افزونه مدیریت کاربران وردپرس Advanced Access Manager

شما به سایت وردپرس خود قادرید بی نهایت کاربر اضافه کنید. چه به صورت دستی توسط شخص شما این کاربران به سایت اضافه شوند، چه خودشان در سایت ثبت نام کنند که البته شما باید این قابلیت را از بخش تنظیمات در پیشخوان وردپرس فعال کرده باشید و نقش پیش فرض را هم تعیین کرده باشید. به هر حال خود وردپرس امکاناتی برای مدیریت این کاربران دارد. ولی اگر تعداد آنها زیاد شود و وظایفی که قرار است به آنها محول گردد پیچیده شود، در اینجا این امکانات کافی نبوده و باید از افزونه های کمکی استفاده کنیم. که یکی از این افزونه ها افزونه مدیریت کاربران وردپرس Advanced Access Manager نام دارد.

افزونه مدیریت کاربران وردپرس Advanced Access Manager

افزونه مدیریت کاربران وردپرس Advanced Access Manager

همانطور که باید بدانید، شما هر کاربری که به سایت اضافه می کنید، می تواند دارای نقش کاربری به خصوص خود باشد. هر نقش کاربری یک سری دسترسی ها به بخش های مختلف پیشخوان دارد. در شرایطی ممکن است برای یک گروه کاربری در سایت خواسته باشید یک صفحۀ خاص از پیشخوان را ببندید. یا اصلاً یک نقش کاربری جدیدی با دسترسی های کاملاً سفارشی شده ایجاد کنید. در این حالت هر چند که با کدنویسی و برنامه نویسی وردپرس می توان چنین کاری را انجام داد. اما همه نمی توانند این کار را انجام دهند. به همین دلیل است که پیشنهاد ما استفاده از افزونه Advanced Access Manager است. یک افزونۀ کامل برای کنترل کامل روی تمامی کاربران و نقش هایی که درون سایت می توانند داشته باشند و کارهایی که انجام دهند.

در این مقاله می خواهیم آموزش جامع این افزونه را خدمت شما تقدیم کنیم. پس اول از همه به مانند هر افزونۀ وردپرسی کافی است ابتدا به ساکن آن را نصب و فعال کنید. پس از نصب و فعال سازی Advanced Access Manager یک صفحه با عنوان AAM به نوار ناوبری پیشخوان وردپرس افزوده خواهد شد که تمامی تنظیمات افزوده در این قسمت جای گرفته است. شما تنها کافی است با همین یک صفحه کار کنید. البته همین یک صفحه هم خودش به صورت گروه بندی شده است که در نگاه اول برای تازه کارها شاید کمی سخت باشد.

پس وارد صفحۀ AAM می شویم. در این صفحه یک جعبه در بالا سمت راست قرار گرفته است که کل تنظیمات این افزونه به صورت گروه بندی شده در اینجا جای گرفته است.

گروه تنظیمات کلی Advanced Access Manager

گروه تنظیمات کلی Advanced Access Manager

  • ACCESS : تنظیمات مربوط به ویرایش دسترسی ها و نقش های کاربری در این گروه جای گرفته است.
  • SETTINGS : تنظیمات کلی افزونه در ای قسمت قرار گرفته است.
  • EXTENTIONS : این افزونه خود دارای افزونه های دیگری هم هست که در دو گروه افزونه های رایگان و پولی قابلیت استفاده دارند.
  • HELP : شما را به صفحۀ مستندات و آموزش های زبان اصلی می برد.

ما کار را با گروه تنظیمات ACCESS شروع می نماییم.

گروه ACCESS

این گروه، گروه اصلی تنظیمات افزونه است. در جعبۀ سمت راست این صفحه ما ۴ سربرگ داریم که هر سربرگ کار به خصوص خودش را انجام می‌دهد.

جعبه Users/Roles Manager

جعبه Users/Roles Manager

  • Roles
  • Users
  • Visitor
  • Default

سربرگ Roles

با کلیک روی سربرگ Roles (به مانند تصویر بالا) تمامی نقش های کاربری فهرست می شوند و از آنجا دسترسی ای که هر نقش می تواند داشته باشد را می توان تعیین نمود. به عنوان مثال در تصویر بالا الان ما در حال ویرایش نقش کاربری مدیر کل هستیم. به این دلیل که عبارت “مدیر کل” به رنگ قرمز است. با کلیک روی علامت چرخ دندۀ هر نقش کاربری، وارد ویرایش همان نقش می شویم. از قسمت سمت چپ می توانید ویرایش های خود را روی نقش کاربری انجام دهید؛ اینکه هر نقش به کدامیک از بخش های پیشخوان دسترسی داشته باشد و کدام نقش خیر.

