افزونه مدیریت فایل وردپرس File Manager
حتماً برای شما هم تا به حال اتفاق افتاده که این نیاز را حس کرده اید که چقدر خوب بود اگر می شد از درون پیشخوان وردپرس بتوان فایل های روی فضای میزبانی را دستکاری کرد! مخصوصاً اگر شما جزء افرادی باشید که زمان زیادی را روی فایل ها و پوشه های سایت خود می گذارید که نیاز دارید مدام یا وارد کنترل پنل و سپس بخش File Manager شوید. یا اینکه از FTP استفاده نمایید. بدین منظور افزونه ای با نام File Manager وجود دارد که کار شما را بسیار راحت می کند. این افزونه همانطور که از نامش پیداست، امکان حذف، افزودن، جابجا کردن، تغییر نام و کپی کردن فایل و پوشه را از داخل خودِ پیشخوان وردپرس به شما می دهد.
در این مطلب قصد آموزش استفاده از افزونه File Manager را خدمت شما دارم. اما قبل از اینکه آموزش را شروع کنم، بهتر است یک هشدار امنیتی هم به شما بدهم. معمولاً امکان ویرایش فایل از طریق پیشخوان یک ضعف امنیتی در نظر گرفته میشود. به همین دلیل هم هست که گفته میشود امکان ویرایش پرونده از پیشخوان را غیر فعال کنید؛ پرونده هایی که مربوط به قالب و افزونه های نصب شده روی سایت است. زمانی که شما از افزونه File Manager استفاده می کنید، این نکته امنیتی را باید در نظر بگیرید که کسی که وارد پیشخوان شما میشود، حالا از الان به بعد میتواند هر کاری روی هاست سایت شما انجام دهد. قادر است شل یا فایل مخرب روی هاست شما آپلود کند و یا یک Back Door ایجاد نماید. پس با در نظر گرفتن این هشدار امنیتی، به سراغ ادامه آموزش خواهیم رفت.
برای استفاده از افزونه File Manager کافی است آن را از بخش افزونه ها > افزودن نصب و سپس فعال نمایید. این کار با چند کلیک ساده امکان پذیر است. پس از فعال شدن افزونه File Manager یک گروه صفحه به پیشخوان شما افزوده می شود که اگر نسخه رایگان File Manager را دریافت کرده باشید، تنها همان صفحۀ اول یعنی مدیر فایل WP است که به درد شما خواهد خورد. چون دیگر صفحات آن در نسخه پولی قابل استفاده است.
قابل ذکر می باشد که افزونه File Manager در دو نسخه پولی و رایگان عرضه می شود. در نسخه رایگان تقریباً تمام آنچه که نیاز دارید موجود می باشد. اما نسخه پولی برای کسانی است که کنترل بیشتری روی مدیریت فایل خود می خواهند داشته باشند. مثلاً در نسخه پولی صفحه تنظیمات فعال می شود و شما میتوانید تعیین کنید که چه نوع فایل هایی قابلیت آپلود و دانلود داشته باشند، چه کسانی به File Manager دسترسی داشته باشند و خلاصه کنترل کامل ترین روی افزونه خواهید داشت. ولی ما در اینجا فعلاً به نسخه پولی File Manager کاری نداریم.
به محض اینکه شما وارد صفحه مدیر فایل WP می شوید، افزونه از شما می خواهد که در خبرنامه ایمیلی آن عضو شوید که می توانید برای رد کردن این مرحله روی NO THANKS کلیک کنید. پس از آن در بالای صفحه از شما می خواهد که به افزونه امتیاز دهید. می توانید این کار را انجام دهید یا با کلیک روی Never این کار را لغو نمایید.
حالا وقت آن است که شروع به استفاده از افزونه File Manager کنید.
طریقه کار کردن با آن دقیقاً مثل File Manager در کنترل پنل و یا حتی در رایانه شخصی شماست. همانطور که می دانید هر رایانه باید یک File Manager داشته باشد تا کاربر بتواند فایل ها و پوشه های خود را مدیریت نماید. شما می توانید روی هر فایل یا پوشه راست کلیک کنید تا دستوراتی که می توان روی آن اعمال کرد ظاهر گردد. البته همین دستورات هم به صورت افقی در بالای جعبۀ فهرست محتویات مسیر وجود دارد. با بردن اشاره گر روی هر کدام از این دکمه ها، نام و عملکردشان نمایش داده می شود.
یا می توانید از طریق نوار ناوبری سمت چپ وارد پوشه ای از هاست شوید که می خواهید آنجا را بررسی نمایید.
قابل ذکر است که شما از صفحه Root Directory یا مسیر ریشه از گروه صفحات افزونه، می توانید تعیین کنید که ریشه هاست شما توسط افزونه File Manager کجا در نظر گرفته شود، تا نوار ناوبری در صفحه File Manager از همان مسیر به بعد قادر به بررسی محتویات روی هاست شما شود.
طبق هشداری هم که در همین صفحه داده شده است، در وارد کردن مسیر دقت کنید. چرا که اشتباه وارد کردن مسیر، باعث از کار افتادن افزونه File Manager خواهد شد.
نکته جالب این است که توسط این افزونه حتی شما می توانید پرونده ها و پوشه ها را به حالت فشرده تبدیل کنید و یا آنها را از حالت فشرده خارج کنید. اگر روی هر کدام از فایل ها یا پوشه ها راست کلیک کنید و دستور Create Archive را انتخاب نمایید. دقت داشته باشید که حتماً باید یک فایل یا پوشه را انتخاب کنید که مشخصۀ انتخاب آن رنگی شدن پس زمینه همان فایل یا پوشه است. به این نکته دقت کافی داشته باشید!
و نکته آخر قابلیت انتخاب از بین قالب های مختلف File Manager است. از بالا سمت راست صفحه، یک فهرست کشویی می بینید که از بین مقادیر موجود در آن می توانید یکی را انتخاب نمایید و ظاهر و پوستۀ مدیریت فایل را تغییر دهید.
بدین ترتیب شما با افزونه File Manager وردپرس به طور کامل آشنا شدید و از الان به بعد قادرید به سادگی از این افزونه در جهت مدیریت محتوای روی هاست خود بدون وارد شدن به کنترل پنل یا FTP استفاده نمایید.