کاربرد افزونه wpDiscuz برای ایجاد بحث و گفتگو در سایت
در کنار افزونه هایی که به امکانات سایت اضافه می کنند، افزونه هایی هم هستند که همان امکانات پیش فرض را بهبود می بخشند. مثلاً در وردپرس ما امکانی با عنوان گذاشتن دیدگاه داریم که بازدید کنندگان می توانند برای هر نوشته از سایت دیدگاه خودشان را بگذارید و به همراه مشخصات شان، در زیر هر نوشته برای دیگر بازدید کنندگان ظاهر می شود. اما این قابلیت دیدگاه گذاشتن، شاید برای خیلی از سایت ها ساده باشد که نیاز به پیشرفته کردن آن می رود. مثلاً اگر خواسته باشیم کاری کنیم که کاربر بتواند از دیدگاه هایی که پس از وی گذاشته می شوند، مطلع شود، باید چه کار کنیم؟ یا اینکه اگر خواسته باشیم کاربران بیشتر با بخش دیدگاه ها کار کنند و تعامل برقرار کنند، باید چه کاری انجام دهیم؟ پاسخ این سوال کاملاً مشخص است. ما باید بخش دیدگاه های سایت را پیشرفته تر کنیم و به قابلیت های آن اضافه کنیم. به طوری که بخش دیدگاه های سایت را به خودیِ خود تبدیل به یک شبکۀ تعاملی کند. یعنی کاربرانی که دیدگاه می گذارند، دیگر کاربران بتوانند راحت تر یا او گفتگو کنند. افزونه wpDiscuz یک چنین کاری را انجام میدهد که در ادامه راجع به کلیات کاری که برای ما انجام می دهد، بیشتر بحث می کنیم.
چند تا افزونه در مخزن وردپرس هستند که کارشان حرفه ای تر کردن بخش دیدگاه های سایت است. هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. یکی از آنها که حتی خیلی از سایت های خارجی از آن استفاده می کنند و حتماً شما هم آن را دیده اید، سیستم Disqus است (به طریقۀ نوشته آن دقت کنید) که افزونۀ آن هم برای وردپرس وجود دارد. این سیستم امکان دیدگاه ها را خارج از سایت شما مدیریت می کند و تنها آنها را روی سایت شما نشان می دهد. عیب بزرگ افزونه Disqus برای سایت های ایرانی این است که این سرویس فیلتر است. پس بازدید کنندگان سایت ما از آن قادر نیستند استفاده نمایند.
اما یک جایگزین خوب و حتی بهتر برای سرویس گفتگوی Disqus وجود دارد و آن هم wpDiscuz است. wpDiscuz یک افزونه است که برای وردپرس نوشته شده است و هیچ منبعی هم خارج از سایت شما ندارد. یعنی تمامی اطلاعات را از پایگاه داده وردپرس شما می گیرد. از طرف دیگر تمامی اطلاعات را هم روی فضای میزبانی و سایت شما ذخیره می کند. نیازی هم به هیچ سرویس خارجی ندارد. پس از این بابت که کاملاً مستقل عمل میکند، می تواند خیال تان راحت باشد. البته ناگفته نماند که از مهم ترین مزیت افزونه Disqus این است کاربران این سرویس که درون آن ثبت نام کردند، تنها با یک حساب کاربری قادرند روی تمامی سایت هایی که این افزونه را نصب دارند وارد شده و دیدگاه بگذارند. یعنی نیازی نیست برای هر سایت جداگانه ثبت نام کنند. پس میزان رغبت آنها برای دیگر شدن با موضوعات بخش دیدگاه ها بالاتر می رود.
امتیازهای افزونه wpDiscuz
به طور کلی ویژگی هایی که افزونه wpDiscuz دارد بدین قرار است:
- کاملاً AJAX و بلادرنگ کار می کند.
- بدون نیاز به هیچ گونه کدنویسی و برنامه نویسی، تنها بعد از فعال کردن افزونه کار خودش را شروع می کند.
- طراحی کاملاً واکنشگرای بخش دیدگاه ها
- یک جایگزین خوب برای سرویس Disqus که بر پایۀ این سامانۀ خارج از سایت شما کار می کند.
