چطور به روت هاست برویم ؟
روت هاست مکانی از فضای میزبانی است که از نظر وب سرور، همان نرم افزاری که کارش ارائهٔ خدمات به بازدید کنندگان است، بالاترین مکان برای قرار دادن اسناد وب است و زمانی که نشانی اصلی دامنه سایت در مرورگر باز میشود، اسناد موجود در این مسیر پردازش میشوند. به عبارتی دیگر، زمانی که دامنه یک سایت در مرورگر بدون هیچ گونه پسوندی وارد میشود، سند index در ریشهٔ سایت است که دیده میشود. به مکانی که سند index اصلی سایت قرار میگیرد، روت یا همان ریشهٔ سایت گفته میشود.
روت از عبارت Root در انگلیسی و به معنای ریشه گرفته شده. برای رفتن به روت هاست، باید از ابزاری استفاده کنیم که قادریم اسناد و پوشههای روی سایت را مدیریت کنیم. از جملهٔ این ابزارها عبارتند از:
- File Manager که همان ابزار مدیریت اسناد است.
- FTP که همان ابزار مدیریت اسناد رایانهٔ راه دور به واسطهٔ پروتکل FTP است.
File Manager از طریق ورود به کنترل پنل هاست قابل دسترس است که تقریباً در تمامی کنترل پنلها با همین نام مشخص است.
اما برای استفاده از FTP کمی کار سختتر است. چرا که ابتدا باید یک حساب FTP روی فضای میزبانی ایجاد کنید. سپس یک نرم افزار سمت کاربر FTP مثل FileZilla را نصب کنید. حالا اطلاعات حساب افتیپی را به نرم افزار FTP داده تا اتصال برقرار گردد. از الان به بعد مثل یک پنجرهٔ Explorer در ویندوز شروع به جابجا کردن اسناد از رایانه به هاست و یا بالعکس کنید.
چه از طریق File Manager و چه با FTP در هاستهای لینوکس پوشهای که نامش public_html است، همان روت سایت است. با ورود به این مسیر، شما وارد ریشه هاست شدید.
اما هاست با کنترل پنل پلسک که نوعی از هاست ویندوز محسوب میشود، پوشهٔ httpdocs ریشه هاست است. ممکن است دیگر هاستهای ویندوزی نام دیگری را برای مسیر روت هاست اختیار کرده باشند.
پس چیزی که در این مقاله یاد گرفتیم این بود که به سادگی می توانستیم با همان ابزارهایی که برای مدیریت اسناد روی فضای میزبانی استفاده میشد، وارد ریشه هاست شده و اسناد آنجا را مدیریت کرد.