اطلاع از آمار بازدید یک سایت
به طور قطع راهی برای اطلاع دقیق از آمار بازدید یک سایت برای دیگران وجود ندارد. اما مدیر خود آن سایت با استفاده از سیستم های آمارگیر و قرار دادن کد آن آمارگیر می تواند از جزئیات تمام بازدید ها سر در بیاورد. این عدم اطلاع از بازدید دیگر سایت ها مطلق نیست. یعنی باز هم با استفاده از شاخص هایی که سایت های ثالث و سرویس های رتبه بندی کنندۀ سایت های اینترنتی ارائه می کنند، تا حد زیادی می توان پی به میزبان بازدید یک سایت برد. در ادامه به تشریح این روش ها خواهیم پرداخت.
سایت های رتبه بندی کنندۀ جهانی
در عرصۀ اینترنت سایت هایی هستند که در حکم یک سایت جامع برای رتبه بندی دیگر سایت ها بر اساس شاخص های خودشان عمل می کنند. یکی از این سایت ها Alexa.com است. شاخص الکسا یک عدد است که به هر سایت اختصاص می گیرد و با هر چه بازدید یک سایت بیشتر شود، از مقدار این عدد کاسته میشود. پس الکسای هر سایت هر چقدر کمتر باشد نشان از بازدید بیشتر آن سایت است. مثلاً سایت یک دنیا از دید الکسا، سایت Google.com است که بیشتر بازدید را در بین تمامیِ سایت های اینترنتی در دنیا دارد.
سایت الکسا از مهم ترین سرویس های رتبه بندی کننده سایت های اینترنتی بود. اما به غیر از آن هم موارد مشابه زیاد هستند.
کلاً سایت moz.com یک سایت آموزش و ارائۀ خدمات سئو محسوب می شود. یکی از خدمات آن هم ارائۀ یک شاخص کلی به هر سایت است که با عنوان DOMAIN AUTHORITY شناخته می شود. سعی خواهد شد در آموزش های آینده راجع به تک تک این گزینه ها بیشتر توضیح داده شود. با وارد شدن به صفحۀ ابزار این سایت، باید نام دامنه مورد نظر خود را وارد کنید و روی Search کلیک کنید. نتیجه به شما نشان داده خواهد شد. حالا سایت های مختلف را به این روش می توانید با هم مقایسه کنید.
دیگر سرویس رتبه بندی سایت ها، urltrends.com است که نشانی آن در بالا هم ذکر شد. این سرویس به خودیِ خود سایت ها را دسته بندی نمی کند. بلکه با دریافت دیگر رتبه های یک سایت، مثل همان رتبۀ الکسا یا همان سایت moz.com در نهایت یک جمع بندی انجام خواهد داد. سرویس های زیادی هستند که بدین صورت سایتها را دسته بندی میکنند و نتایجی را به ما بر می گردانند.
با وجود دیگر سرویس های رتبه بندی سایتهای اینترنتی، اما هنوز الکسا محبوبیت زیادی دارد. به همین دلیل است که اگر قصد درج تبلیغ درون یک سایت را داشته باشید، مدیر سایت روی الکسای سایت تمرکز می کند و این عدد را به رخ شما خواهد کشید. هر چند که الکسا هم قابل هک کردن و دستکاری کردن است. به عنوان مثال وقتی مدیر یک سایت از پاپ آپ برای نمایش اجباری صفحات سایتش به بازدید کنندگان استفاده کند، در کنار افزایش آمار بازدید بی کیفیت سایت، الکسا هم بهبود پیدا می کند. اما در اصل کیفیت سایت تغییری نکرده! مهم این است که بازدید سایت با افزایش کیفیت سایت بالا برود و این برای مخاطبان و مدیر سایت با ارزش است.
مقایسه رتبه های بین چند سایت
حالا که ما با استفاده از سرویس های واسط مثل همین الکسا، متوجه شدیم که رتبۀ یک سایت چطور است، می توانیم مقایسه ای را بین دو یا چند سایت انجام دهیم. مسلماً وقتی مثلاً الکسای سایت WPTutorial.ir عدد ۱۰۰۰ است و رتبه یک سایت دیگر ۱۵۰۰، بازدید سایت WPTutorial.ir به مراتب بیشتر خواهد بود. چون رتبۀ الکسای بیشتری دارد.
اما در این مرحله هنوز به عدد تقریبی بازدید سایت مورد نظر دست نیافتیم. در مرحلۀ بعدی با دانستن بازدید سایتی که رتبۀ آن به عنوان خطکش در نظر گرفته شده، می توان به بازدید تقریبیِ سایت هدف دست پیدا کرد. در نهایت با کسب تجربه و بالا پایین کردن آمار و شاخص های رتبه بندی سایت های مختلف، کم کم دست تان خواهد آمد که یک سایت الان چه تعداد بازدید می تواند داشته باشد. پس در این مقاله اشاره ای به سایتهایی برای مشاهده آمار بازدید کنندگان یک سایت کردیم که امیدوارم برای شما مفید بوده باشد. به عنوان وبمستر باید رقبای حیطۀ کارمان را شناخته، تا بازی را نبازیم.