نصب افزونه های وردپرس
وردپرس تنها یک سیستم راه اندازی و مدیریت سایت اینترنتی نیست. این یک نرم افزار برای راه اندازی هر نوع سیستم تحت وب و تحت شبکه است که برای تبدیل شدن به چنین سیستمی، باید از قابلیت توسعۀ آن استفاده کرد. کارایی وردپرس را می توان توسعه داد و این کار را با استفاده از افزونه هایی که قابلیت نصب روی این سیستم مدیریت محتوا را دارند باید انجام داد. به این صورت است که می توان با وردپرس هر نوع سیستم تحت وبی را پیاده سازی کرد. چون زمانی که خودِ وردپرس را نصب می کنید، با یک نگاه تنها می توان درون آن پست منتشر کرد و والسلام. ولی این همۀ ماجرا نیست. بلکه وردپرس تا حدی امکان توسعه دارد که بتوان با آن هر نوع سامانۀ اینترنتی را راه اندازی نمود. اما برای اینکه بتوان از امکانات افزونه های وردپرس استفاده کرد، ابتدا باید نصب افزونه های وردپرس را یاد داشته باشیم که در این نوشته علاوه بر آموزش این کار، نکات پیرامون این مبحث هم خدمت شما عرض خواهد شد.
چگونه افزونه های مورد نظرمان را پیدا کنیم؟
برای هر کاری که در ذهن داشته باشید، برای وردپرس افزونه وجود دارد. در اصل افزونه های زیادی آماده اند که سایت شما را به یک نوع سامانۀ خاص تبدیل کنند. مثلاً افزونه ای که کارش مدیریت فایل های دانلودی است، سایت شما را به یک سایت دانلود تبدیل می کند. یا افزونه ای که کارش مدیریت کردن کتاب های الکترونیکی است، سایت شما را به یک کتابخانۀ دیجیتال تبدیل می کند. اینکه گفته می شود برای هر کاری در وردپرس افزونه وجود دارد، حذف گزافی نیست. اگر هم نباشد، یک برنامه نویس قادر است افزونۀ مورد نیاز را نوشته و یک سامانۀ مخصوص به خود را طراحی کند.
اما اینکه یک افزونه را چطور می توان پیدا کرد، بحثی است که هنوز هستند کسانی که نتوانستند آن را برای خودشان حل کنند. که ما در اینجا به شما می گوییم چطور افزونۀ مورد نیاز تان را پیدا کنید. اول از همه سایت های مرجع و آموزشی، راجع به افزونه های مختلف زیاد نوشته اند. از جمله همین سایتی که الان در حال خواندن یکی از مقالات آن هستید. با جستجوی عبارتی درون آن، می توان افزونه های مورد نیاز را یافت.
راه دیگر جستجو در خودِ مخزن افزونه های وردپرس است. برای این منظور وارد سایت wordpress.org و بخش افزونه ها شده یک کلمۀ کلیدی را جستجو کنید. نتایجی که بر می گردد، می تواند شامل افزونه ای باشد که شما به آن نیاز دارید. البته معمولاً امکان دارد جستجو درون مخزن وردپرس به خوبی جستجو در گوگل جواب ندهد. به همین دلیل سعی کنید از گوگل هم برای یافتن افزونۀ مورد نیاز خود استفاده کنید. هم به فارسی و صد البته به انگلیسی قادرید جستجو کنید و ببینید که در کجا افزونۀ مورد نیازتان را می توانید بیابید. این سه روشی که برای یافتن افزونه خدمت شما عرض شد، از بهترین روش ها بودند. البته ما یک مقاله هم راجع به افزونه های مورد نیاز وردپرس نوشتیم.
چگونه افزونه ها را نصب کنیم؟
حالا که افزونه هایی که باید روی سایت نصب کنید را یافتید، وقت آن است که به پیشخوان سایت خود مراجعه کنید و از دو طریق نصب دستی و یا خودکار استفاده کرده و افزونه را روی سایت خود نصب کنید.
