Domain Mapping در وردپرس

دامنه که همان نشانی اینترنتی قابل درک برای یک سایت است. این دامنه باید توسط ثبت کننده‌های بین المللی یا ملی ثبت شده باشد تا ما قادر باشیم از آن روی یک سایت استفاده کنیم. زمانی که وردپرس را نصب می‌کنیم، به سایت‌مان یک دامنه هم اختصاص می‌دهیم. یعنی اصولاً با رفتن به نشانی اصلی دامنه، می‌توانیم نصاب وردپرس را اجرا کنیم که این خود باعث اختصاص همان دامنه به عنوان نشانی اینترنتی سایت می‌شود.

Domain Mapping در وردپرس
Domain Mapping در وردپرس

اما در وردپرس شبکه بحث یک خورده‌ای پیچیده‌تر می‌شود. چون روی وردپرس شبکه چندین سایت یا وبلاگ را می‌توان ساخت، که هر کدام از سایت‌ها قادرند دامنهٔ اختصاصی خود را داشته باشید. از طرف دیگر وبلاگ‌های روی شبکه هم که معمولاً یک زیردامنه (Sub Domain) از دامنهٔ اصلی شبکه (سایت اصلی وردپرس) را دارند.

سایت‌هایی که هر کدام دامنهٔ اختصاصی خود را دارند، دامنه‌های‌شان باید روی زیر دامنهٔ اختصاصی شبکه پارک شود. که به این کار Domain Mapping گفته می‌شود. مثلا فرض کنید یک وبلاگ با نشانی sub.domain.com می‌سازید. حالا می‌خواهید به این وبلاگ یک نشانی دامنهٔ سطح اول مثل example.com را اختصاص دهید که هر زمان این نشانی در مرورگر اینترنتی وارد شد، صفحهٔ اصلی آن وبلاگ نشان داده شود. با این کار دیگر آن وبلاگ یک سایت با نشانی اینترنتی example.com شناخته می‌شود.

یک آموزش جذاب دیگه!  آموزش افزونه Go Live Update Urls برای تغییر کامل دامنه

به این کار مپ کردن یا Map کردن دامنه روی نشانی اینترنتی وبلاگ در وردپرس چند سایته گفته می‌شود. در اوایلی که وردپرس شبکه ایجاد شد، این کار توسط افزونه‌ای با نام WordPress MU Domain Mapping انجام می‌شد. اما بعدها قابلیت Doamin Mapping درون خود هستهٔ وردپرس قرار داده شد که الان بدون هیچ افزونه‌ای می‌توان روی یک وبلاگ دامنه‌ای را به این روش پارک کرد.

Map کردن دامنه روی یکی از سایت های وردپرس شبکه

این کار خیلی ساده است. ابتدا باید دامنه ثبت شده و فعال باشد. پس از آن دامنه را از طریق کنترل پنل (سی پنل یا دایرکت ادمین) روی دامنهٔ اصلی سایت پارک می‌کنید. در سی پنل باید وارد بخش Aliases شوید.

پس از آن به تنظیمات سایت‌های شبکه وارد شده و روی ویرایش یکی از سایت‌ها کلیک کرده و گزینه نشانی سایت (URL) را با نشانی دامنه ای که قصد Map کردنش را دارید تعویض نمایید. تنظیمات را ذخیره کرده و حالا می‌بینید که سایت موجود در شبکه با دامنه‌ای که برای آن مشخص کردید باز خواهد شد.

جمع بندی

پس با مطالعهٔ این مقاله دانستید که Domain Mapping به پارک کردن یک دامنه روی یک نشانی دیگر گفته می‌شود در وردپرس به طور عام به پارک کردن یک دامنه روی یکی از وبلاگ‌ها اطلاق می‌گردد. طریقهٔ انجام این کار هم بسیار ساده است که خدمت شما توضیح داده شد.

یک آموزش جذاب دیگه!  تغییر دامنه در پایگاه داده وردپرس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.