چگونه خطای ۴۰۴ را برطرف کنیم ؟

کد ۴۰۴ که ممکن است وب سرور برگرداند در اصل یک خطا است. خطایی که نشان می دهد چنین صفحه ای وجود ندارد که به مرورگر تحویل دهد. در سایت های وردپرسی هم بروز یک چنین خطایی حتمی است. حالا یا کاربر نشانی یک صفحه ای را وارد می کند که اصلاً وجود ندارد. یا یک لینک اشتباهی با نشانی مقصد اشتباه ساخته شده است. یا اصلاً آن صفحه پاک شده که وب سرور نمی تواند محتوای آن صفحه را برگرداند. به همین دلیل خطای ۴۰۴ داده می‌شود. از نظر فنی هم وجود یک چنین خطایی برای سایت بسیار بد و در خیلی از مواقع خطرناک است. به همین دلیل ابتدا باید روشی را یافت که بتوان یک چنین خطاهایی را پیدا کرد. سپس مبادرت به برطرف کردن آن در وردپرس کرد.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم

چگونه خطای ۴۰۴ را برطرف کنیم ؟

چرا خطای ۴۰۴ بد است؟

همانطور که گفته شد، خطای ۴۰۴ یعنی اینکه یک چنین صفحه ای وجود ندارد. اگر بازدید کننده با این خطا مواجه شود، که حس نا امیدی به وی دست می دهد و ممکن است سریعاً سایت را ترک کند. حتی اگر تنها نشانی آن صفحه عوض شده باشد و با کمی جستجو بتواند آن محتوا را حالا در صفحه ای دیگر بیابد.

از طرف دیگر خزنده های موتور جستجو، زمانی که در حال خزیدن و بررسی کردن صفحات سایت هستند، اگر لینکی وجود داشته باشد که با ورود به آن صفحه خطای ۴۰۴ برگردانده شود، این می تواند یک امتیاز منفی برای کل سایت تلقی شود. گوگل و دیگر موتورهای جستجو اهمیت زیادی به تمیز بودن یک سایت از نظر نداشتن خطای ۴۰۴ می دهند و شما حتماً باید سایت خود را بررسی کنید که چنین خطایی برای هیچ کدام از صفحات سایت تان وجود نداشته باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  رفع خطای ۵۰۰ بعد از بروزرسانی وردپرس شبکه به نسخه ۵

چطور خطای ۴۰۴ سایت را پیدا کنیم؟

حالا برای یافتن خطای ۴۰۴ از روش های مختلفی می توان استفاده کرد. روش اول استفاده از خودِ ابزارهای موتور های جستجو است. مثلاً گوگل ابزاری به نام Search Console یا همان Google Webmaster Tools دارد که تمامی خطاهایی که خزنده های این موتور جستجو با آنها مواجه شدند را فهرست می کند. البته این نمایش خطاها به روز نیست. یعنی آخرین خطاها مربوط به حداقل ۲ روز پیش است. تازه ممکن است همۀ خطاها، از جمله همۀ خطاهای ۴۰۴ هم نشان داده نشوند. ولی باز هم معیار خوبی برای بررسی خطاهای سایت از جمله خطاهای ۴۰۴ است.

روش بعدی استفاده از آمارگیر های سایت است. آمارگیرهای قوی و حرفه ای امکان گزارش گیری خطاهای سایت را هم دارند. مثلاً گوگل آنالیتیکز (Google Analytics) که همان سرویس آمارگیر گوگل است، میتواند خطای صفحاتی که وجود ندارند و کاربر با خطای ۴۰۴ مواجه می شود را به ما نشان دهد.

و روش بعدی برای پیدا کردن خطاهای ۴۰۴ سایت این است که از افزونه های خاص وردپرس برای این منظور استفاده کنیم. افزونه هایی برای پیدا کردن و برطرف کردن خطای ۴۰۴ در مخزن وردپرس وجود دارند که تعدادشان کم هم نیست. با جستجوی ۴۰۴ در فهرست افزونه ها می توانید آنها را پیدا کنید.

اما افزونه ای که پیشنهاد بنده برای استفاده است، افزونه Redirection است. این افزونه علاوه بر اینکه برای ساخت ارجاع های ۳۰۲ می توان از آن استفاده کرد، ابزار خوبی هم برای یافتن خطاهای ۴۰۴ سایت است. بخشی دارد با همین عنوان که با وارد شدن به آن، می توانید کاربرانی که با خطای ۴۰۴ مواجه شدند را ببینید. برخی از آنها به دلیل لینک اشتباه از دیگر سایت ها است. برخی دیگر را هم باید مشکلش را خودتان حل کنید. مثلاً ممکن است نشانی یا همان نامک یک نوشته را دستی تغییر دادید و حالا بازدید کنندگان با ورود به نشانی قدیمی، با خطای ۴۰۴ روبرو می شوند.

یک آموزش جذاب دیگه!  خطای http هنگام آپلود در وردپرس

چطور خطای ۴۰۴ سایت را برطرف کنیم؟

طریقه رفع کردن این خطا را در بند قبلی این مقاله گفتم. البته اگر از وردپرس استفاده می کنید! استفاده از افزونه های ۴۰۴ یا همین افزونه Redirection انتخاب مناسب و هوشمندی است. اما اگر سایت ها با یک سیستم مدیریت محتوای دیگر ساخته شده باشد، حتماً افزونه متناسب با آن وجود دارد. اگر هم سایت با یک CMS آماده ساخته نشده باشد، باید دست به کار شده و خودتان با استفاده از دستورات وب سرور که درون فایل htaccess وارد می کنید این کار را انجام دهید. یعنی نشانی صفحاتی ۴۰۴ را به صفحاتی معادل یا هم تراز ارجاع دهید.

پس ریدایرکت یا همان ارجاع آن هم از نوع ۳۰۱ راه کار حل مشکل خطای ۴۰۴ صفحات سایت است. که اگر از وردپرس استفاده می کنید افزونه های ریدایرکت مشکل شما با کمترین تلاش حل خواهند کرد. این افزونه ها از قابلیت PHP برای ارجاع استفاده می کنند. پس کاری به کار وب سرور شما ندارند.

جمع بندی

این بود از آموزش چگونگی برطرف کردن خطای ۴۰۴ سایت که سعی شدن هم برای سایت های وردپرسی و هم برای دیگر سایت ها راه حل های مناسبی ارائه شود. البته اینکه بدانید دقیقاً چه کدی را باید برای ارجاع درون سند htaccess باید وارد کنید، لازم است به دیگر آموزش های تخصصی سایت، مخصوصاً بخش آموزش های پیشرفته مراجعه نمایید. آرزوی سایتی بدون خطا را برای شما عزیزان داریم!

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.