کش سایت چیست ؟

یکی از اصطلاحاتی که اگر برای اولین بار به چشم ما بخورد ممکن است تعجب ما برانگیزد، کش سایت است! منظور از کش همان کلمهٔ انگلیسی Cache است که به معنای نهان یا پنهان است. Cache کاربرد گسترده‌ای در دنیای شبکه دارد. البته روی رایانهٔ شخصی هم یک چنین مفهومی داریم که در کل نشان از اهمیت بالای این مبحث است. ولی حالا می‌خواهیم ببینیم که در دنیای طراحی سایت کش سایت چیست و چه کاربردی دارد و طریقهٔ عملکرد آن به چه صورتی است.

کش سایت

همانطور که گفتم، کَش به معنای پنهان است که در علوم رایانه‌ای در اصل باید به عنوان حافظهٔ پنهان از آن نام برد. این حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات به کار می‌رود. البته اطلاعاتی که به طور مکرر و بیشتر از اطلاعات دیگر مورد استفاده است و باید با سرعت بیشتری فراخوانی گردد.

حالا یک سایت را در نظر بگیرید؛ اگر بتوانیم اطلاعاتی که بیشتر مورد نیاز است را در جایی مثل حافظه کش یا حافظهٔ پنهان ذخیره کنیم، نتیجه‌ای که در بر خواهد داشت، بالا رفتن سرعت بارگذاری صفحات سایت است. مکان حافظهٔ کش جایی روی RAM است. پس از نظر سخت افزاری ابتدا باید بدانیم که سیستم ما باید RAM متناسبی داشته باشد تا بتواند از طریق حافظهٔ کش سرعت سایت را بالاتر ببرد.

یک آموزش جذاب دیگه!  استفاده از افزونه LiteSpeed Cache بدون وب سرور لایت اسپید

اما از نظر نرم افزاری، نرم افزارهای سرویس دهنده مثل وبسرور باید بتوانند از مکانیزم‌هایی با بهرهٔ بالاتر برای کش کردن اطلاعات سایت استفاده کنند. فناوری‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد که مورد بحث ما نیست و به عنوان یک مدیر سایت هم نیازی نیست از آنها مطلع باشیم. ما فقط باید روش‌های استفاده از آن قابلیت‌های را بیاموزیم.

سایت‌های اینترنتی معمولاً به دو روش ایستا و پویا ساخته می‌شوند. سایت‌های پویا دارای پایگاه داده هستند و ممکن است برای تولید یک صفحه از سایت، پردازش‌های سبک یا سنگینی روی سرور انجام شود. یکی دیگر از مزیت‌های کش برای سایت، این است که جلوی اجرای مداوم پردازش‌های تکراری را می‌گیرد. مثلا فرض کنید یک صفحه از سایت قرار است با یک محتوای ثابت برای مدت زمان طولانی‌ای، به بازدید کنندگان نمایش داده شود. اگر برای تولید همان صفحه نیاز باشد به جای صدها بار، تنها یک بار پردازش انجام شود و نتیجهٔ آن روی حافظهٔ کش ذخیره شود، نتیجهٔ کار افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت، مخصوصاً آنهایی است که بازدید بیشتری دارند.

این مبحث روی سایت‌های پویا به قدری اولویت دارد که مثلا برای سیستم‌های مدیریت محتوایی مثل وردپرس و جوملا افزونه‌های اخصاصی برای کش کردن محتویات سایت ساخته شده است. افزونه‌هایی است که جلوی اجرای پردازش‌های زیاد را گرفته و سرعت باز شدن صفحات سایت را افزایش می‌دهند. ما بعنوان کاربر نهایی کافی است یاد بگیریم که چطور از این افزونه‌ها روی سایت خود استفاده کنیم.

یک آموزش جذاب دیگه!  چطور متوجه شویم که LSCache روی سایت ما فعال است؟

البته اگر برنامه نویس و یا توسعه دهندهٔ وب باشیم، باید عمق دانش‌مان را راجع به کش بیشتر کنیم و سعی کنیم از قابلیت‌های زبان‌های برنامه نویسی مثل PHP و ASP برای بهینه سازی سایت و سرویس خود بواسطهٔ مفهوم Cache استفاده نماییم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.