ویرایش دسترسی های نقش های کاربری

ویرایش دسترسی های نقش های کاربری

برای اینکه دسترسی یک بخش از پیشخوان را از یک نقش بگیریم، کافی است تیک همان صفحه را از گروه Backend Menu از پیشخوان را بزنیم. اگر روی دستور Restrict Menu کلیک کنید، کل همان گروه صفحات پیشخوان از دید آن نقش کاربری محو می شود. همانطور که در تصویر بالا محرز است، گروه بندی تنظیمات از سمت چپ قابل دسترس است. مثلاً با کلیک روی گروه Metaboxes & Widgets دسترسی به جعبه های متا و ابزارک ها را می توانیم کنترل کنیم. به همین ترتیب موارد دیگر.

یک آموزش جذاب دیگه!  پلاگین مدیریت کاربران برای وردپرس

شما برای هر نقش کاربری می توانید همین کار را تکرار کنید. دقت داشته باشید که در بالاترین این قسمت از صفحه روبروی عبارت Role نقشی که همینک در حال اصلاح آن هستید به شما نشان داده شده است. برای ویرایش یک نقش دیگر، از جعبۀ Users/Roles Manager سربرگ Roles یک نقش کاربری دیگر را انتخاب کنید و آن را اصلاح نمایید.

نکتۀ جالب اینجاست که علاوه بر نقش های کاربری که از قبل درون وردپرس موجود هستند، شما می‌توانید نقش کاربری مد نظرتان را هم بسازید. برای این منظور از جعبۀ Users/Roles Manager و سربرگ Roles که در سمت راست صفحه قرار گرفته است و پیشتر با آن آشنا شدیم، روی Create کلیک کنید و نقش کاربری دلخواه خود را بسازید. شما حتی قادرید نام و نشان نقش های پیش فرض را هم عوض کنید. این بخش از افزونه کنترل کاملی را روی تمامی نقش های کاربری وردپرس به شما می دهد که کاری نیست که شما نتوانید از پس آن برآیید.

سربرگ Users

از طریق این سربرگ کل کاربران سایت شما فهرست شده و قادرید دسترسی ها را به تفکیک هر کاربر ویرایش نمایید. اگر تعداد کاربران زیاد است، برای یافتن یک کاربر خاص از جعبۀ جستجوی بالای این سربرگ استفاده نمایید.

مدیریت دسترسی کاربران در جعبه Users/Roles Manager

مدیریت دسترسی کاربران

از اینجا با کلیک روی علامت قفل مربوط به هر کاربر می توانید دسترسی او را کلاً قفل کنید. با کلیک روی علامت چرخ دنده می توانید ویرایشی روی آن از قسمت سمت چپ صفحه برای دسترسی هایی که باید داشته باشد، انجام دهید. دقیقاً به مانند توضیحاتی که قبلاً برای ویرایش دسترسی های هر نقش کاربری خدمت شما عرض شد. یا اینکه روی Create کلیک کنید و درون سربرگ دیگری که برای تان باز می شود، یک کاربر جدید از همین جا بسازید.

سربرگ Visitors

سربرگ بعدی Visitors است که با کلیک روی این سربرگ و سپس کلیک روی دکمۀ Manage Visitors در سمت سمت چپ صفحه، دسترسی های مربوط به کاربرانی که عضو سایت شما نیستند و در اصل حکم بازدید کنندۀ عادی را دارند را می توان تعیین کرد.

مدیریت دسترسی بازدید کنندگان در جعبه Users/Roles Manager

مدیریت دسترسی بازدید کنندگان

از گروه تنظیمات سمت راست یک گروه را انتخاب کنید. مثلاً با کلیک روی Metaboxes & Widgets می توانید دسترسی های مربوط به متاباکس ها و ابزارک ها را برای بازدید کنندگان عادی تعیین نمایید. روی Refresh کلیک کنید تا فهرست ابزارک ها دیده شوند. حالا هر ابزارک مد نظر که نمی خواهید نمایش داده شود را انتخاب کنید. برای گروه های بعدی مثل گروه Posts & Pages و … هم همین تنظیمات را می توانید انجام دهید.

مدیریت دسترسی بازدید کنندگان

مدیریت دسترسی بازدید کنندگان

سربرگ Default

سربرگ بعدی برای تنظیم دسترسی های پیش فرض برای تمامی گروه ها و نقش های کاربری کاربرد دارد.

تنظیم دسترسی های پیش فرض

تنظیم دسترسی های پیش فرض

با کلیک روی دکمۀ Manage Default Access از قسمت سمت راست صفحه دسترسی های پیش فرض را تنظیم نمایید. منظور از دسترسی های پیش فرض، دسترسی ها برای کاربرانی است که تنظیماتی برای آنها در نظر گرفته نشده است.

تنظیم دسترسی های پیش فرض Advanced Access Manager

تنظیم دسترسی های پیش فرض Advanced Access Manager

این بود از تنظیمات گروه ACCESS که مربوط به تنظیمات دسترسی های هر گروه و نقش کاربری در افزونه AAM بود.

