جایگزین های وردپرس برای راه اندازی سایت اینترنتی
وردپرس به دلیل خدمات و امکانات بسیار خوب خود در زمینه طراحی و ساخت وبسایت ، میزبان محبوبی در بین سازندگان سایت به شمار میرود. با این حال ، این سرویس، تنها جایی نیست که میتوانید در آن ، سایت یا وبلاگ دلخواهتان را ایجاد کنید. جایگزینهای خوب وردپرس در بستر اینترنت کم نیستند و هر کدام از آن ها ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند. برای رفع نیازتان ، لازم است با این وبسایتهای میزبان آشنایی پیدا کرده و تفاوتها ، مزیتها و محدودیتهای هر یک را شناخته و با هم مقایسه کنید تا بتوانید بهترین گزینه را متناسب با نیاز خود و سایتتان پیدا کنید.
هدف این مقاله ، آشنایی شما با مشهورترین رقبای وردپرس و ویژگیهای کلی هر یک است.
۱- Wix
Wix یکی از سایتهای میزبان پرطرفدار است. این وبسایت برای آنهایی که قصد ساخت یک وبلاگ شخصی یا سایتی برای کسب و کارهای کوچک را دارند ، نسخهی رایگان خود را پیشنهاد میکند. شما میتوانید در هر دو نسخهی رایگان و یا خریداری شدهی Wix ، از قالبهای طراحی شده آن استفاده کرده و با استفاده از برگهسازها ، قالبها را مطابق میل خود شخصیسازی کنید.
همچنین با خریداری نسخهی ارتقایافته از میزبانی این وبسایت ، میتوانید از قابلیت پشتیبانی ایکامرس در آن بهرهمند شوید. این ویژگی ، امکان پرداخت آنلاین را از طریق PayPal یا Authorize.net به وبسایت شما اضافه میکند.
۲- Gator از HostGator
Gator سایت میزبانی است که توسط HostGator ساخته و طراحی شدهاست. این دو وبسایت از مشهورترین سایتهای میزبان در دنیا هستند و در زمینهی ارائهی هاست ، اعتماد زیادی کسب کردهاند.
با استفاده از Gator میتوانید از قالبهای پیشفرض آن استفاده کرده و یا تغییرات دلخواه خود را با استفاده از افزونههای برگهساز سازگار با این وبسایت ، اعمال کنید. استفاده از این پلتفرم برای افراد تازهکار نیز بسیار ساده است و آنها میتوانند بدون هر گونه آموزش سخت ، به سرعت با نحوهی کار این میزبان آشنایی پیدا کنند. برنامههای استارتر و ارتقایافتهی این دو سایت برای سایتهایی در زمینهی کسب و کارهای کوچک مناسب هستند. اگر دارای چنین سایتی هستید و میخواهید امکاناتی مانند سبد خرید و … را به وبسایت خود اضافه کنید ، به برنامهی ایکامرس این میزبان احتیاج خواهید یافت. به همراه این برنامهها ، یک نام دامنه و گواهینامهی SSL به صورت رایگان دریافت خواهید کرد.
۳- BigCommerce
اگر دنبال رقیبی از وردپرس هستید که برای فعالیتهای ایکامرس آماده باشد ، BigCommerce گزینهی مورد علاقهی شما خواهد بود. این سایت با ابزار برگهساز و قالبهای زیبای خود ، شما را به ساخت یک وبسایت در این میزبان ترغیب میکند.
پشتیبانی دروازههای پرداخت زیادی از جمله PayPal ، Stripe ، Appley Pay و Pay with Amazon از ویژگیهای خوب این وبسایت است. یکی از ویژگیهای قابل ذکر دیگر این وبسایت نیز این است که برای خدمات انتقال پول از شما بهرهای دریافت نمیکند.
