افزونه فروش لایسنس وردپرس Software License Manager

یک خبر خوب برای کسانی که خواستار فروش لایسنس برای محصولات نرم افزاری خود در وردپرس که بر پایۀ PHP نوشته شده اند، این است که؛ وردپرس دارای افزونه ای است به نام Software License Manager که در اصل یک سرور مدیریت لایسنس است. اگر قصد راه اندازی یک فروشگاه فروش قالب و افزونه وردپرس و یا اسکریپت PHP دارید، این افزونه کار مدیریت لایسنس ها و اعتبارسنجی آنها را بر پایۀ وردپرس انجام می دهد. البته ذکر این نکته هم بسیار مهم است که این اسکریپت در اصل یک برای توسعه دهنده ها نوشته شده و حتماً باید برنامه نویسی PHP و وردپرس یاد داشته باشید. که البته اگر قصد شما فروش افزونه و قالب و کلاً برنامه های مبتنی بر PHP باشد، حتماً همین طور خواهد بود. حالا در ادامه شما را با روال کار با افزونه مدیریت لایسنس Software License Manager آشنا خواهیم کرد.

افزونه فروش لایسنس وردپرس Software License Manager

افزونه فروش لایسنس وردپرس Software License Manager

چرا سیستم مدیریت لایسنس ؟

ما از مکانیزم لایسنس برای فروش محصولات نرم افزاری خود استفاده می کنیم. مثلاً فرض می کنیم چند تا قالب و افزونه داریم که می خواهیم آنها را بفروشیم. در نگاه اول شاید با خودتان بگویی که این کار چندان سختی نیست! تنها کافی است فایل افزونه یا قالب را فشرده کنیم و به صورت دانلود پس از پرداخت، با استفاده از افزونه های دانلود به ازای پرداخت به مشتری تحویل دهیم.

اما این روش یک ایراد خیلی بزرگ دارد و آن هم کاملاً مشخص است؛ فردی که اسکریپت را خریداری می کند، به راحتی می تواند آن را بدون محدودیت بازنشر کرده و برای استفاده به دیگران بسپارد. همین موضوع باعث ایجاد مشکل توزیع رایگان اسکریپت پولی می شود که فرد توسعه دهنده روزها زمان برای ساخت آن صرف کرده است.

راهکار اصلی برای فروش چنین محصولاتی، استفاده از سیستم لایسنس گذاری است. این چنین سیستمی اعتبار سنجی معتبر بودن اسکریپت را در زمان اجرا انجام می دهد و درخواست هایی را به سرور اصلی لایسنس که در اصل سایت ماست ارسال می کند و سیستم لایسنس هم پاسخ های متناظر را بر می گرداند. با این روش احتمال توزیع رایگان اسکریپت به شدت پایین آمده. اما باید دانست هنوز هم احتمال کرک کردن اسکریپت وجود دارد. ولی اصل راحت طلبی باعث جلوگیری از توزیع رایگان هر چه بیشتر اسکریپت ما می‌شود. مخصوصاً اینکه یک چنین اسکریپت هایی برای اینکه کارایی خود را حفظ کنند، باید از طرف توسعه دهنده مدام ایرادگیری و به روز رسانی شوند.

روال کلی کار با Software License Manager

این افزونه تنها کارش مدیریت لایسنس ها و اعتبار سنجی به صورت راه دور است. البته دارای یک رابط نرم افزاری یا همان API هم هست که دیگر سیستم ها، افزونه ها و اسکریپت های PHP بتوانند به آن متصل شوند و دیگر وظایف را به عهده بگیرند. مثل وظیفۀ پرداخت ها و حسابداری، که خودِ افزونۀ Software License Manager از پس آن بر نخواهد آمد. پس همانطور که در صفحه توضیحات افزونه در مخزن وردپرس ذکر شده، این افزونه مختص توسعه دهندگان وردپرس و وب می باشد. چون فردی که قصد استفادۀ از آن را دارد، در ۹۰ درصد موارد باید برنامه نویسی PHP هم یاد داشته باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  ساخت لایسنس برای قالب وردپرس

