چگونه با وردپرس سایت بسازیم ؟
راه اندازی سایت برای شروع یک فعالیت مجازی بر پایۀ سایت، یا شروع یک کسب و کار مجازی امر بسیار مهمی است. حتماً شما هم ایده ای دارید که به دنبال عملی کردن آن هستید و نیاز است سایتی را برای این منظور راه اندازی نمایید. اگر با وردپرس آشنایی حتی مختصری هم داشته باشید، یا راجع به آن شنیده باشید. می دانید که یکی از بهترین روش ها برای عملی کردن این منظورِ خود، بهره بردن از وردپرس برای راه اندازی سایت است. با استفاده از وردپرس شما فقط باید روی هدف خود تمرکز کنید و نیازی نیست با مسائل جانبی زیاد خود را درگیر کنید.
در این نوشته می خواهیم بررسی کنیم که چگونه با وردپرس سایت بسازیم و مراحل کار به چه صورتی است. پس اگر شما هم دوست دارید با وردپرس سایت پیشرفتۀ خود را راه اندازی کنید، با ما همراه باشید.
وردپرس چیست؟ وردپرس یک اسکریپت یا نرم افزار تحت وب است که به همه امکان راه اندازی سایت با هر هدف و نیتی را می دهد. کاملاً رایگان و باز متن است. باز متن بودن به این معنا است که اگر برنامه نویسی یاد داشته باشید، قادرید خودتان هر بخش از این برنامه را تغییر دهید و آن را طوری بکنید که خودتان می خواهید. اما همیشه هم لازم نیست برای سفارشی سازی سایت خود به داخل کدهای آن دست ببرید. بلکه با استفاده از افزونه ها و قالب های بیشماری که وردپرس دارد، با چند کلیک ساده می توانید امکانات مد نظر خود را به سایت تان اضافه کنید.
شما به عنوان کاربر نهایی وردپرس که قصد ساخت سایت تان را دارید، در اولین گام باید وردپرس را نصب کنید. اما وردپرس کجا نصب می شود؟ وردپرس روی هاست یا فضای میزبانی نصب می شود. پس در اولین قدم باید یک هاست تهیه کنید. از طرف دیگر سایت شما نیاز به آدرس هم دارد که به آن دامنه گفته می شود (domain.ir). این دامنه را هم همزمان با خرید هاست می توانید تهیه کنید. در تهیه هاست و دامنه باید به نکاتی دقت داشته باشید که راجع به آنها در آموزش های گذشته گفتیم. در مطلب پیش نیازهای وردپرس برای راه اندازی سایت هم به پیش نیازهای کلی برای راه اندازی سایت با استفاده از وردپرس اشاره کردیم که بد نیست آنها را هم مطالعه بفرمایید.
حالا فرض می کنیم که شما وردپرس را روی فضای میزبانی خود نصب کردید و همه چیز آماده است که بازدید کنندگان بیایند و از زحمات شما استفاده کنند. اما کار شما در اینجا به اتمام نمی رسد. علاوه بر انجام تنظیمات اولیه و همچنین تنظیمات افزونه های مورد نیازتان، باید شروع به نوشتن محتوا درون سایت خود کنید. بهتر است روزانه زمانی را برای انتشار یک مطلب در سایت بگذارید که این کار به پیشرفت سایت شما کمک می کند. اگر فقط آن را بسازید و رهایش کنید، نتیجه ای نخواهید گرفت.
حالا بسته به نیازتان و نوع ایده ای که در ذهن تان داشتید، می توانید از افزونه ها و حتی کدهای هک وردپرس استفاده کنید، تا سایت به آن چیزی تبدیل شود که شما می خواهید. مثلاً فرض می کنیم سایت شما نیاز به یک بخش روزاسیون دارد. با استفاده از افزونه های بسیاری که به رایگان برای این کار وجود دارد، می توانید این نوع از سایت را راه اندازی کنید. فراموش نکنید که وردپرس با قابلیت های توسعه ای که دارد، امکان پیاده سازی هر نوع سایتی را به شما می دهد. البته در مواقعی که برای ایدۀ شما قبلاً فکر نشده، خودتان یا برنامه نویس سایت تان باید دست به کار شده و افزونه ای برای آن بنویسید.
اما برای بیشتر ایده ها افزونه ای هم هست. مثلاً اگر فکر می کنید با فروش فایل روی سایت خود می توانید سایت فروشگاهیِ خود را برای کسب درآمد راه اندازی کنید، افزونه های دانلود به ازای پرداخت مبلغ برای این کار بسیار زیاد است. نمونۀ بارز آن افزونۀ Ease Digital Download است که حتی به فارسی هم ترجمه شده و می توانید بدون دغدغه و مشکل از آن استفاده کنید. یا درگاه های بانکی که سایت شما را به یک فروشگاه کامل تبدیل می کند تماماً باعث سهولت کار شما در اجرایی کردن ایده های تان می شود.
در این میان شاید بحث مسائل فنی کمی شما را نگران کنند. که همین نگرانی خوب هم هست. باعث می شود که زمانی را برای مطالعه و یادگیری بگذارید. یادگیری آموزش هایی در این سایت عرضه می شود تا همگان بتوانند به ایده های اینترنتیِ خود جامۀ عمل بپوشانند. ما برای شما حتی فیلم های آموزشی هم آماده کردیم که به سادگی می توانید از آنها برای افزایش سرعت کارتان استفاده کنید. پس با wptutorial.ir همراه باشید.
سلام ممنونم مطلب بسیار مفیدی بود.
موفق باشید.