- امکان دنبال کردن دیدگاه های یک شخص، یا دیدگاه های یک نوشته و مطلع شدن با ایمیل
- به روز رسانی زنده بدون بارگذاری مجدد صفحه، برای دیدن دیدگاه های تازه تر
- امکان مرتب سازی دیدگاه ها بر اساس تازه ترین، قدیمی ترین و داغ ترین ها
- امکان امتیاز دادن به همان نوشته، توسط هر کاربری که دیدگاه می گذارد. این امتیاز به صورت ستاره ای است که در ابتدا یا انتهای مقاله هم نتیجه اش نشان داده می شود.
- امکان گذاشتن دیدگاه بدون ثبت نام در سایت و یا حتی به صورت بی نام که در این صورت نیازی نیست کاربر نام و ایمیل خودش را وارد کند.
- یکپارچه سازی کامل با ورود توسط شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر و گوگل و …
- پشتیبانی از دیدگاه های تو در تو یا طاقچه ای که یک فرد به دیدگاه فرد دیگری پاسخ می دهد.
- امکان ایجاد یک موضوع برای بحث کردن در قسمت دیدگاه ها. این قابلیت به تبدیل شدن سایت به یک انجمن کوچک کمک می کند.
- امکان ویرایش دیدگاه های گذاشته شدن توسط کاربرانی که وارد حساب خود شدند یا میهمان هستند.
- تبدیل دیدگاه های با متن بلند، به متن های کوتاه تر با دکمۀ “بیشتر …” برای نمایش ادامۀ متن دیدگاه
- دارای قابلیت ضد هرزنامه برای جلوگیری از ارسال دیدگاه های هرز
- قابلیت بسیار جذاب امتیاز دادن به تک تک دیدگاه های گذاشته شده به صورت مثبت/منفی
- قابلیت به اشتراک گذاری هر کدام از دیدگاه ها با دکمه های اشتراک گذاری جمع و جور
- امکان ساخت فرم های ارسال دیدگاه کاملاً سفارشی و کاملاً مطابق با خواسته و نیاز شما. امکان تغییر جایگاه عناصر فرم و کم و زیاد کردن آنها هم وجود دارد.
- برجسته کردن دیدگاه های خوانده نشده از زمان آخرین ورود به سایت، با پس زمینۀ متفاوت
- هشدار به نویسندۀ دیدگاه، پس از اینکه مدیر سایت دیدگاه وی را تایید کرد
- مشترک یکی از کاربران سایت شدن، یا دنبال کردن پاسخ های یک کاربر از طریق دیدگاه های سایت
این فهرست، تقریباً تمامی قابلیت های افزونه wpDiscuz را نام برده است. با مطالعه این فهرست الان به طور کامل می توانید متوجه شوید که آیا این افزونه به درد شما می خورد یا خیر. که البته حقیقتاً به نظر من به درد ۹۰ درصد سایت های وردپرس می خورد! چرا که بعد از نصب این افزونه، امکانات بخش دیدگاه های سایت خود را که با قبل مقایسه می کنید، متوجه می شوید که تا قبل از این سایت شما یک چیزی کم داشته و آن کمبود، همین قابلیت بحث و گفتگوی پیشرفته در سایت بوده که با wpDiscuz همه چیز عالی شده است.
در عکس بالا، بخش دیدگاه های سایتی را می بینید که از افزونه wpDiscuz استفاده کرده، که حرفه ای شدن بخش دیدگاه ها را کاملاً حس می کنید.
پس به عنوان نتیجه گیری، یاد گرفتیم که راه اندازی یک سیستم بحث و گفتگو در بخش دیدگاه های سایت، باعث می شود بازدید کنندگان مجدد به سایت برگشته و جزء کاربران پایدار سایت شوند. همین امر سبب می شود تا اعضا و مشتریان خود را بالا برده و یک شبکۀ قوی برای کسب درآمد از سایت تان ایجاد کنید. با ما همراه باشید و دیگر ترفندهای بالا بردن کاربران وفادار سایت را بیاموزید.
سلام چطور این افزونه رو فعال کنم؟
بخش دیدگاها رو چطور به صفحه خودم اضافه کنم؟
با سلام؛
افزونه wpDiscuz را نصب کنید. آن را فعال نمایید.
بعد صفحه از در پیشخوان وردپرس شما در زیر بخش “دیدگاه ها” اضافه خواهد شد با عنوان wpDiscuz که باید روی لینک های آن کلیک کرده و تنظیمات افزونه را انجام دهید.
آموزش کامل این افزونه به زودی در سایت منتشر خواهد شد.