درون افزونه به تعداد بی نهایت لایسنس می توانیم ایجاد کنیم. لایسنس یک عبارت بی معنی و تصادفی از حروف و اعداد انگلیسی است که تنها کاربرد آن تشخیص هویت لایسنس و استفادۀ کنندۀ آن، همچنین اعتبار سنجی آن از طریق اتصال به سیستم مدیریت لایسنس است. زمانی که لایسنسی ایجاد می شود، از طریق متد POST یا GET از هر هاستی می توانیم درخواست بررسی لایسنس از نظر اعتبار را بکنیم. اینکه ببینیم آیا لایسنس معتبر هست یا خیر. این کار را ما باید از طریق برنامه نویسی روی اسکریپت PHP خود انجام دهیم. مثلاً اگر پوستۀ وردپرس می نویسیم، باید از توابع شرطی و دیگر روش ها برای بررسی صحت لایسنس از طریق سیستم لایسنس که روی وردپرس ما قرار گرفته، استفاده کنیم. تا اگر لایسنس مذکور معتبر نبود، از اجرای کدهای PHP جلوگیری گردد.

با رفتن به صفحه Add/Edit Licenses می توانید یک لایسنس جدید به سیستم معرفی کنید که اسکریپتی که از آن لایسنس می خواهد استفاده کند، معتبر شناخته شود. اولین گزینه کلید لایسنس است که به صورت تصادفی ساخته می‌شود. می توانید آن را تغییر دهید اما نیازی به انجام این کار نیست. برای فعال کردن لایسنس به یاد داشته باشید که از فهرست کشویی Licenses Status گزینه Active را انتخاب کنید. حالت های دیگر لایسنس هم موجود است مثل حالت مسدود شده و منقضی شده. به هر حال در انتها روی Save Record کلیک می کنیم. رکورد مربوط به این لایسنس به جدول اضافه می شود.

افزودن لایسنس جدید در Software License Manager

افزودن لایسنس جدید در Software License Manager

با رفتن به صفحه Manage Licenses می توانیم تمامی لایسنس هایی که تا الان ایجاد کردیم را ببینیم و آنها را مدیریت کنیم. مثلاً امکان ویرایش هر مورد وجود دارد. یا اینکه می توانیم کلاً یک لایسنس را برای همیشه حذف کنید. اگر تعداد لایسنس ها زیاد می باشد، از جعبۀ بالای صفحه برای یافتن استفاده می کنیم.

مدیریت لایسنس ها در Software License Manager

مدیریت لایسنس ها در Software License Manager

امکان یکپارچه سازی با دیگر افزونه ها و اسکریپت ها

افزونه Software License Manager به دلیل نداشتن سیستم حسابداری و پرداخت، امکان یکپارچه سازی با دیگر برنامه های PHP را هم فراهم کرده است. یکی از این برنامه ها، افزونۀ WP eStore است که البته یک افزونۀ پولی است. این افزونه برای ساخت فروشگاه اینترنتی استفاده می‌شود. این دو افزونه در کنار هم، یک راه کار کامل و تمیز برای فروش محصولات نرم افزاری مبتنی بر PHP به صورت لایسنس دار را ایجاد می کند.

یک آموزش جذاب دیگه!  لایسنس گذاری روی قالب وردپرس

علاوه بر آن، هر برنامه نویس دیگری هم قادر است با مراجعه به صفحۀ Integration Help از پیشخوان وردپرس (پس از نصب این افزونه)، مستندات اتصال به این سیستم را خوانده و طبق آن برنامه یا افزونۀ مورد نظر خود را هم بنویسد. نمونه کدهای اتصال به سیستم از طریق کلیدهای API هم درون این صفحه وجود دارد. به سادگی قادرید از آنها در برنامۀ خود استفاده کنید تا کار پرداخت و حسابداری فروش ها را هم به صورت خودکار انجام دهید.

