فهرست در وردپرس چیست ؟
یکی از اجزاء مورد نیاز برای هر سایت اینترنتی، چیزی به نام فهرست است. فهرست که معادل فارسی عبارت Menu است، همان منوی بالای صفحات سایت است که شامل یک دسته پیوند برای رفتن به صفحات دیگر سایت یا یک سایت دیگر است. در وردپرس عبارت منو به فهرست ترجمه شده است. به همین دلیل ممکن است کمی گنگ باشد. اما فهرست ها در وردپرس چیز عجیبی نیستند. بلکه همان منوی بالای صفحات است که معمولاً به شکلی دسته بندی شده پیوندهایی را درون خود جای داده اند. در وردپرس شما قادرید از بخش پیشخوان ساختار این فهرست را تعیین کنید و پوسته نحوۀ نمایش آنها برای کاربران سایت را مشخص میکند. در تصویر ادامه نمونه ای از یک فهرست که در بالای سایت به شکل افقی نشان داده شده است را می بینید.
همانطور که باید بدانید، فهرست ها باید حتماً توسط پوستۀ شما پشتیبانی شوند. یعنی باید برنامه نویسی شده باشند و از نظر گرافیگی هم مشخص شده باشد که در کجای قالب و چطور باید نشان داده شود. برخی از فهرست ها به صورتزیر فهرست دار هستند. یعنی با بردن اشاره گر روی یکی از آنها یک زیر فهرست باز میشود که خود شامل پیوندهایی است. در بخش فهرست های پیشخوان وردپرس با گرفتن و کشیدن به راحتی میتوان، این ساختار را ایجاد نمود.
امروزه نوع پیشرفته تری از فهرست ها طراحی شدند که با مگامنو (Mega Menu) شناخته می شوند. یعنی با بردن اشاره گر روی یک پیوند رده بالا، یک نوار تمام عرض باز شده که علاوه بر لینک، شامل عکس و دیگر اجزای گرافیکی است که حتی نحوۀ نمایش آنها در عرض های مختلف تغییر می کند. یعنی کاملاً واکنشگرا هم هست. البته مگا منو را معمولاً قالب های پیشرفته دارند و باید دانست که برنامه نویسی آنها هم سخت تر هست.
حالا سری هم به بخش ساخت فهرست های وردپرس می زنیم. پس وارد پیشخوان وردپرس خود می شویم. مسیر “نمایش” > “فهرستها” را باز می کنیم.
اگر قالب از فهرست پشتیبانی کند و همچنین از قبلی فهرستی را ایجاد نکرده باشید، با یک صفحه مثل تصویر بالا روبرو خواهید شد. باید عنوان اولین فهرست را وارد کنید و روی “ساخت فهرست” کلیک کنید. فهرست شما، البته به صورت خالی، ساخته خواهد شد. شما باید از جعبه های سمت راست، پیوندهایی از نوشته ها، برگه ها، دسته ها و پیوندهای دلخواه به صفحات دلخواه را انتخاب کرده و وارد قسمت سمت چپ کنید. حالا از قسمت سمت چپ می بایستی تنظیمات هر پیوند را به همراه میزان تورفتگی آنها را تعیین کنید. منظور از تورفتگی، همان حالت زیر مجموعه دار بودن فهرست ها است.
زمانی که فهرستی را ایجاد می کنید، به همین ترتیب می توانید دیگر فهرست های مورد نظر خود را ساخته. البته بسته به اینکه قالب شما چه تعداد جایگاه برای نمایش فهرست دارد، از هر کدام از فهرست هایی که ایجاد کردید، در جایگاه های فهرست پوستۀ خود می توانید استفاده کنید.
پس در این مقاله شما آموختید که فهرست در وردپرس چیست و چه کاربردی دارد و چطور می تواند از این قابلیت در وردپرس استفاده کرد. معمولاً پیوندهایی که ما قصد دارید در تمامی صفحات به صورت شکیل و منظم به کاربران سایت نمایش داده شوند را می توانیم در قالب فهرست پیاده سازی کنیم. با فیلم ها و آموزش های کار با فهرست در دیگر قسمت های سایت همراه ما باشید.