی دیگر منتقل کنیم، یا اینکه خواسته باشیم از سایت مان یک نسخه بگیریم و در جای دیگری نگهداری کنیم، یا اینکه بخواهیم میزبان سایت را عوض کنیم، در تمامی این حالت ها ما نیاز به گرفتن کپی سایت وردپرس داریم. این کار یعنی کپی گرفتن از سایت وردپرس بسیار ساده است. البته بسته به اندازه سایت ممکن است نیاز باشد زمان بیشتری روی آن بگذارید. ولی در کل با افزونه هایی که وجود دارند، این کار نباید زیاد سخت باشد. با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

کپی سایت وردپرس

کپی سایت وردپرس

وقتی حرف از کپی گرفتن از سایت می شود، باید اول بدانیم که سایت ما از چه اجزایی تشکیل شده است که حالا باید از آنها کپی بگیریم. این کپی گرفتن هم میتواند توسط روش های مختلفی انجام گیرد. مثلاً بدون هیچ ابزاری با استفاده از خودِ کنترل پنل فضای میزبانی مثل سی پنل و یا دایرکت ادمین می توان از تمامی اجزای سایت کپی گرفت. حتی اگر وردپرس روی رایانه شخصی یا Localhost هم باشد، باز هم می تواند از تک تک اجزا به سادگی کپی گرفت و آنها را به یک هاست دیگر منتقل کرد و در آنجا از درون ریزی را انجام داد.

کپی گرفتن به صورت دستی

برای کپی گرفتن به صورت دستی، بدون نیاز به هیچ افزونه ای، می بایستی از دو جزء سایت کپی گرفت. اول از فایل هایی است که روی فضای میزبانی قرار گرفته اند. برای این منظور می توان از File Manger وارد شد و تمامی محتویات موجود روی public_html (در هاست های لینوکس) را کپی گرفت و به جای دیگری منتقل کرد. البته دقت داشته باشید که حتماً باید فضای خالی کافی برای ذخیره نسخه کپی گرفته شده داشته باشید. هر چند که این نسخه کپی گرفته شده می تواند به صورت فشرده شده باشد، اما باز هم حتماً حجم زیادی خواهد گرفت. مخصوصاً اگر سایت شما یک سایت متوسط رو به بزرگی باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  آموزش افزونه Duplicator برای کپی کردن کامل سایت

البته قابل توجه شما دوستان باید گفت، کنترل پنل های هاست ها معمولاً دارای ابزاری Backup هستند که از آن هم میتوانید برای گرفتن نسخه پشتیبان استفاده کنید که در اصل همان کپی گرفته از سایت است. مثلاً در سی پنل یک قسمت برای گرفتن بکاپ تنها از فایل های سایت است. یک قسمت هم برای گرفتن نسخه پشتیبان از پایگاه داده سایت است. یک قسمت هم برای گرفتن یک نسخه پشتیبان کامل از تمام آنچه که روی هاست دارید است که خیلی می تواند مفید باشد. پس همین جا یاد گرفتیم که یکی از راه های تهیه کپی از سایت وردپرس این است که از ابزارهای Backup موجود روی فضای میزبانی استفاده کنیم.

جزء دوم که باید از آن کپی بگیریم، پایگاه داده سایت است. همانطور که باید بدانید، تمامی اطلاعات متنی سایت به صورت جداولی در پایگاه داده سایت ذخیره می شوند. پس گرفتن نسخه کپی شده از پایگاه داده یا همان دیتابیس سایت، مرحلۀ بعدی است. باز هم برای گرفتن کپی از پایگاه داده، هم می توانید به صورت دستی عمل کنید. مثلاً وارد phpMyAdmin شوید و از آنجا از کل دیتابیس خروجی بگیرید. یا از ابزار Backup کنترل پنل استفاده کنید و این نسخه کپی شده را تهیه نمایید.

حال که نسخه مشابه از فایل های سایت و پایگاه داده را تهیه کردید، می توانید آنها را به یک هاست یا میزبان دیگر منتقل کنید و اطلاعات اتصال به پایگاه داده را از طریق پرونده پیکربندی وردپرس به نام wp-config.php تصحیح نمایید و سایت را بررسی کنید که الان باید به درستی کار کند.

یک آموزش جذاب دیگه!  آموزش کپی کامل سایت وردپرس

کپی گرفتن با افزونه

اما روش عمدۀ بعدی برای گرفتن کپی سایت وردپرس این است که از افزونه های مختص این کار استفاده شود. مثلاً افزونه هایی مثل Duplicator که شناخته شده هم هست، عملاً برای گرفتن نسخه پشتیبان از سایت به صورت کامل و جامع مورد استفاده قرار می گیرند. ما آموزش Duplicator را در سایت به صورت تصویری قبلاً منتشر کردیم. اگر توضیحات بیشتر و آموزش کامل این افزونه را می خواهید، کافی است به آن مقالۀ آموزشی مراجعه کنید.

افزونه های دیگری که برای گرفتن کپی از سایت وردپرس مورد استفاده قرار می گیرند، معمولاً افزونه های بکاپ گیری هستند. افزونه هایی که برای گرفتن نسخه پشتیبان یا بکاپ از آن ها استفاده می شود، به دلیل ماهیت شان، می توان از آنها برای گرفتن کپی از سایت هم استفاده کرد. به عنوان مثال افزونه BackupBuddy یکی از این افزونه ها است که برای تهیه نسخه ای کامل از سایت بسیار مفید است.

افزونه دیگر UpdraftPlus نام دارد که باز هم برای گرفتن نسخه پشتیبان سایت است. ولی برای تهیه یک نسخه کامل کپی شده از اطلاعات و محتویات سایت هم بسیار مفید فایده است. آموزش این افزونه و دیگر افزونه های کپی گرفتن از سایت وردپرس هم در سایت موجود است. کافی است از امکان جستجو در سایت برای یافتن محتوای مورد نظر خود استفاده کنید.

جمع بندی

پس دیدید که چطور و از طریق چه روش هایی می توان مبادرت به گرفتن کپی سایت وردپرس کرد. شما به هر طریقی که راحت تر باشید و یا ابزارهای آن برای شما فراهم باشد، میتوانید برای انجام این کار اقدام نمایید. ما هم با آموزش های تصویری خود به شما کمک خواهیم کرد. مثلاً وقتی از phpMyAdmin برای گرفتن نسخه پشتیبان یا کپی از دیتابیس وردپرس صحبت کردیم، حتماً آموزش آن را در سایت می توانید بیابید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.