مستندات آموزش اتصال به سیستم مدیریت لایسنس های افزونه Software License Manager

مستندات آموزش اتصال به سیستم مدیریت لایسنس های افزونه Software License Manager

موارد کلیدهای امنیتی که در بالای این صفحه وجود دارند، در صفحه تنظیمات قابل تنظیم و تغییر هستند. این کلیدها برای اتصال یک سیستم دیگر به سیستم لایسنس ما کاربردی است.

تنظیمات افزونه Software License Manager

صفحه مربوط به این افزونه، تنظیمات یا Settings است. یک سری تنظیمات برای کارایی افزونه در این صفحه قرار گرفته است. کلیدهای امنیتی مربوط به ساخت لایسنس از یک اسکریپت دیگر، همچنین کلید امنیتی مربوط به فعال یا غیرفعال کردن لایسنس ها، اولین و دومین گزینه تنظیمی این صفحه هستند. گزینۀ License Key Prefix مربوط به پیشوندی میشود که می تواند در ابتدای هر لایسنس که ساخته می‌شود قرار گیرد.

تنظیمات افزونه Software License Manager

تنظیمات افزونه Software License Manager

گزینه Maximum Allowed Domains مربوط به حداکثر دامنه ای که لایسنس می تواند روی آن فعال باشد که معمولاً عدد ۱ برای این مورد مناسب است. گزینه آخر در تصویر بالا هم مربوط به منقضی شدن خودکار لایسنس بعد از رسیدن به مدت زمانی است که برای انقضای آن تعریف شده است.

این بود از معرفی کارایی و آموزش افزونه مدیریت لایسنس Software License Manager که برای توسعه دهندگان افزونه ها و قالب های وردپرس که قصد کسب درآمد از این طریق را دارند، خیلی مفید و لازم بود. حتی از این افزونه می توانید به عنوان یک پایه برای ساخت یک چنین سیستمی استفاده کنید. نباید فراموش کرد که افزونه های آمادۀ وردپرس نمونۀ خوب و عالی برای یادگیری روال انجام یک فرآیند است که کار ما را در برنامه نویسی بسیار تسهیل می کنند. در انتها هم باید یادآور شد که افزونه های دیگری مثل WP License Manager هم هستند که برای مدیریت لایسنس و فروش محصولات نرم افزاری لایسنس گذاری شده کاربرد دارند. شاید بررسی امکانات آنها هم، برای شما مفید باشد.

2 دیدگاه برای “افزونه فروش لایسنس وردپرس Software License Manager”

  1. محمد باقر گفت:

    با سلام.شما فقط گفتین تنظیمات افزونه چیه.نگفتین باید چه کدی در قالب بزنیم تا به این پلاگین وابسته بشه و فردی که قالب ما را نصب می کنه نیازمند لایسنس بشه.

    1. جمال گفت:

      درود؛ اون دیگه بر می‌گرده به نوع برنامه نویسی شما. مثلا زمانی که میخاید قالب نصب بشه توسط مشتری، درخواست یا درخواست‌هایی به وب سرویس افزونه Software License Manager روی سایت شما داده میشه. اگر این بررسی معتبر بود، قالب روی سایت مشتری نصب میشه.
      حالا این نوع بررسی که می‌تونه توسط توابع PHP انجام بشه، حتی بعد از نصب افزونه یا قالب روی سایت مشتری هم قابل انجامه که اگر در هر کدوم از این مراحل، هستهٔ افزونه یا قالبی که شما نوشتید تشخیص داد لایسنس فعالش روی سایت شما نیست، اون رو سریع از روی سایت مشتری غیرفعال یا حذف کنه و در نهایت هشداری رو به وی نشون بده.
      باید برنامه نویسی PHP رو کامل یاد داشته باشید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.