یک آموزش جذاب دیگه!  نقش مشارکت کننده در وردپرس چیست؟

گروه SETTINGS

اما می رسیم به قسمت تنظیمات مربوط به خود افزونه که با کلیک روی این گروه تنظیمات، گزینه های تنظیمی در سمت چپ نمایش داده می شوند. تنظیمات به صورت گروه بندی شده هستند و برای رفتن به هر گروه کافی است روی پیوند آن از سمت چپ کلیک کنید.

تنظیمات افزونه Advanced Access Manager

تنظیمات افزونه Advanced Access Manager

در عکس بالا ما الان در گروه Core Settings یا همان تنظیمات هسته قرار داریم. تنظیمات اصلی افزونه در این قسمت جای گرفته است. از مهم ترین گزینه های تنظیمی Backend Access Control است که همینک فعال است. اگر غیرفعالش کنید، کنترل روی دسترسی هایی که مربوط به بخش Backend سایت می شود غیرفعال می گردد. یعنی به واسطه افزونه کنترلی روی دسترسی های مربوط به پیشخوان وردپرس نخواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به Frontend و Backend به آموزش های قبلی مراجعه نمایید.

گزینه بعدی هم Frontend Access Control است که دقیقاً کنترل دسترسی به بخش Frontend سایت که برای همۀ بازدیدکنندگان سایت قابل دسترس است را غیر فعال می کند. یعنی افزونه دیگر هیچ کنترلی روی اجزاء Frontend نخواهد داشت.

گروه بعدی تنظیمات Tools است که روی آن کلیک می کنیم.

ابزارهای افزونه Advanced Access Manager

ابزارهای افزونه Advanced Access Manager

از این جا شما قادرید از تنظیمات افزونه خروجی گرفته و در مواقع نیاز روی همین سایت یا یک سایت دیگر درون ریزی کنید. برای خروجی گرفتن از تنظیمات افزونه Advanced Access Manager روی Export کلیک کنید. پس از آن خروجی گرفته شده و دانلود می شود.

با کلیک روی Clear Cache حافظه نهان افزونه پاکسازی می شود. برای زمان هایی که با دیگر افزونه ها تداخل ایجاد شده و می خواهید بدانید مشکل از کجاست، خیلی مفید است. با کلیک روی Clear All Settings هم تمامی تنظیمات افزونه حذف شده و همه چیز به حالت اولیۀ سایت و افزونه بر خواهد گشت. در کلیک روی این دستور نهایت دقت را داشته باشید. چرا که همه چیز را حذف می کند!

گروه EXTENTIONS

گروه اصلی دیگر افزونه امکانات جانبی این افزونه است. از اینجا می توانید افزونک هایی که به امکانات Advanced Access Manager اضافه می نمایند، را روی این افزونه نصب کنید.

افزونک های Advanced Access Manager

افزونک های Advanced Access Manager

در دو گروه رایگان یا Free و پولی و Premium جای گرفته اند. به عنوان مثال افزونک Multisite که رایگان هم هست، برای وردپرس های چند سایته یا وردپرس شبکه کاربرد دارد. روی وردپرس شبکه باید این افزونک را فعال کنید. یا برای دیدن فعالیت تمامی کاربران سایت با استفاده از این افزونه، کافی است افزونک User Activities را فعال نمایید که این هم رایگان است.

در نهایت به انتهای معرفی و آموزش افزونه مدیریت کاربران وردپرس Advanced Access Manager رسیدیم. سعی شد تمامی جوانب در این اندک مجالی که وجود داشت، توضیح داده شود. البته جای دارد که ویدیوهای آموزشی جمال را هم دنبال کنید تا بهتر از امکانات هر افزونه و وردپرس بتوانید استفاده نمایید. ما آموزش های خوبی را برای شما تولید کردیم.

2 دیدگاه برای “افزونه مدیریت کاربران وردپرس Advanced Access Manager”

  1. علی گفت:

    سلام

    بعد از نصب و فعال سازی و ورود به صفحه، متاسفانه در سمت راست افزونه ی ذیل Users / Roles Manager و در زیر هر کدام از قسمت های users , roles , … هیچ چیزی نشان داده نمی شود

    ممنون می شم راهنمایی کنید

    1. جمال گفت:

      سلام؛ در قسمتی که فرمودید باید نقش های کاربری فعالی نشون داده بشن!
      اگر از مرورگر و سیستم تون مطمئن هستید، باید علت رو از روی هاست به دنبال بگردید. یا اینکه با افزونهٔ دیگه یا قالب سایت تون تداخل داره.
      یا اینکه تنظیمات وردپرس رو تغییر دادید.
      به هر حال روی Create کلیک کنید و یک نقش بسازید. ببینید ساخته میشه یا خیر.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.