آپلود فایل های وردپرس روی FTP با Upload to FTP

وردپرس توانایی خوبی در مدیریت پرونده های چندرسانه ای که در سایت بارگذاری می شوند دارد. از جمله بخش کتابخانه یا همان رسانه که آشنایی کاملی با آن دارید، نقش عمده ای در این مدیریت پرونده های چند رسانه ای دارد. زمانی که یک پروندۀ چند رسانه ای، حالا چه از بخش “رسانه” > “افزودن” و چه از صفحه “افزودن نوشته”، را به سایت خود اضافه می کنیم، پرونده ها در مسیر wp-content/uploads روی ریشه هاست جای می گیرند. البته بسته به تنظیمات بخش رسانه، ممکن است حتی ساختار دسته بندی براساس تاریخ هم به خود بگیرند. یعنی درون پوشه های دیگری از این مسیر دسته بندی شوند. ولی چیزی که مشخص است، این است که پرونده های چند رسانه ای روی همان فضای میزبانی که سایت برپا شده است بارگذاری می شوند. حالا اگر خواسته باشیم این پرونده ها با استفاده از FTP روی یک هاست دیگر آپلود شوند، قادریم از افزونه ای مثل Upload to FTP برای آپلود فایل های وردپرس روی FTP استفاده نماییم.

Upload to FTP

آپلود فایل های وردپرس روی FTP با Upload to FTP

فرض را بر این می گذاریم که شما یک هاست دانلود تهیه کردید و الان قصد دارید از آن هاست دانلود برای میزبانی پرونده های چند رسانه ای سایت خود استفاده کنید. در این سناریو شما حتماً به افزونه Upload to FTP نیاز خواهید داشت. این افزونه علاوه بر بارگذاری خودکار پرونده ها روی یک هاست دیگر بواسطۀ FTP، امکان مدیریت آنها از طریق پیشخوان وردپرس را هم به شما می‌دهد. به عبارتی ساده همۀ کارها را برای شما ساده می سازد.

پس به سراغ نصب و فعال سازی افزونه می رویم که مثل دیگر افزونه های وردپرس باید مراحل نصب را انجام دهید. با فعال کردن افزونه Upload to FTP یک صفحه با همین نام در گروه صفحات تنظیمات وردپرس در پیشخوان ظاهر خواهد شد که تمام تنظیماتی که باید انجام دهید، از این قسمت است. تصویر این صفحه را که شامل ۴ سربرگ است در زیر می بینید.

تنظیمات FTP Options در افزونه Upload to FTP

تنظیمات FTP Options در افزونه Upload to FTP

سربرگ اول FTP Options تنظیمات مربوط به اتصال به حساب FTP را از شما می گیرد تا بتواند به صورت خودکار پرونده های چند رسانه ای را روی هاست بارگذاری کند. کاملاً واضح است که در اولین گام باید یک حساب FTP یا FTP Account روی هاست دانلود خود بسازید و اطلاعات آن شامل نشانی هاست، نام کاربری و رمز عبور را در اینجا وارد نمایید.

یک آموزش جذاب دیگه!  هک آپلود فایل در وردپرس با انواع فرمت

پس از آن اگر تمامی گزینه های تنظیماتی به درستی وارد شده باشند، با کلیک روی Save & Test Changes خواهید دید که یک بررسی روی داده های وارد شده انجام می شود که ببیند آیا اتصال به سرور FTP به درستی انجام می شود یا خیر. اگر عبارت Test Complete روبروی هر کدام از مراحل، در پایین صفحه زده شد، یعنی همه چیز درست است. حالا می توانید این صفحه را ترک کنید.

از همین الان قادرید مثل حالت عادی پرونده چندرسانه ای به وردپرس خود اضافه کنید. حالا این پرونده هر چیزی می تواند باشد؛ از عکس و کتاب گرفته، تا فایل های صوتی و تصویری که وردپرس از آنها پشتیبانی می کند.

اما چند تا گزینه مهم در همین سربرگ اول هست که باید بیشتر برای شما توضیح دهم. گزینه اول FTP Directory است که پوشه ای از ریشۀ حساب FTP که می خواهید فایل ها در آنجا بارگذاری شوند را انتخاب کنید. اگر حساب FTP ای که ساختید، دقیقاً همان جایی است که می خواهید فایل ها در آنجا بارگذاری شوند، باید مقدار / را وارد نمایید.

