لایسنس گذاری روی قالب وردپرس
سیستم لایسنس گذاری برای فروش یک نرم افزار رایانه ای، یکی از راه های جلوگیری از تکثیر غیر مجاز آن است. گذاشتن لایسنس روی یک نرم افزار بسته به سکوی توسعۀ آن متفاوت است. اما در سکوی توسعه وردپرس کمی مبحث متفاوت تر هم می شود. به این دلیل که خودِ وردپرس یک سیستم باز متن است و تمامی افزونه ها و قالب هایی که برای آن نوشته می شوند هم باید از این قانون تبعیت کنند. با فرض اینکه شما هم یک قالب وردپرس نوشتید که می خواهید آن را پولی عرضه کنید و از تکثیر غیر قانونی و رایگان آن جلوگیری کنید، ما در این جا راه حل های مختلفی که بررسی شدند را ذکر می کنیم. پس با روش های لایسنس گذاری روی قالب وردپرس همراه ما باشید.
چرا میخواهیم روی قالب وردپرس لایسنس بگذاریم؟
دلیل این کار کاملاً مشخص است. شاید زمان زیادی را روی نوشتن یک قالب وردپرس گذاشته باشید و نمی خواهید دیگران بدون پرداخت هزینه آن به رایگان قادر باشند از آن استفاده کنند و مجازی توزیع شود. یا اصلاً خیلی از برنامه نویسان و توسعه دهندگان وردپرس به منظور کسب درآمد شروع به تولید یک پوسته حرفه ای می کنند. پس حق دارند که در ازای دادن آن به دیگران، مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت کنند.
چگونه باید روی قالب وردپرس لایسنس گذاشت؟
پاسخ به این سوال را ما در قالب روش های مختلف انجام این کار در ادامه به شما خواهیم داد. البته همین جا هم خدمت شما عرض کنم، به دلیل باز متن بودن کدهای قالب وردپرس که شما می نویسید، روش های دور زدن این لایسنس ها به هر حال وجود خواهد داشت. اما همین که کار کرکرها سخت تر می شود و به صورت راحت و ساده نمی توانند از به روز رسانی های بعدی محصول استفاده کنند، خیلی ها را به سمت استفاده از نسخۀ قانونی قالب سوق می دهد. پس شما هم با استفاده از این روش ها که در حال حاضر توسط دیگر توسعه دهندگان هم استفاده می شوند، می توانید قالب خود را لایسنس گذاری کرده و آن را به فروش برسانید.
اما به طور کلی از روش های مختلفی میتوان لایسنس گذاری روی قالب وردپرس را داشت.
روش مستقیم ساخت سیستم لایسنس گذاری روی وردپرس
در این حالت حتماً باید یک برنامه نویس حرفه ای باشد. باید یک سیستم وردپرس با به عنوان سرور توسعه دهید که تمامی اطلاعات لایسنس ها و نصب های فعال و غیرفعال روی آن گردآوری شود. حالا هر شخصی که یک نسخه از قالب را خریداری می کند، یک کلید لایسنس درون سیستم شما فعال شود و با هر بار اجرای کدهای قالب، یک درخواست برای بررسی اینکه آیا لایسنس فعال است یا خیر، از سرور اصلی انجام گیرد. برای این کار شما باید یک سیستم API بسازید و درخواست ها و اطلاعات را بر اساس آن رد و بدل نمایید.
در این روش در اصل شما یک افزونه را از صفر برای سیستم لایسنس گذاری پوسته ها یا هر چیز دیگر می سازید. آموزش های جامع و کاملی در سطح اینترنت برای این منظور وجود دارد که ما آموزش سایت tutsplus.com را به شما پیشنهاد می کنیم که در ۳ قسمت تمامی کارهایی که باید انجام دهید را به شما آموزش داده است. در قسمت اول به شما آموزش داده می شود که چطور یک افزونه را از صفر ایجاد کنید و یک نوع نوشتۀ جدید در وردپرس بسازید که برای مدیریت تمامی لایسنس ها کاربرد دارد. همچنین یک متاباکس نیاز است که برای ذخیرۀ داده های متا لازم است. سپس به سراغ ساخت یک جدول در پایگاه داده می شود که برای ذخیره سازی تمامی اطلاعات مختص لایسنس ها مورد نیاز افزونۀ ماست. حال موارد لازم به جدول افزوده می گردد.
نکتۀ جالب اینجاست که در آن آموزش به شما نحوۀ نوشتن افزونه مدیریت لایسنس ها را یاد می دهد. اما نسخۀ کامل شدۀ آن هم با عنوان WP License Manager در مخزن وردپرس وجود دارد. با مراجعه به آن صفحه، نسخه کامل شده را می توانید دانلود کنید. اما اگر عاشق برنامه نویسی PHP و وردپرس هستید، شاید خواسته باشید خودتان بدانید که افزونه دقیقاً چطور کار می کند.
