wordpress چگونه کار میکند ؟

وردپرس یک نرم افزار است. نرم افزار تحت وبی که برای اجرا شدن باید روی فضای میزبانی ای اجرا گردد که دارای قابلیت موتور PHP و همچنین پایگاه دادۀ MySQL است. این تعریفی مختصر بود که در هر مقاله ای که راجع به وردپرس می نویسد، این توضیحات در ابتدای آن معمولاً گفته می شود. اما اینکه دقیقاً وردپرس چگونه کار می کند، موضوع بحث این مطلب آموزشی از سایت wptutorial.ir است که سعی می شود با زبانی ساده و بسیار حرفه ای بحث را باز کنیم.

wordpress چگونه کار میکند ؟

wordpress چگونه کار میکند ؟

به طور عام همه می دانیم که وردپرس یک ابزار برای راه اندازی سایت اینترنتی است. پس برخی افراد آن را سیستم سایت ساز معرفی می کنند. البته که این نوع نام گذاری درست است. اما درست تر آن سامانۀ مدیریت محتوا است. یعنی یک سامانه که به ما امکان مدیریت محتوای سایت مان را بدون درگیر شدن با مسائل فنی می دهد. یعنی مثلاً فرض کنید که می خواهیم یک مطلب راجع به یک موضوع بنویسیم. در این حالت کافی است مرورگر خودمان را باز کنیم و به پیشخوان وردپرس وارد شویم. حالا با کلیک روی پیوند افزودن نوشته، یک نوشته را می نویسیم و روی انتشار کلیک می کنیم. دیدید چقدر ساده توانستیم یک صفحه به صفحات سایت خود اضافه کنیم؟ به این می گویند سامانۀ مدیریت محتوا که وردپرس یکی از بهترین آنها است.

همانطور که گفته شد وردپرس یک نرم افزار است. یک نرم افزار رایانه ای، که با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده است. توسعه دهندگان وردپرس مدام در حال کار کردن روی آن برای بهبود امکانات آن هستند. پس ما نیازی نیست نگران این موضوع باشیم که کدهای وردپرس چگونه نوشته شدند و چطور کار می کنند. اما باید یاد داشته باشیم که با امکانات آن کار کنیم. که برای این منظور هم کافی است با مقالات آموزشی سایت ما همراه باشید، تا با تک تک قسمت های پیشخوان وردپرس به همراه کار با افزونه های آن شما را آشنا کنیم.

یک آموزش جذاب دیگه!  کتاب آموزش طراحی سایت با وردپرس

اما برای اینکه بدانیم وردپرس چگونه کار می کند، شاید لازم باشد در اینجا کمی وارد مباحث فنی برنامه نویسی شویم. البته نه زیاد؛ ولی تا حدی که بعد از مطالعۀ این مقاله بتوانید درک کاملی از تئوری نحوۀ کار کردن وردپرس به دست آورده باشید.

نصب و راه اندازی وردپرس

زمانی که وردپرس را نصب می کنید، وردپرس از شما اطلاعات اتصال به پایگاه داده را می خواهد. پس این پایگاه داده را باید از قبل از طریق کنترل پنل فضای میزبانی ایجاد کنید. وردپرس به این پایگاه داده برای ذخیره کردن اطلاعات متنی سایت نیاز دارد. اطلاعات سایت به دو دستۀ اطلاعات فایلی (سندی) و اطلاعات متنی دسته بندی می شوند. اطلاعات متنی در پایگاه داده ذخیره می شوند. به عنوان مثال متن هر نوشته یا نشانی تصاویر سایت در پایگاه داده ذخیره می شوند. از طرف دیگر عکس های سایت مثل حالت عادی به صورت یک سند درون پوشه هایی روی فضای میزبانی ذخیره می شوند. این نحوۀ ذخیره کردن اطلاعات سایت در وردپرس بود.

در مراحل راه اندازی وردپرس هستۀ وردپرس در پایگاه داده به تعداد مورد نیاز جدول می سازد. هر جدول هم برای ذخیره کردن نوعی از اطلاعات کاربرد دارد. مثلاً جدولی با عنوان wp-users وجود دارد که مشخصات کاربران سایت را در خود ذخیره می کند. از طرف دیگر متن نوشته های سایت در wp-posts ذخیره می شود. حالا که جداول پایگاه داده هم حین نصب وردپرس ساخته شدند، از الان به بعد وردپرس می تواند شروع به نوشتن اطلاعات سایت درون آنها کند.

پیشخوان برای مدیریت سایت

پس از اینکه سایت را با وردپرس راه اندازی کردید، حالا وقت آن است که وارد بخش مدیریتی سایت شوید. این بخش فقط مختص کسی یا کسانی است که رمز عبور ورود را داشته باشند. پس اگر شما وردپرس را نصب کردید، خودِ شما می توانید وارد بخش پیشخوان وردپرس شوید. بخش پیشخوان شامل صفحاتی برای ارسال نوشته، تنظیمات سایت، اعمال قالب دلخواه و فعال کردن افزونه های مورد نیاز سایت است. به طور کلی هر نوع تنظیماتی که در نظر دارید را باید از بخش پیشخوان وردپرس انجام دهید.

یک آموزش جذاب دیگه!  مدیریت سایت با وردپرس

نمایی از پیشخوان وردپرس

در تصویر بالا شما شمایلی از صفحۀ اول پیشخوان وردپرس را می بینید که شامل نواری عمودی در سمت راست است که دارای پیوندهایی برای رفتن به بخش های مختلف پیشخوان وردپرس است. به عنوان مثال فرض کنید می خواهید قالب سایت خود را تغییر دهید که با این کار ظاهر سایت شما برای بازدید کنندگان سایت تغییر می کند. در این حالت باید روی “نمایش” کلیک کنید. حتی همین مورد هم برای خود دارای زیر مجموعه هایی است که وارد صفحات مرتبط با تنظیمات قالب سایت می شود.

انتشار محتوای سایت

پس از اینکه تنظیمات اولیۀ سایت خود را انجام دادید، حال وقت آن است که نوشته های سایت خود را منتشر کنید. برای این منظور باید به بخش “نوشته ها” > “افزودن نوشته” وارد شوید. صفحه ای به شما نشان داده خواهد شد که در آنجا می توانید نوشتۀ خود را منتشر کنید. اجزاء نوشته را در جعبه های مختلف وارد می کنید و روی انتشار کلیک می کنید.

پس از انتشار یک نوشته کارهای زیادی توسط خود وردپرس انجام می گردد که شاید شما نیازی نداشته باشید بدانید جزئیاتش به چه صورتی است. اما همین قدر باید بدانید که اگر به صفحۀ اصلی سایت خود مراجعه کنید، نوشتۀ جدید در آنجا موجود خواهد بود و برای بازدید کنندگان هم قابل نمایش.

از حالا به بعد کل کارهایی که باید انجام دهید، مدیریت سایت از بخش پیشخوان وردپرس است. البته به طور خاص بیشتر باید وقت خود را برای انتشار محتوا باید بگذارید. یعنی همین کاری که در بالا به طور مختصر راجع به آن شرح داده شد. در آموزش های بعدی سایت به صورت کامل شما را با جزئیات ارسال نوشته و حتی انجام تنظیمات سایت و تنظیمات افزونه ها، آشنا خواهیم ساخت. فقط کافی است گام به گام تا ساخت یک سایت حرفه ای با استفاده از وردپرس همراه ما باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.