سفارشی سازی فرم کامنت وردپرس

فرم کامنت یا فرم دیدگاه سایت، یکی از بخش‌های قالب است که طراح قالب می‌تواند آن را سفارشی سازی کند. هم از نظر ظاهری و هم از نظر امکاناتی که در فرم دیدگاه‌ها می‌تواند وجود داشته باشد. اما این کار معمولاً به چه صورتی انجام می‌گیرد و باید چه اسنادی در قالب با جایی دیگر ویرایش شوند؟ موضوعی که در این پست بر اساس سوالی که از طرف یکی از کاربران سایت مطرح شده است، پاسخ داده خواهد شد؛ چگونگی سفارشی سازی فرم کامنت وردپرس .

سفارشی سازی فرم کامنت وردپرس

سلام دوباره
اگر بخوام فرم کامنت وردپرس رو شخصی سازی کنم، یعنی با دانش برنامه نویسی‌ای که دارم مثل html و css و php، شکل فرم کامنت رو عوض کنم (و البته استایل خود کامنت‌ها که چاپ میشه. زیر فرم) باید چیکار کنم؟ یه کاری که میشه انجام داد اینه که فایل comment_template رو عوض کنم. ولی دو تا مشکل هست. اول اینکه کمی گیج میشم و اون وسط کد اشتباه میزنم و دوم اینکه با آپدیت وردپرس کدم از بین میره.
با این اوصاف باید چیکار کنم؟

اول از همه باید بدانید که برای شخصی سازی فرم دیدگاه وردپرس نیاز دارید به دانش‌های زیر دسترس داشته باشید:

  • PHP
  • WordPress Functions
  • HTML
  • CSS

PHP به این دلیل که تمامی کدهای وردپرس با زبان PHP نگارش شده است. توابع وردپرس که مربوط به فرم دیدگاه هست هم در بخشی از مستندات وردپرس موجود است. با مراجعه به آن که لینک آن در ادامه خدمت شما عرض خواهد شد، می‌توانید به این توابع و کدها دسترسی یابید.

یک آموزش جذاب دیگه!  چگونه بدون کدنویسی برای وردپرس قالب بسازیم؟

نکتهٔ بعدی این است که شما به هیچ عنوان نباید فایل‌های خود وردپرس را برای تغییر در ظاهر و امکانات سایت تغییر دهید. مثلا سند comment_template در پوشهٔ اصلی وردپرس با هر به روز رسانی وردپرس، ساختار آن تغییر می کند و به حالت اولیه بر می‌گردد. شما باید هر نوع تغییری که به آن نیاز دارید، در بین کدهای قالب اعمال کنید.

سندی در بین سندهای قالب وجود دارد با نام comments.php که شما می‌بایستی تمامی تغییرات فرم دیدگاه را در این سند انجام دهید. توابع و کدهایی از مخزن وردپرس از طریق لینک زیر وجود دارد که می‌توانید از این کدها برای سفارشی سازی فرم دیدگاه‌ها استفاده کنید.

در این صفحه گفته شده تابع اصلی درج فرم کامنت وردپرس در جایی از صفحه که ما می‌خواهیم، تابع زیر است:

<?php comment_form(); ?>

پس با گذاشتن این تابع در سند comments.php در اصل فرم دیدگاه با مشخصات پیش فرض را در جایی که این سند فراخوانی می‌شود، قرار می‌دهیم. این تابع دو تا نشانوند با نام args و post_id دارد که هر دوی آنها اختیاری‌اند.

اما خود نشاوند args می‌تواند داده‌های زیادی را مشخص کرده و به تابع comment_form بدهد. یعنی اگر ما خواسته باشید فرم دیدگاه‌های وردپرس را از هر نظر سفارشی سازی کنیم که چه داشته باشد و چه نداشته باشد، باید با نشانوند args که به این تابع داده می‌شود کار کنیم. در همان صفحهٔ مستندات که لینک آن در بالا آورده شده، مثال‌ها و توضیحات کاملی ارائه شده است که کافی است به آنجا مراجعه نمایید.

یک آموزش جذاب دیگه!  نکاتی راجع به انتخاب قالب مناسب برای سایت

اما در یک نظر می‌توان دید که چیزی حدود ۱۸ نوع تغییر را با همین نشاوند می‌توان روی فرم دیدگاه‌ها اعمال کرد. مثلا با استفاده از id_form می‌توان id یا همان شناسهٔ برچسب form که برای استایل دهی و استفاده از CSS می‌توان بهره برد را تغییر داد. یا با label_submit می‌توان عنوان دکمهٔ ارسال دیدگاه را تغییر داد.

اما نکتهٔ بسیار مفید این است که شما با دیدن کدهای آمادهٔ سند comments.php در قالب‌های آماده، مخصوصاً قالب های پیش فرض وردپرس، خیلی راحت قادرید عملکرد هر خط کد را دریابید. به شرطی که حداقل با PHP آشنایی داشته باشید. به عنوان مثلا سند قالب فرم دیدگاه قالب ۲۰۱۰ را ببینید.

پس خیلی راحت با سند comments.php که در پوشهٔ قالب جای میگیرد و با استفاده از تابع comment_form می‌توانستیم ظاهر و امکانات فرم دیدگاه وردپرس را تغییر دهیم و آن را ویرایش کنیم. با آموزش های دیگر ما به جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به طراحی و ویرایش قالب وردپرس با ما همراه باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.