به جای نصب چند تا وردپرس، روی یک وردپرس چند تا سایت بسازید!

یکی از اشکالاتی که به تازه کارهای وردپرسی وارد است، این است بعد از مدتی که از ساخت اولین سایت‌شان گذشت، فکر می‌کنند که باید به سراغ راه‌اندازی دومین سایت برود! حالا به این کار نداریم که ساخت دومین سایت چقدر کار درستی است. اما برای راه‌اندازی دومین سایت‌شان مجدد وردپرس را روی همان هاست یا روی یک هاست دیگر نصب کرده و دومین سایت‌شان را هم می‌سازند. اما غافل از اینکه بدانند تنها با یک نصب وردپرس، می‌توان تعداد زیادی سایت روی همان یک سایت برپا کرد! این کار مزیت‌هایی دارد از جمله کاهش هزینه و کاهش زمان رسیدگی به سایت‌های ایجاد شده.

به جای نصب چند تا وردپرس، روی یک وردپرس چند تا سایت بسازید!

قابلیتی به نام وردپرس چند سایته

وردپرس امکانی با نام وردپرس شبکه یا وردپرس چند سایته دارد. در این حالت چندین سایت با زیر دامنه یا حتی دامنهٔ کاملاً مجزا را می‌توان روی یک نصب وردپرس راه اندازی نمود. اگر با وردپرس کار کرده باشید، می‌دانید که در حالت عادی تنها یک سایت را می‌توان روی وردپرس ساخت. اما همان وردپرس نصب شده را با اندکی تغییرات درونش، می‌توان تبدیل به وردپرس شبکه کرد. حالا هر تعداد سایت یا وبلاگ که خواسته باشیم را می‌توانیم روی آن بسازیم.

قبلا وردپرس شبکه یک پروژهٔ مجزا بود. اما از خیلی وقت پیش این دو پروژه درون هم ادغام شدند و الان حتی شما هم می‌توانید همین وردپرسی که همینک نصب دارید را به وردپرس شبکه تبدیل کنید و بدون هیچ مشکلی سایت‌های دیگرتان را هم میزبانی کنید.

یک آموزش جذاب دیگه!  Domain Mapping در وردپرس

مزیت‌های وردپرس چند سایته

برای اینکه بیشتر با وردپرس چند سایته آشا شوید، بهترین کار این است که مزیت‌های آن را برای شما بازگو کنم. اول از همه اینکه شما با نصب یک وردپرس جداگانه، در اصل نیاز به یک فضای اضافی برای بارگذاری فایل‌های خود وردپرس دارید. حالا چه قصد نصب کردن وردپرس روی همان فضای میزبانی یا روی یک هاست دیگر را داشته باشید، این کار برای شما هزینه خواهد داشت.

با نصب وردپرس روی همان هاستی که اولین وردپرس تان را نصب کردید، فضای هاست شما اشغال می‌شود و حتی سرعت سایت اول‌تان هم کند می‌گردد. به این دلیل که به هر هاست اشتراکی تنها مقدار معینی منابع سخت افزاری و نرم افزاری داده می‌شود و بیشتر از آن قادر به استفاده نخواهید بود.

اما اگر خواسته باشید یک وردپرس دیگر روی یک هاست دیگر نصب کنید که باید پول خرج کرده و یک فضای میزبانی دیگر هم خریداری کنید، که این خود هزینه بردار است.

اما عامل دیگری که ما را به سمت استفاده از وردپرس شبکه می‌کشاند، راحتی شبکه کردن وردپرس و سپس ساده بودن راه اندازی سایت‌های بعدی است. این کار تنها با چند کلیک ساده امکان پذیر است.

علاوه بر آن، مدیریت افزونه‌ها و پوسته‌های یک نصب وردپرس، خیلی ساده‌تر از نصب‌های متعدد است که باید برای هر کدام وارد پیشخوانش شده و شروع به انجام رسیدگی‌های دوره‌ای کنیم. مثلا فرض کنید سه تا وردپرس را برای راه اندازی سه تا سایت نصب کردید. حالا این وردپرس‌ها افزونه‌هایی دارند که باید آنها را به‌روزرسانی کنید. هر کاری که روی هر کدام از این سایت‌ها انجام می‌دهید، باید برای دیگر سایت‌ها هم بکنید. می‌دانید چقدر باید زمان و انرژی روی این کار بگذارید؟ حالا روی وردپرس شبکه شما یک نصب وردپرس دارید و تنها به همان یکی رسیدگی می‌کنید.

یک آموزش جذاب دیگه!  سیستم عضویت و ورود یکپارچه برای کاربران وردپرس

در ضمن روی وردپرس شبکه شما می‌توانید تعداد زیادی هم کاربر تعریف کنید که روی چند تا سایت به صورت هماهنگ نقش کاربری داشته باشد. پس نیازی نیست برای هر سایت همان کاربر را به وردپرس اضافه کنید. که هر کاربر نام کاربری و رمزعبور خودش را خواسته باشد.

در ضمن وردپرس چند سایته تنها یک پایگاه داده نیاز دارد و نیازی به ساخت چندین دیتابیس هم نیست. در کل وردپرس شبکه کار ما را خیلی ساده می‌کند.

جمع بندی

با این توضیحاتی که خدمت شما داده شد، الان می‌توانید به راحتی تصمیم بگیرید که آیا وردپرس شبکه هم می‌تواند نیاز شما را برطرف نماید یا خیر. اگر احساس می‌کنید که نیاز دارید وردپرس تان را شبکه کنید، با آموزش‌های دیگر سایت ما همراه شوید تا راهنمایی‌های بیشتری تقدیم شما گردد. از فیلم‌های آموزشی ما هم استفاده کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.