با BigCommerce ، قابلیتهایی از جمله بارگزاری محصولات به تعداد نامحدود ، مشاهدهی فعالیت فروشگاه خود و استفاده از ابزارهای سایت برای فروش بهتر کالا و بهینه سازی تبدیل ارز برای شما فراهم میشود. نسخهای از آن نیز با وردپرس ادغام شدهاست. به این معنی که شما میتوانید از BigCommerce برای فروشگاه خود و همزمان از وردپرس برای مدیریت محتوای اصلی سایت استفاده کنید. این سایت از افزونههای زیادی پشتیبانی می کند که شما برای رشد فروشگاه خود به آنها نیاز خواهید داشت.
۴- Shopify
Shopify گزینهی مناسبی برای آن دسته از کسانی است که میخواهند سایت خود را در قالب یک فروشگاه آنلاین راهاندازی کنند. اگر جزء این دسته هستید ، میتوانید به راحتی از ابزار این سایت برای ساخت سریع کسب و کار آنلاین خود استفاده کنید. شما این امکان را دارید که محصولات خود را بفروشید و قابلیت پرداخت اینترنتی را در وبسایت خود داشته باشید.
فعال کردن فروشگاه الکترونیکی در Shopify کاری آسان است و در زمانی کوتاه انجام میشود. این سایت قالبهای آماده و افزونههای کمکی زیادی را برای استفادهی کاربران خود ارائه میکند.
۵- ۱@۱ IONOS Builder
وبسایت ۱@۱ IONOS Builder یکی دیگر از میزبانهایی است که دارای ابزارهای ساده برگهساز هستند. با استفاده از راهنمای فعالسازی که از طرف خود سایت ارائه خواهد شد ، نگرانی شما درباره نرم افزارهای مدیریت ، نصب نسخههای بروزرسانی شده و گرفتن نسخه پشتیبانی از محتوای سایت ، برطرف می شود. این راهنما به شما کمک میکند تا طرح وبسایتتان را متناسب با موضوع و بستر کاری آن انتخاب کنید.
تمام طرحها با محتوای مبدأ مربوط ارائه میشود و میتوانید مبدأ را به طور دلخواه عوض کنید. با استفاده از هر کدام از برنامههای این وبسایت ، صاحب هاست ، دامنهی رایگان و آدرسهای ایمیل با نام تجاری خود خواهید شد.
۶- Weebly
Weebly سایت میزبانی است که به شما امکان ایجاد وبسایت دلخواه خود با استفاده از ابزارهای برگهساز و قالبهای آماده را می دهد. این سایت به طور کامل از ایکامرس پشتیبانی نمیکند اما می توانید از دامنهی دلخواه خود استفاده کنید.
۷- Medium
Medium پلتفرمی است که میتوان از آن برای انتشار محتوا استفاده کرد. این وبسایت با وردپرس تفاوتهای زیادی دارد. برای مثال Medium یک سیستم کامل مدیریت محتوا نیست. تمرکز این سایت روی وبلاگ نویسی و روابط اجتماعی میباشد و قصد دارد که داستاننویسان و ایدهپردازانی که دربارهی موضوعات مشترک بحث میکنند را به یک دیگر متصل کند.
Medium طراحی شده تا بستری عاری از هر گونه سرقت ادبی برای نویسندگان و خوانندگان فراهم کند. همچنین اندازه های وبسایت با هر نوع صفحهی نمایش تنظیم شده و به طور کامل نمایش داده میشود. در این سایت ، به جای سیستم نظردهی (قرار دادن کامنت) ، سیستمی مبتنی بر یادداشتهای خطی و پاسخگویی به آنها فعال است. همچنین به دلیل خود-میزبانی این سایت ، ایرادات نرمافزاری به ندرت پیش میآید.
پیش از این Medium اجازهی داشتن دامنهی دلخواه را به کاربران خود میداد اما این امکان دیگر در دسترس نیست و نمیتوانید برای وبلاگ خود در این سایت نام دلخواه انتخاب کنید.
۸- Ghost
دستهای از کاربرانی که از عملکرد وردپرس ناراضی بودند ، شامل افرادی میشدند که میخواستند تمرکز وبسایت خود را روی نوشتن و وبلاگنویسی بگذارند و احساس میکردند که این سایت با آنها همکاری نمیکند. Ghost که بر پایه NodeJS نوشته شده است ، به منظور برطرف کردن این نیاز کاربران به وجود آمد.
