سایدبار در وردپرس چیست ؟

از نظر فنی هیچ محدودیتی برای طراحی انواع مختلف سایت با ساختارهای متفاوت وجود ندارد. مثلاً می توان سایتی طراحی کرد که به شکل نواری کم عرض از طول صفحه ادامه داشته باشد. یا اینکه حتی به صورت افقی پیمایش نماید. اما به دلیل تبعیت حجم عظیمی از سایت ها از یک ساختار اصولی تر، کم کم آن ساختارها تبدیل به یک چیز متعارف شدند و سایت های زیادی از آن استاندارد تبعیت کردند. یکی از اجزایی که به صورت متعارف در بیشتر سایت های اینترنتی می توان یافت، همین بخش سایدبار یا نوار کناری است که معمولاً به شکل عمودی در سمت چپ یا راست صفحات سایت قرار می گیرد. در بین قالب هایی هم که برای وردپرس طراحی می شوند، سایدبار تقریباً یک بخش جدانشدنی است. مگر اندک قالب هایی باشند که سایدبار نداشته باشند.

سایدبار در وردپرس چیست

سایدبار در وردپرس چیست ؟

سایدبار از عبارت Sidebar به معنای نوار کناری گرفته شده است و در سایت های اینترنتی از آن برای نمایش برخی محتوای خاص به صورت عمودی استفاده می شود. مثلاً ممکن است جعبه های تبلیغاتی، برخی نوشته های خاص یا پیوندهایی به دیگر صفحات سایت در نوار کناری نشان داده شوند. این کار با توجه به جدا کردن آنها از محتوای اصلی صفحه، باعث می شود تا باز هم در روبروی چشم کاربر قرار داشته باشد و نظر وی را جلب نماید. البته در نمایشگرهایی با عرض کم، معمولاً نوار کناری حذف شده و در زیر دیگر محتوای سایت قرار می گیرد.

یک آموزش جذاب دیگه!  آموزش حذف سایدبار در وردپرس

در وردپرس سایدبار یا همان نوار کناری را، به همراه ابزارک ها می شناسند. هر چند که ابزارک ها در هر کجای سایت میتوانند اجزایی را به سایت اضافه نمایند. اما وقتی صحبت از ابزارک ها می شود، در بیشتر مواقع ذهن ما به سمت نوار کناری خواهد رفت. چون طراحان قالب بیشتر از ابزارک ها برای نمایش جعبه های محتوایی در سایدبار استفاده می کنند. چون این قسمت از سایت است که باید محتوایی دقیقاً مطابق با نیاز مدیر سایت داشته باشد.

علاوه بر ابزارک های وردپرس، چیزهای دیگری هم هستند که روی ابزارک ها تاثیر می گذارند. مثلاً افزونه هایی ممکن است برای وردپرس موجود باشند که کارشان تغییر در نوار کناری سایت باشد. البته هیچ چیزی نمی تواند به اندازه طراح قالب وردپرس، روی سایدبار وردپرس شما تاثیر بگذارد. طراح قالب می تواند سایدبار را طوری طراحی کند که به صورت چسبان باشد. یا اینکه در صفحاتی با عرض کمتر اصلاً محو شود و دیده نشود. یا در برخی از صفحات سایت نسبت به دیگر صفحات، تغییراتی داشته باشد. به هر حال یک طراح قالب، با کدهایی که می نویسد قادر است سایدبار وردپرس را به طور کامل سفارشی سازی کند.

پس با اینکه تا به حال سایدبارهای زیادی را در سایت های مختلف دیده اید، از الان به بعد با دقت بیشتری می توانید عملکرد هر کدام را تشخیص داده و به دانش طراحی سایت تان افزوده شده است.

یک آموزش جذاب دیگه!  سایدبار در وردپرس چیست ؟
۱۳۹۷/۰۵/۲۸

کار با وردپرس
بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.