افزونه لایت اسپید کش وردپرس

یکی از کارهایی که برای داشتن یک سایت پر سرعت باید انجام داد، استفاده از امکان کش کردن محتوای سایت است. کش کردن به ذخیره کردن یک نسخه از محتوای صفحات سایت گفته می شود که در دفعات بعدی دیگر نیازی نباشد این محتوا از سرور دریافت شود یا مجدد پردازش گردد. البته ما دو نوع کش داریم، یک نوع آن کش روی سرور است و نوع دیگر آن کش روی مرورگر اینترنتی است. کش موجود در مرورگر را از طریق تنظیمات موجود در وب سرور، اطلاعاتی را در قالب HTTP Header به مرورگر ارسال می کنیم تا اگر مرورگر از این امکان پشتیبانی می کند، محتوای سایت را برای مدت زمان خاصی کش کند و مجدد درخواست دریافت آنها را به سرور ارسال نکند.

افزونه لایت اسپید کش وردپرس

افزونه لایت اسپید کش وردپرس

اما کش روی سرور که کمی پیچیده تر از حالت اول است، توسط ماژول های وب سرور قابل انجام است. البته که حتی بدون ماژول هم افزونه های CMS ها هم قابلیت Cache کردن محتوای صفحات وب را دارند که از عملکرد پایین ترین نسبت به کش در سطح ماژول وب سرور برخوردار است.

وب سرور لایت اسپید

لایت اسپید یک وب سرور یا نرم افزاری است که روی سرور نصب می شود و صفحات وب را پردازش می کند و نتیجه را به بازدید کنندگان ارسال می کند. وب سرورهای دیگری هم از قبیل آپاچی و Nginx هم داریم که هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. ولی Litespeed به دلیل سرعتی که در پردازش صفحات وب دارد، معمولاً سرعت بارگذاری صفحات سایت ما را بالاتر می برد. این ماهیت هستۀ خود لایت اسپید است که به شکل بهینه ای طراحی شده است.

یک آموزش جذاب دیگه!  بررسی کش مرورگر سایت با GiftOfSpeed

ماژول LSCache

علاوه بر آن خودِ همین لایت اسپید هم ماژولی به نام Litespeed Cache یا LSCache دارد که برای کش کردن محتوای صفحات وب روی سرور بسیار مفید است و با استفاده از این ماژول سرعت باز شدن صفحات سایت ها حتی از اول هم بیشتر خواهد شد. طرز کار آن هم به این صورت است که برخلاف روش کش کردن مرورگرها، صفحاتی که یک بار پردازش می شوند را ذخیره می کنند و در دفعات بعدی که درخواست بازدید آن صفحات داده شد، از پردازش مجدد آن جلوگیری می شود. همین امر باعث افزایش سرعت دریافت محتوای صفحات و بارگذاری آنها برای بازدید کنندگان سایت می شود.

برای استفاده از این ماژول باید وب سرور لایت اسپید را روی سرور نصب کرد و پس از آن ماژول LSCache را هم روی آن نصب کنیم. این ماژول برای لایت اسپیدهایی که دارای لایسنس دو هسته CPU به بالا هستند رایگان است. در صورتی که برای دیگر لایسنس ها با پرداخت هزینه ۶ دلار در ماه می توان آن را سفارش داد. با یک حساب و کتاب سر انگشتی خواهید دید که چقدر هزینه شما برای خرید و نصب لایت اسپید به همراه ماژول LSCache بالا خواهد رفت! به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنم که مقاله ماژول کش لایت اسپید Litespeed Cache یا LSCache را حتماً مطالعه بفرمایید. راه حل خوبی به شما آموزش داده خواهد شد تا هزینه های خود را تا حد زیادی کاهش دهید.

البته باید دقت داشته باشید که نصب لایت اسپید و سپس نصب کردن LSCache روی آن کار مدیر سرور است؛ یعنی کسی که می توانید با حساب ریشه وارد سرور گردد. پس اگر شما یک هاست معمولی اشتراکی دارید، قادر به نصب لایت اسپید و ماژول کش آن نیستید. یا باید به سراغ سرور مجازی یا اختصاصی بروید. یا از جایی هاست خریداری کنید که وب سرور آن لایت اسپید است.

یک آموزش جذاب دیگه!  افزونه کش بخش پیشخوان وردپرس WP Admin Cache

افزونه LiteSpeed Cache برای وردپرس

پس از اینکه از نصب لایت اسپید و ماژول کش آن یعنی LSCache مطمئن شدید، اگر از وردپرس برای مدیریت سایت خود استفاده می کنید، باید افزونه LiteSpeed Cache را هم روی سایت خود نصب کنید. کار این افزونه ایجاد ارتباط از نظر تنظیماتی بین شما و LSCache است. شما میتوانید بگویید که کدام صفحات سایت شما کش شوند و این کش ها برای چه مدت زمانی روی سرور باقی بمانند.

دقت داشته باشید که این افزونه وردپرس حتماً نیاز به ماژول کش لایت اسپید دارد. البته امکان استفاده از افزونه LiteSpeed Cahen وردپرس بدون وب سرور لایت اسپید هم هست. تنها برخی از امکاناتی که نیاز به LSCache دارند غیر فعال باقی خواهند ماند. براین نصب این افزونه هم از صفحه افزونه ها > افزودن عبارت LiteSpeed Cache را جستجو نمایید، سپس آن را نصب و فعال کنید.

نتیجه گیری

به عنوان نتیجه گیری پس ما تا اینجا متوجه شدیم که با ماژول کش لایت اسپید که اسمش LSCache بود، به همراه افزونه LiteSpeed Cache وردپرس، می توانیم یک امکان کش قدرتمندی را برای سایت خود رقم بزنیم. البته که این کار هزینه هایی هم برای ما دارد. که با استفاده از لایسنس های ارزان قیمت وبنولوگ با کمترین هزینه یک سایت ایده آل قادرید داشته باشید.

۱۳۹۷/۰۷/۰۳

افزونه های وردپرس
بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.