گزینه بعدی هم HTML link url است که نشانی اینترنتی مسیر فایل ها روی هاست دانلود را باید وارد کنید. از این نشانی برای قسمت اول نشانی تمامی فایل هایی که در کتابخانه وردپرس بارگذاری می شوند، استفاده می گردد. مثلاً اگر به هاست دانلود یک زیر دامنه (Sub Domain) متصل کرده باشید، احتمالاً مقدار http://pic.domain.ir را باید وارد کنید که همان نشانی ریشۀ هاست دانلود شماست. در هنگام ساخت حساب FTP روی آن میزبان هم باید ریشه را همین مسیر انتخاب کنید.

حال به سراغ سربرگ بعدی یعنی Basic Options می رویم که دو تا گزینه تنظیماتی دارد.

تنظیمات Basic Options در افزونه Upload to FTP

تنظیمات Basic Options در افزونه Upload to FTP

  • Rename file : اگر مقدار enable برای این گزینه فعال باشد، پرونده های چند رسانه ای به صورت خودکار برای جلوگیری از بروز خطا تغییر نام داده می شوند.
  • Delete Auto build local file : اگر میزان حجم هاست اصلی سایت شما (نه هاست دانلود) محدود است، با فعال کردن این گزینه (enable) فایل هایی که روی میزبان اصلی به صورت خودکار ساخته شدند، حذف می شوند.

حالا به سربرگ بعدی یعنی Advanced Options می رویم. یک ابزار مفید برای پرونده های چند رسانه ای که هنوز روی هاست اصلی سایت شما قرار دارند وجود دارد. اگر شما به صورت دستی تمامی محتویات مسیر /wp-content/uploads/ از روی هاست اصلی را برداشته و به هاست دانلود خود منتقل کنید، حتماً باید نشانی آنها در پایگاه داده سایت هم اصلاح شود. برای این منظور به این سربرگ از صفحه تنظیمات افزونه Upload to FTP رفته و روی دکمه Set Exists File In FTP کلیک می کنیم. با این کار به صورت خودکار اتصال بین سایت شما و پرونده های چند رسانه ای انتقالی به هاست دانلود انجام می گردد.

تنظیمات Advanced Options در افزونه Upload to FTP

تنظیمات Advanced Options در افزونه Upload to FTP

در برای حالتی است که شما می خواهید پرونده های چند رسانه ای قبل از نصب افزونه Upload to FTP را هم به هاست مخصوص فایل یا همان هاست دانلود خود منتقل کنید و همگام سازی را انجام دهید. برای انتقال هم از روش های مختلفی می توانید استفاده کنید. بهترین آن این است که تمامی محتویات مسیر wp-content/uploads را فشرده کرده و دانلود کنید. سپس به هاست جدید منتقل کنید و از حالت فشرده خارج کنید. البته اگر تعداد پرونده های چند رسانه ای شما زیاد باشد، باید از روش های دیگر مثل دستورات SSL استفاده نمایید. البته شاید هم نیاز باشد تا با پشتیبان سرور تماس بگیرید.

یک آموزش جذاب دیگه!  FTP مخفف چیست ؟

و سربرگ آخر با عنوان درون ریزی/برون بری برای خروجی گرفتن و وارد کردن این خروجی، به سایت های دیگری که از این افزونه استفاده می کنند است. می توانید کدهای موجود در جعبۀ برون بری را بردارید و در جایی ذخیره کنید.

تنظیمات درون‌ریزی/ برون‌بری در افزونه Upload to FTP

تنظیمات درون‌ریزی/ برون‌بری در افزونه Upload to FTP

حالا به سایت بعدی، همین بخش در پیشخوان آن مراجعه کرده و کد را در جعبۀ درون ریزی وارد کنید و سپس روی دکمه درون ریزی کلیک کنید. این قابلیت برای درون ریزی تنظیمات روی تعداد زیادی سایت بسیار مفید است.

از الان به بعد با بارگذاری کردن هر محتوای چند رسانه ای روی سایت، اگر به صفحه رسانه > کتابخانه بروید، آنهایی که به هاست FTP منتقل شدند، در ستون to FTP تاریخ و زمانش را نشان می دهد. آنهایی که هنوز منتقل نشدند، با عبارت un-upload مشخص شده اند.

نمایش وضعیت آپلود در FTP در کتابخانه وردپرس

نمایش وضعیت آپلود در FTP در کتابخانه وردپرس

این بود از آموزش افزونه Upload to FTP به جهت آپلود فایل های وردپرس روی FTP که هم رایگان و ساده بود، هم کاربردی بسیار حرفه ای برای سایت هایی داشت که برای سبک کردن بار روی هاست اصلی سایت، خواستار انتقال فایل های سایت به یک هاست دیگر بودند. در مقالات دیگر درباره مزایای این کار بیشتر صحبت خواهم کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.