آموزش ریدایرکت در وردپرس

ریدایرکت به معنای ارجاع بازدید کننده یک صفحه یا یک بخش از سایت به صفحه یا بخشی دیگر از سایت خودمان یا یک سایت دیگر است. در وردپرس هم به مانند هر سایتی دیگری امکان ریدایرکت کردن وجود دارد، چه بسا این کار بسیار ساده تر از دیگر سیستم ها باشد، به این دلیل که افزونه های خوبی برای این کار وجود دارند که بدون درگیر شدن با مسائل فنی مثل تغییر در فایل htaccess امکان ارجاع یا ریدایرکت کردن را به سادگی فراهم می کنند. قرار است در این نوشتار راجع به ریدایرکت در وردپرس بیشتر با هم صحبت کنیم.

آموزش ریدایرکت در وردپرس

آموزش ریدایرکت در وردپرس

چه زمانی باید ریدایرکت کنیم؟

در حال عادی نیازی نیست بازدیدهای یک صفحه را به صفحه ای دیگر ارجاع دهیم. اما در پاره ای از موارد ممکن است این نیاز احساس گردد و ما باید از قابلیت ریدایرکت استفاده کنیم. مثلاً زمانی که قصد حذف کردن یک نوشته را داشته باشیم، برای اینکه بازدیدهای آن نوشته را به یک جای دیگری از سایت هدایت کنیم، می توان از ارجاع یا همان Redirect استفاده کرد.

یا در اوقاتی که بازدید کنندگان سایت با خطای ۴۰۴ مواجه می شوند، به این معنا که قبلاً صفحه ای وجود داشته و بنا به دلایلی دیگر آن صفحه وجود خارجی ندارد. در این حالت هم باید از ارجاع استفاده نماییم.

به عبارتی بسیار ساده برای اینکه این کنترل را داشته باشیم که بازدیدها از چه صفحه ای به چه صفحه ای هدایت شوند، می توان از ریدایرکت استفاده کرد.

یک آموزش جذاب دیگه!  ارجاع بازدید کنندگان وردپرس با افزونه Simple 301 Redirects

انواع ریدایرکت چگونه است؟

باید بدانید که روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. مثلاً یکی از آن روش ها استفاده از سند htaccess است که مربوط به وب سرور سایت است. یعنی به وب سرور بفهمانیم که بازدیدهای یک مسیر به چه مسیری هدایت شوند. یا روش دیگر این است که از خودِ کدهای PHP استفاده نماییم. که اگر در سطح وردپرس خواسته باشید از یک چنین ریدایرکت هایی بهره ببریم، در این دسته جای می گیرد.

از طرف دیگر با استفاده از یک معیار دیگر هم ریدایرکت ها را می توانیم دسته بندی کنیم. اینکه ارجاع دائمی باشد یا موقت. اگر دائمی باشد، یعنی اینکه صفحه مبدا دیگر وجود ندارد و تمامی افراد و نرم افزارها و ربات ها باید بدانند که صفحه مقصد جایگزین دائمی صفحه مبدا است. این نوع ارجاع با کد ۳۰۱ مشخص می شود. اما ریدایرکت موقت که با کد ۳۰۲ مشخص است، برای ارجاع موقت بازدیدها از یک صفحه به صفحه دیگر کاربرد دارد.

در رابطه با ارجاع ۳۰۱ و ۳۰۲ باید بگویم که از نظر سئو اینکه ارجاع از کدام نوع باشد بسیار مهم است. اگر ارجاع ۳۰۱ برای ریدایرکت یک صفحه وجود داشته باشد، موتور جستجو تمامی امتیازها و اعتبارات صفحه مبدا را به صفحه مقصد می دهد. اما برای ریدایرکت ۳۰۲ این طور نخواهد بود و خزنده موتور جستجو می داند که به طور موقت فعلاً صفحه مبدا وجود ندارد که بازدیدها به صفحه مقصد هدایت می شوند.

چطور در وردپرس ریدایرکت کنیم؟

حالا چطور باید صفحه ای را در وردپرس ریدایرکت کنیم؟ این کار در وردپرس با وجود افزونه هایی مثل Redirection بسیار ساده و سریع است. با نصب این افزونه که به سادگی قابل نصب از طریق بخش افزونه ها > افزودن است، بخشی به صفحه ابزارها اضافه خواهد شد که می توانید به صورت موردی تک تک ریدایرکت های دلخواه خود را ایجاد کنید. علاوه بر آن، این افزونه امکانات خوب دیگری هم دارد که لازم است تا مقاله مربوط به آن را حتماً مطالعه نمایید.

یک آموزش جذاب دیگه!  بررسی وضعیت ارجاع یا Redirect صفحات سایت

اما روش بعدی که پیشنهاد نمی شود از آن استفاده کنید، استفاده از امکانی است که خود کنترل پنل هاست ارائه داده است. معمولاً کنترل پنل های معروف یک چنین امکانی را با عنوان Redirection دارند که با استفاده از آن می توانید به صورت موردی برای هر دامنه ای که روی سایت تان دارید ارجاع ایجاد نمایید.

نکته مهم بعدی این است که شما تنها برای صفحاتی از سایت هایی که خودتان مدیریت شان را بر عهده دارید قادرید ارجاع بسازید. یعنی صفحات مبدا باید یک صفحه از سایت یا سایت های خودتان باشد. شما قادر به ساخت ارجاع برای دیگر سایت ها نیستید.

جمع بندی

پس این شد که برای ساخت ریدایرکت در وردپرس به سادگی با استفاده از یک افزونه ساده اما کاربردی قادر به انجام یک چنین کار مهمی هستیم. فراموش نکنید که یکی از کارهای مهمی باید همیشه انجام دهید، پیدا کردن صفحات ۴۰۴ یا همان صفحاتی که وجود خارجی ندارند و ریدایرکت کردن آنها به صفحات معادل آنهاست.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.