تفاوت این سایت با وردپرس در این است که Ghost کاملا روی نوشتن و انتشار محتوا تمرکز کرده و سعی دارد تا از سرقت ادبی جلوگیری کند. نویسندگان و خوانندگان ، نوشتن یا خواندنی متفاوت را با این پلتفرم تجربه خواهند کرد.
۹- Joomla
Joomla یک نرم افزار مشهور CMS است که با وردپرس رقابت میکند. این سایت ، یک پلتفرم قوی ، چندمنظوره و انعطافپذیر نوشته شده بر پایه CMS است که دارای جامعهی آماری بالایی از کاربران و توسعهدهندگان نرم افزار است.
با Joomla میتوانید به امکانات وردپرس و حتی کمی بیشتر از آن دست پیدا کنید. در این سایت همانند وردپرس به قالبها و پوستههای متنوع دسترسی خواهید داشت. Joomla توسط میلیونها کاربر برای اهدافی از جمله کسب و کارهای کوچک ، همکاریها و … در سراسر جهان استفاده میشود. مانند وردپرس ، Joomla نیز دارای سیستم پشتیبانی روابط است و در بیشتر زمینههای میزبانی سایت استفاده میشود.
۱۰- Drupal
Drupal یکی دیگر از سایتهای نوشته شده بر پایه CMS است. همانند وردپرس و جوملا ، تعداد زیادی کاربر و توسعهدهنده در این بستر فعالیت می کنند. نزدیک به %۱/۲ از وبسایتهای اینترنتی با میزبانی Drupal فعالیت میکنند؛ مانند The White House ، The Economist ، State Of Georgia و … .
این سایت از پوستهها و قالبهای زیادی برخوردار است. نیازهای نرم افزاری این بستر مانند وردپرس و جوملا است ، بنابراین با بیشتر هاستهایی که از وردپرس پشتیبانی میکنند همخوانی میکند.
۱۱- Jekyll
این سایت به زبان Ruby نوشته شده و در آن از NodeJS نیز استفاده میشود. Jekyll با وردپرس تفاوتهای زیادی دارد. این وبسایت یک بستر سازنده وبسایت ایستا است. به بیان دیگر ، این سایت متن شما را به عنوان ورودی میگیرد و برای سایت شما ، برگههای HTML ایستا میسازد.
می توانید از هاستهای رایگان ارائه شده توسط GitHub برای سایت خود به میزبانی Jekyll استفاده کنید. به این معنی که اگر با Markdown ، SVN ، Git و خط فرمان آشنا هستید ، آن گاه میتوانید در مدت زمان بسیار کوتاه سایت خود را راه بیاندازید. به عبارت دیگر ، این پلتفرم ، مخصوص برنامهنویسان است.
۱۲- Tumblr
Tumblr پلتفرم محبوب وبلاگنویسان است. این سایت وبلاگنویسی را با فعالیتهای اجتماعی ترکیب کرده و این کار را به تفریحی لذتبخش و مفرح بدل میکند. این سایت از سال ۲۰۱۳ توسط یاهو به کار گرفته شد ؛ با این حال ، Tumblr دارای جامعه آماری بالایی از نظر کاربران فعال است.
با Tumblr میتوانید از پوستههای رایگان یا فروشی آن استفاده کنید. این سایت به کاربران خود اجازه میدهد که برای وبلاگهایشان از دامنهی دلخواه استفاده کنند. در کنار وبلاگسازی ، قابلیت افزودن و ساخت برگه نیز برای کاربران فراهم است. به دلیل امکانات کامل این سایت ، نیاز نیست نرم افزار جداگانهای نصب و افزوده شود.
با این حال ، کار با Tumblr نسبت به وردپرس محدودیتهای زیادی به همراه دارد. شما نمیتوانید با استفاده از این پلتفرم ، از محتوای خود کسب درآمد کنید یا فروشگاهی بر پایه ایکامرس بسازید. همچنین ، باید در چارچوب قوانین این وبسایت فعالیت کنید. در غیر این صورت ، وبسایت شما “متهم” محسوب خواهد شد.
