طراحی وب با Notepad
یکی از نرم افزارهایی که روی هر رایانه ویندوزی نصب است، نرم افزار Notepad است. این نرم افزار برای ویرایش فایل های متنی ساده استفاده می شود. از طرف دیگر با آن اسناد سایت های اینترنتی را هم می توان ساخت. چون این اسناد، شامل کدهایی هستند که با هر نرم افزار ویرایش کد دیگری قابلیت ساخته شدن دارند. پس با Notepad هم می توان یک چنین کاری را انجام داد.
از آن جایی که نرم افزار Notepad یک نرم افزار ساده است، برای خیلی این سوال پیش می آید که چطور می توان با یک چنین نرم افزار ساده ای، یک سایت اینترنتی ایجاد کرد؟ برای پاسخ دادن به این سوال، باید دانست که یک سایت اینترنتی چطور ساخته می شود.
یک سایت اینترنتی شامل انواع مختلف فایل از جمله فایل های HTML و CSS و JavaScript است که این سه دسته مهم ترین فایل های هر سایت اینترنتی است. البته اسناد دیگری با پسوندهای دیگری مثل PHP و ASP هم هستند که برای طراحی سایت های پویا می توان از آنها استفاده کرد.
کدهایی که درون این اسناد قرار می گیرند، متن های ساده ای هستند که به غیر از Notepad از هر نرم افزار دیگری برای نوشتن آنها می توان استفاده کرد. مثلاً برای تولید فایل های HTML می توان درون Notepad یک سند جدید ساخت و آن را با پسوند html روی رایانه ذخیره کرد. سپس آن را روی فضای میزبانی بارگذاری نمود.
برای اسناد CSS که ظاهر و رنگ بندی صفحات وب و همچنین JavaScript که برای ساخت حالت فعل و انفعالی و پویا سازی صفحات وب استفاده می شوند، هم چنین کاری را باید انجام دهیم. یعنی تنها در زمان ذخیره سازی فایل متنی خود، باید پسوندی به آن بدهیم که فضای میزبانی که اسناد سایت روی آن قرار می گیرد، متوجه شود هر فایل چه نوع کدی درون آن قرار گرفته است.
اگر ما Notepad را به عنوان یک نرم افزار ویرایش متن صفحات وب در نظر بگیریم، نرم افزارهای طراحی سایت دقیقاً همین کار را می کنند. با این تفاوت که آنها دارای ابزارهای حرفه ای تری برای ویرایش و ایرادگیری کدهای اشتباهی است که ما می نویسیم. یعنی دارای امکانات بیشتری هستند. برخی های دیگر حتی ظاهر سایت را همانطور که در حال نوشتن کدها هستیم، به صورت یک پیش نمایش به ما نشان می دهند.
در حالت های پیشرفته تر هم با گرفتن و کشیدن عناصر مختلف صفحه، که همانا همان کدهای مورد نیاز ما هستند، به صورت خودکار به صفحات ما افزوده می شوند. و بین اسناد ما به صورت خودکار ارتباط برقرار می کنند. این کاری است که نرم افزارهای طراحی سایت پیشرفته برای ما انجام می دهند.
اما دقیقاْ همان کاری که با یک نرم افزار طراحی سایت می توان انجام داد، که همان نوشتن کدهای سایت است، با استفاده از نرم افزار Notepad هم می توان انجام داد. باید اصول نوشتن کدهای HTML و CSS و JavaScript را یاد داشته باشیم و بدانیم که چطور قادریم آنها را به هم متصل کنیم.
با این توضیحات الان به نظر می رسد که آشنایی شما با نرم افزار Notepad برای طراحی سایت با این نرم افزار ساده، اما پر کاربرد، از قبل کامل تر شده است. این را هم بدانید که بهترین روش برای یادگیری کدنویسی طراحی سایت، استفاده از همین نرم افزارهای ویرایش کد ساده است. که دقیقاً طریقهٔ کار هر بخش را به ما به صورت عملی می آموزند.
طرز کار با notepad برای طراحی سایت میخام از ابتدا اموزش بده
خود نرم افزار notepad که چیز خاصی نداره که خواسته باشید آموزشش رو ببینید. بهتره ابتدا از یک نرم افزار برنامه نویسی بهتر استفاده کنید. در ثانی زبان برنامه نویسی مد نظر شماست که یادگیریش مهم تر است.