در روش دستی شما باید فایل فشردۀ افزونه را دانلود کنید و روی رایانه شخصی خود داشته باشید. این فایل باید با پسون zip باشد. حال به صفحه افزونه ها > افزودن رفته و روی دکمۀ بارگذاری افزونه در بالای صفحه کلیک کنید. در قسمت بالای صفحه بخشی نمایان می شود که می بایستی روی دکمه Choose File یا انتخاب فایل کلیک کنید و فایل افزونه که روی رایانه تان است را انتخاب نمایید. سپس روی “هم اکنون نصب کن” کلیک کنید. آپلود و نصب افزونه به خودیِ خود انجام می شود.
در روش نصب دستی افزونه وردپرس، یک روش دیگر هم هست. این طور که وارد File Manger یا مدیریت پرونده در کنترل پنل هاست خود شده و به مسیر wp-content/plugins رفته و فایل افزونه را آنجا بارگذاری می کنید. سپس از حالت فشرده خارجش می کنید و الان وقت آن است که به بخش افزونه های نصب شدۀ پیشخوان وردپرس رفته تا افزونه را آنجا ببینید. آن وقت آن را فعال نمایید. دقت داشته باشید که در مسیر plugins تمامی محتویات یک افزونه باید درون پوشه ای با نام همان افزونه باشد.
اما به سراغ روش خودکار و ساده نصب افزونه وردپرس می رویم. در این روش شما از پیشخوان وردپرس به صفحۀ افزونه ها > افزودن رفته و درون جعبۀ جستجو نام یا کلمۀ کلیدی مربوط به یک افزونه را وارد می کنید و صبر می کنید تا نتایج به شما نشان داده شود. از بین نتایج افزونه ای که قصد نصب کردنش را دارید را پیدا کرده و روی دکمۀ نصب و سپس فعال کردن آن کلیک کنید. کار نصب و فعال کردن افزونه به اتمام می رسد. دقت کنید که تا زمانی که افزونه نصب شده باشد، ولی فعال نباشد، امکان استفاده از آن نیست. اما همین که فعالش می کنید قادرید از امکانات آن روی سایت استفاده کنید.
در روش نصب خودکار وردپرس، شما تنها می توانید افزونه هایی را نصب کنید که در مخزن وردپرس موجود است. آنهایی که توسط افرادی نوشته شدند که در مخزن بارگذاری نشدند را باید به روش دستی نصب کنید. یعنی فایل آنها را روی فضای میزبانی بارگذاری کنید و سپس از پیشخوان فعال شان نمایید.
چگونه افزونه ها را مدیریت کنیم؟
مدیریت افزونه ها یعنی اینکه آنهایی که لازم نیستند را حذف کرده و افزونه های مورد نیازتان را نصب نمایید و از آنها بهره برداری کنید. علاوه بر آن افزونه های نصب شده را باید تنظیماتش را بازبینی کنید. برخی از افزونه ها با به روز رسانی های جدید ممکن است تغییرات ناخواسته ای را در تنظیماتشان ایجاد کنند. علاوه بر تمامی این ها، افزونه ها را باید به روز رسانی کرده و آنهایی که خودتان یا توسعه دهندۀ سایت تان نوشته است را هم بررسی کنید که آیا با نسخۀ جدید وردپرس به خوبی عمل می کنند یا خیر. این تمامی کارهایی است که در دسته فعالیت های مدیریت افزونه ها جای می گیرد و به عنوان مدیر وردپرس باید روی این کار زمان بگذارید.
نکات مهم در رابطه با افزونه های وردپرس
تا اینجا که راجع به نصب و مدیریت افزونه های وردپرس چیزهای خوبی یاد گرفتید، می خواهم به شما نکات تکمیلی و جانبی خوبی را هم یادآور شوم. اول اینکه از نصب افزونه های زیاد روی سایت خودداری کنید که هم مشکل امنیتی و هم مشکل عملکردی روی سایت شما دارد. مهم ترین مشکل عملکردی، کاهش سرعت سایت شماست.
از افزونه هایی که اطمینان ندارید که امن هستند یا خیر، به هیچ عنوان استفاده نکنید. افزونه ها و قالب های نا امن سبب هک شدن سایت تان می شوند. آنهایی که درون مخزن وردپرس منتشر می شوند، امن بوده و می توانید با خیال آسوده از آنها استفاده نمایید.
در اینجا به انتهای مقالۀ نصب افزونه های وردپرس رسیدیم. امیدواریم که توانسته باشیم دانش خوبی راجع به افزونه های وردپرس به شما منتقل کرده باشیم.