آموزش افزونه Google XML Sitemaps وردپرس
اگر با کارایی نقشهٔ سایت XML آشنا باشید، حتماً میدانید که حتماً میبایستی هر طور شده یکی برای سایتتان بسازید. با نقشهٔ سایت صفحات سایت زودتر در صفحات موتورهای جستجو ظاهر میشوند. همچنین جلوی به رسمیت شناختن سایتهایی که کارشان کپی کردن از روی محتویات دیگر سایتها است گرفته خواهد شد. به این دلیل که به محض انتشار یک محتوا روی سایت، لینک آن محتوا در نقشهٔ سایت درج میشود. در نتیجه خزندهٔ موتور جستجو اولین نفر خواهد بود که از انتشار آن مطلع میشود و شما را اولین کسی میداند که آن محتوا را تولید و منتشر کردید. پس اگر آمادهاید که بدانید چطور میتوان یک نقشهٔ سایت خوب و عالی ساخت، با آموزش افزونه Google XML Sitemaps وردپرس همراه ما باشید.
ساخت نقشهٔ سایت وردپرس با افزونهٔ Google XML Sitemaps خیلی راحت و خودکار است. در بیشتر اوقات تنها کافی است آن را نصب کنید و فعالش نمایید. بیشتر تنظیمات آن مطابق با نیاز شما خواهد بود. فقط باید لینک نقشهٔ سایت را به موتورهای جستجو مثل گوگل و یاهو بدهید.
برخلاف نام افزونه، که فقط برای گوگل نقشهٔ سایت ایجاد میکند، اما اصل قضیه چیز دیگری است. نقشهٔ سایتی که توسط این افزونه، یا حتی افزونههای دیگر ساخته میشود، برای هر موتور جستجویی کاربرد دارد. چرا که ساختار نقشهٔ سایت XML یکی است و باید تمامی نقشههای سایت از این ساختار استاندارد پشتبانی نمایند.
افزونهٔ Google XML Sitemaps یکی از پر کاربردترین افزونههای سئوی وردپرس است که بیش از ۲ میلیون کاربر فعال دارد! این رقم میلیونی نشان دهندهٔ کیفیت این افزونه و کاربرد وسیع آن است. اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر از یک افزونهای مثل Yoast Seo یا چیز دیگری استفاده میکنید، آن افزونهها خودشان قابلیت ساخت نقشهٔ سایت دارند. پس شاید یا اصلاً نیازی به Google XML Sitemaps نداشته باشید. یا اینکه حتما قابلیت ساخت نقشهٔ سایت را در آنها غیرفعال کنید.
در تصویر بالا این هشدار از طرف Yoast SEO داده شده که یکی از کارهایی که گفته شده را انجام دهید. حالا اگر قصد استفاده از Google XML Sitemaps را داشته باشید، با ادامهٔ آموزش همراه باشید.
آموزش تنظیمات Google XML Sitemaps
تمامی تنظیمات افزونه درون یک صفحه با نام XML-Sitemap قرار گرفته است. پس از گروه صفحات تنظیمات در پیشخوان وردپرس این صفحه را باز نمایید.
تنظیمات موجود به صورت گروهبندی شده، هر گروه درون یک جعبه جای گرفته است. شاید لازم نباشد تک تک این گزینهها را خدمت شما توضیح دهیم. چرا که فیلم آموزش کامل و جامع افزونهٔ Google XML Sitemaps تولید شده که با دیدن این فیلم حدوداً ۲۰ دقیقهای تسلط کاملی روی آن کسب خواهید کرد.
اما توضیحات مربوط به هر گروه تنظیمات را خدمت شما شرح خواهم داد.
- جعبهٔ اول: شامل اطلاعات کلی از قبیل نشانی نقشهٔ سایت گوگل است.
- Basic Options : تنظیمات اولیه مثل هشدارهایی که میخواهید به موتورهای جستجو بدهید در این قسمت قرار گرفتهاند.
- Additional Pages : صفحات و پیوندهای اضافهای که میخواهید درون نقشهٔ سایت قرار دهید را از این گروه میتوانید اضافه نمایید.
- Post Priority : اولویت هر کدام از نوشتهها را در نقشهٔ سایت تعیین میکند.
- Sitemap Content : اینکه چه نوع محتوایی در نقشهٔ سایت وجود داشته باشد از این قسمت قابل تعیین است.
- Excluded Items : اینکه چه مواردی در نقشهٔ سایت وجود نداشته باشند از این قسمت قابل تعیین است.
- Change Frequencies : فاصلهٔ زمانی هر کدام از انواع مختلف محتوا را از این قسمت میتوانید مشخص کنید.
- Priorities : اولویت محتوایی هر کدام از گروه صفحات سایت را از این قسمت میتوان مشخص نمود.
هر کدام از این تنظیمات برای خود دارای توضیحات فنیای است که در فیلم آموزشی این مقاله به تفصیل آورده شده است. کافی است این فیلم آموزشی را از دست ندهید که مطالب مفیدی در آن ذکر شده است.
جمع بندی
بدین ترتیب با این تنظیمات که شما انجام دادید، قادرید به سادگی یک نقشه سایت XML مفید برای وردپرس خود ایجاد کنید که در نهایت سبب بهبود سرعت فهرست شدن صفحات سایت و افزایش بازدید سایت در بلند مدت خواهد شد. فراموش نکنید که این ریزهکاریها در نهایت روی هم رفته و در طول زمان میتواند برای سایت شما مفید واقع شوند.