چطور نوشته های تغییر آدرس داده شده را خودکار ریدایرکت کنیم
همانطور که باید بدانید، زمانی که یک نوشته را در وردپرس منتشر می کنید، یک پیوند یکتا یا همان Permalink برای آن ساخته می شود که برای همیشه با آن نشانی از هر جای جهان قابل دسترس است. قسمت آخر این پیوند یکتا، همان نامک یا slug است که در زمان ویرایش نوشته قابل تغییر است. حالا با فرض اینکه نوشته با یک پیوند یکتا چند روزی است که منتشر شده و ما بیاییم نامک یا همان پیوند یکتای آن را تغییر دهیم، با این کار کسانی که به نشانی قدیمی مراجعه می کنند با خطای ۴۰۴ مواجه می شوند. به این دلیل که دیگر نوشته ای با آن نشانی یافت نمی شود!
پس الان فهمیدید که وقتی گفته می شود زمانی که یک نوشته را منتشر می کنید، دیگر نامک آن را تغییر ندهید، دلیل آن چیست. البته این به این معنا نیست که به هیچ عنوان قادر به انجام یک چنین کاری نیستید. بلکه با استفاده از ترفندی که امروز قصد معرفی آن را خدمت شما داریم، قادرید حتی نامک یا همان پیوند یکتای یک نوشته را هم بدون هیچ دغدغه ای تغییر دهید.
برای انتقال خودکار بازدیدها از یک صفحه به صفحه ای دیگر ما باید از ارجاع یا ریدایرکت استفاده کنیم. اینکه ریدایرکت چیست راجع به آن قبلاً صحبت شد. زمانی هم که نشانی یک نوشته با تغییر نامک آن، عوض می گردد، باید از همین ریدایرکت یا ارجاع استفاده کنیم. نوع ارجاع هم باید از نوع ۳۰۱ یعنی انتقال دائمی باشد، تا موتور های جستجو هم حتی Bookmark ها بدانند که نشانی آن صفحه برای همیشه تغییر کرده است.
اما ساخت ارجاع ۳۰۱ به صورت خودکار برای تک تک نوشته هایی که نشانی آنها را تغییر می دهیم، کار چندان ساده ای نیست و ممکن است زمان زیادی از ما تلف کند. به همین دلیل بنده استفاده از یک افزونۀ خوب و ساده را پیشنهاد می کنم که تمامی این کارها را خودش به صورت خودکار برای ما انجام می دهد.
نام این افزونه Redirection است که آموزش کار با Redirection را هم برای شما نوشتیم، بهتر است آن را هم مطالعه کنید. که یکی از قابلیت های این افزونه این است که زمانی که نامک یک نوشته تغییر می کند، یک ارجاع به صورت خودکار از نشانی قدیمی به نشانی جدید آن نوشته می سازد و بازدید کننده ها را به صورت خودکار به نشانی جدید منتقل می نماید. بدین ترتیب بدون اینکه خطای ۴۰۴ برای سایت ما رخ دهد، می توانیم نامک یا نشانی هر نوشته یا برگه ای که مقصد ماست را تغییر دهیم. البته باز هم نباید به جز مواقع لزوم این کار را انجام داد.
برای ساخت ارجاع خودکار بعد از تغییر نشانی یک نوشته با افزونه Redirection کافی است به صفحه تنظیمات یا همان Options از بخش ابزارها > Redirection شده و گزینه URL Monitor را در این صفحه پیدا کنید.
هر کدام از Post Type ها یا همان نوع نوشته هایی که مد نظر شماست تا رصد برای تغییر نامک و ساخت ارجاع برای آنها صورت پذیرد را انتخاب کنید. بنده در تصویر بالا فقط نوشتهها را انتخاب کردم. پس هر زمان که نوشته ای نامکش تغییر کرد، ارجاع در گروه Redirections -که از فهرست کشویی زیرین آن قابل انتخاب است- ساخته می گردد.
باز هم به شما توصیه می کنم برای استفاده از تمامی امکانات افزونه Redirection که آموزش جامع آن که در سایت ما منتشر شده است مراجعه کنید تا قادر باشید از تمامی امکانات آن نهایت استفاده را ببرید. با دیگر آموزش های رفع ایراد و بهینه سازی سایت همراه ما باشید.