در قسمت بعدی مقالات آموزش ساخت سیستم مدیریت لایسنس ها که در سایت tutsplus.com آمده، به نحوۀ سایت API یا همان رابط برنامه نویسی روی یک افزونه وردپرس اشاره شده. سپس صفحه تنظیمات افزونه ایجاد شده است. در اینجا از سرویس های آمازون Amazon Simple Storage Service (S3) برای آپلود فایل ها استفاده شده است. حالا ایجاد تعامل بین این سیستم ها و دریافت فایل های خصوصی از روی S3 پیاده سازی می شود.
قسمت آخر هم به نحوه قلاب اندازی به سیستم به روز رسانی قالب وردپرس، که کاربر بتوانید از نسخه های جدید قالب لایسنس گذاری شدۀ شما هم استفاده کند، پرداخته است. همچنین در همیجا به سیستم به روز رسانی افزونه های وردپرس هم اشاره شده که دقیقاً به مانند همان سیستم قبلی است. و در آخر چگونگی فراخوانی API خارجی از وردپرس آموزش داده شده است. به عبارت دیگر در این قسمت یاد خواهید گرفت، چطور قالب فروشی را طوری برنامه نویسی کنید که قبل از فعال شدن روی سایت کاربر نهایی، در ابتدا مشخصات پرداخت مبلغ محصول را دریافت کند. سپس به طور کامل تمام امکاناتش فعال گردد.
پس از اتمام مراحل کاملِ گفته شده در این آموزش ها که تماماً برنامه نویسی هستند، شما یک سیستم لایسنس گذاری روی قالب و حتی افزونه های وردپرس را در اختیار دارید که بدون هیچ پیش نیازی سیستم لایسنس گذاری شما آمادۀ استفاده است. هر چند که این سیستم شاید مبتدی باشد، هنوز جای کار و توسعه خواهد داشت که با مهارت برنامه نویسی خود قادرید آن را توسعه دهید و از فروش قالب و افزونه های پولی خود کسب درآمد کنید.
افزونه های سیستم مدیریت لایسنس گذاری
این روش از بهترین و ساده ترین روش ها برای لایسنس گذاری روی پوسته ها و حتی افزونه ها و حتی هر نرم افزار دیگر است. طبق اصل موجود بودن افزونه برای هر کاری در مخزن وردپرس، افزونه های تقریباً خوبی برای سیستم لایسنس گذاری برای وردپرس نوشته شده است. این روش دقیقاً روش تکمیل شدۀ روش قبلی است. یعنی در روش قبلی ما خودمان آمدیم و شروع به برنامه نویسی برای وردپرس مان کردیم. در این روش از افزونه های برنامه نویسی شدۀ دیگران اسفتاده می کنیم.
از بهترین این افزونه ها Software License Manager نام دارد که علاوه بر رایگان و باز متن بودن، توسعه دهندگان هنوز هم در حال کار کردن روی آن هستند. به هیچ گونه پیش نیازی نیاز ندارد و تنها با نصب آن می توانید روی نرم افزارهای خود لایسنس فروش بگذارید. مخصوصاً روی قالب ها و افزونه هایی که برای فروش نوشتید. طبق نظر استفاده کنندگان این افزونه، بهترین پیشنهاد کامل و رایگان برای مدیریت فروش محصولات نرم افزاری است که لایسنس دارند.
در این روش، افزونه های پولی زیادی هم هستند که با انجام یک جستجوی ساده در اینترنت با آنها روبرو خواهید شد که باید هزینه های زیادی را سالیانه به صورت ارزی پرداخت کنید.
افزونه های مبتنی بر افزونۀ Easy Digital Downloads
این روش هم از دیگر روش های استفاده از افزونه های وردپرس برای لایسنس گذاری روی قالب وردپرس است. که معمولاً مبتنی بر دیگر افزونه های وردپرس، مخصوصاً افزونۀ EDD است. این افزونه که همان Easy Digital Downloads است، یک افزونه کامل برای مدیریت دانلودهای سایت است که افزونه های جانبی زیادی هم برای آن نوشته شده است. یکی از این افزونه ها Software Licensing است که به صورت پولی عرضه شده و نسخه رایگان ندارد.
همچنین افزونه هایی هم مبتنی بر افزونۀ Woocommerce هم هست که از آنها هم می توانید استفاده کنید. بیشتر آنها پولی است و تا این لحظه یک افزونۀ رایگان و کامل برای این منظور پیدا نکردیم.