۱۳- CMS Made Simple
CMS Made Simple یک منبع باز دیگر از CMS با ویژگیهای مشابه با وردپرس ، دروپال و جوملا است. این سایت با زبان PHP نوشته شده و از MySQL به عنوان پایگاه داده بهره میبرد.
داشتن پوستهها و قالبهای متفاوت به کاربران ، امکان گسترش ویژگیهای شخصیسازی شده را میدهد. این سایت همچنین برای آشنایی کاربر با نحوهی کار ، راهنما ارائه میدهد و علاوه بر آن ، پشتیبانی روابط آن رایگان بوده و به شما در راهاندازی وبسایت خود کمک میکند.
۱۴- Textpattern
Textpattern یک سیستم مدیریت محتواست. نیازمندیهای سرور این سایت همانند وردپرس میباشد ولی به دلیل CMS استفاده شده در آن ، کار با این سایت در مقایسه با وردپرس ، سریعتر و راحتتر از است.
با بکارگیری این وبسایت ، از امکانات آن مانند ورود آمار و اطلاعات به سایت و سیستم نظردهی بهرهمند میشوید. Textpattern از Textile برای تبدیل متن به HTML استفاده میکند..
۱۵- Expression Engine
Expression Engine بستری است که در آن از PHP ، MySQL و CMS استفاده شدهاست. نسخهی سادهای از آن ، به طور رایگان برای دانلود در دسترس است. این نسخه برخلاف سایتهای باز دیگری که درباره آنها صحبت کردیم ، امکانات بسیار محدودی دارد. برای شروع فعالیت در این وبسایت ، باید مبلغی را برای دریافت گواهینامه مربوط به آن پرداخت کنید. همچنین ، بیشتر ویژگیهای اضافه به عنوان افزونههای فروشی ارائه شدهاند.
۱۶- Google Sites
با Google Sites ، میتوان به آسانی وبسایتهای کوچک را ساخت و طراحی کرد. کار با این سایت به شدت راحت است ، به صورت رایگان میزبانی میکند و حتی میتوانید دامنهی دلخواه خود را برای سایتتان استفاده کنید.
مقایسه آن با بسترهای CMS پایه خیلی درست نیست ، اما میتوان این پلتفرم را در کنار سایتهایی مانند Wix و Weebly قرار داد.
۱۷- Statamic
Statamic یک پلتفرم پولی است که از CMS استفاده میکند. برخلاف دیگر سایتهای CMS پایه که در لیست خود گنجاندهایم ، این سایت اطلاعات شما را در پایگاه داده ذخیره نکرده و به جای آن ، از PHP ، YAML و Markdown برای تولید برگه استفاده میکند.
۱۸- Blogger
ما در پایان مقالهی خود به این سایت اشاره میکنیم اما Blogger به هیچ وجه یک پلتفرم از کار افتاده نیست. این سایت هنوز هم به فعالیت خود با سرویسدهی رایگان وبلاگنویسی ادامه میدهد. Blogger توسط گوگل راهاندازی شده است و بیشتر امکاناتی که برای وبلاگنویسی احتیاج دارید را در این سایت خواهید یافت. مانند سیستم نظردهی ، فعالیتهای اجتماعی در وبلاگ ، کارکرد آسان ، قالبهای فراوان و امکان داشتن نام دامنهی دلخواه.
در این پست ، شما با برخی از مشهورترین رقبای وردپرس در زمینهی ساخت و طراحی سایت و نکات مثبت و منفی استفاده از هر یک آشنا شدید. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا میزبان حرفهای و مورد علاقهتان را برای ساخت وبسایت خود پیدا کرده باشید.
منبع: wpbeginner.com
اخبار وردپرس
بدون دیدگاه
سایت ساز اینترنتی، سرویس های سایت ساز رایگان، سیستم مدیریت محتوای سایت