نتیجه گیری
به عنوان ختم کلام داستان لایسنس گذاری روی قالب و افزونه های وردپرس برای کسب درآمد از آنها، باید خدمت شما عرض کنم که با کمی کدنویسی و یا کار کردن با افزونه های کامل، می توانید به راحتی به خواستۀ خود برسید. تنها کافی است برنامه نویسی PHP و وردپرس را هم یاد داشته باشید که در این راه دیگر هیچ محدودیتی نخواهید داشت. این حرف را می زنم به این دلیل که اگر قصد فروش یک قالب یا افزونه را داشته باشید، حتماً خودتان یک پا برنامه نویس هستید! پس برای لایسنس گذاری هم راه حل های برنامه نویسی محور زیادی وجود دارد که تمامی محدودیت های پیش راه شما را از میان بر می دارند.
اگر تا به امروز نگرانی شما از سورس کدهای PHP تان از هرگونه سرقت ، سواستفاده و نصب های مجدد بدون مجوز رفع نشده است ما روشی جدید رابه شما توصیه میکنیم. استفاده از انکودرهای رایج Zend Guard , ionCube, sourceguardian و …… همگی دارای ضعف هایی هستند که یا دکودرهای ( رمزگشا ) مخصوصشان نوشته شده است یا سورس شما را باگ دار میکند یا محدود به نگارش PHP خاصی میکند که بسیار وقت گیر و چندباره کاری به بار می آید علاوه بر اینکه امنیت ۱۰۰% برای شما تامین نمیکند.
تیم تحقیق و توسعه نیک رسام اولین و تنها نرم افزار کاملا ایرانی تحت سامانه آنلاین مدیریت لایسنسها ( iNik ) را از صفر تا صد برنامه نویسی کرده است که بصورت یک سامانه آنلاین جهت مدیریت و ساماندهی لایسنس ها با الگوریتمی بسیار نوین و ایمن برای مشترکین ایفای نقش میکند . بصورت کلی توسط آی نیک میتوانید برای کلیه پروژه های php ، اسکریپت ، سیستم های فروشگاهی ، سایت ساز ، قالب ، افزونه و هر آن چیزی که میخواهید مجوز و لایسنس تعریف کنید.
سلام
استفاده ای لایسنس شما اصلا پیشنهاد خوبی نیست
این طوری میریم زیر نظر شما ظاهرش خوبه شعارش هم امنیت و خدمت ولی به هیچ دردی نمیخوره چون بگی ب پول بریزید به حساب
زمانی هم که من میخاستم سایت طراحی کنم شعار دروغین طراحی سایت بدون دانش برنامه نویسی رو میدادن و در اصل فریب برای جذب مشتری و فروش محصولات دزدی بود که از دیگر سایت ها میخریدن .کد رو برمیداشتن و به هزار نفر دیگه میفروختن نکته خنده دار این که خودشون روی محصول دزدی برای دیگران لاینسنس میذاشتن ههه
nikrasam آشغال ترین سیستم لایسینس گذاری… پشتیبانی افتضاح … سرمون کلاه رفت…سر شما کلاه نره… اگه کسی اطلاعات بیشتری میخواد این ایمیل من هست: reza0011.1@gmail.com
سلام reza حرفت کاملا درسته. ما هم گول تبلیغ nikrasam رو خوردیم و ۱۵۰ تومن پول بی زبون رو ریختیم حسابشون . متاسفانه نسخه ایرانی که نیست هیچ php پایینی داره و اصلا قابل نصب روی سیستم نمی باشد. مکلات زیادی داره. آموزش درست و حسابی هم قرار ندادند. و از همه اینها مهمتر پشتیبانی نمی کنند. جوابتون نمی دهند. قبل از خرید ثانیه ای جواب می دهند بعد خرید یک ماه یک بار هم جواب نمی دهند.
الان من یه سوال دارم، اینکه ا هر بار اجرای کدهای قالب، یک درخواست برای بررسی اینکه آیا لایسنس فعال است یا خیر، خوب باعث میشه برای هربار لود شدن سایت یه ریکوئست اضافی به کاربر تحمیل بشه و غیر از اون سایت همیشه به api سایت ما وابسته باشه و در صورتی که api جواب نده سایت کامل نمیشه؟! اگه درسته راه حلش چیه؟
معمولاً قرار نیست برای هر بار باز شدن یکی از صفحات سایت این درخواست به api داده بشه. به صورت منظم طی فاصله زمانی های بلند مدت هم میشه این بررسی انجام بشه.
میشه کاری کرد که برای بار اولی یا دومی که api جواب نداد، مشکلی پیش نیاد. بیشتر از اون رو یک خطا روی سایت ظاهر کنه. برای تعداد بسیار زیاد کلا قالب رو غیرفعال کنه.
خنده داره
میخوای کمی کمکت کنم
میخوای هم پول بدم هم کمکت کنم
واقعا هنوز فکر نکردید
فقط یک چیزی نوشتید
یک طرح بهتر برای پولدار شدن هم هست
من یک کاسه ماست بهتون هدیه میدم . آب دریا هم مفت
دوغ نیک رسام