سهم بازار وردپرس در مقایسه با دیگر CMS ها
طبق تخمینها و بررسیهای متعددی که صورت گرفته، چیزی حدود ۲ بیلیون وب سایت در اینترنت وجود دارند. در این میان سایتهای برتر بهتر میتوانند خودی نشان دهند. این رقم نشان میدهد که به ازای هر ۵ نفر یک سایت وجود دارد! و نکتهٔ جالبتر اینجاست که هنوز نیمی از جمعیت جهان دسترسی به اینترنت ندارند. حالا به نظر شما همهٔ این افراد باید برنامه نویس باشند و یا دانش لازم را برای کدنویسی سایت خود داشته باشند، تا مالک یک سایت متوسط رو به حرفهای شوند؟
البته که خیر! این ۲ بیلیون سایت بیشتر به مدد سیستمهای مدیریت محتوا یا CMS ها به وجود آمدهاند. نرم افزارهایی که کار راه اندازی و مدیریت سایتها را خودکار و راحت میکنند. این دلیل واضحی است برای این موضوع که چرا از بین سایتهای معروف و پر بازدید جهان، سایتهایی هستند که با CMS ها راه اندازی شدند. تخمینها نشان میدهد که نیمی از سایتها با CMSهای آماده راهاندازی شدند.
برترین سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) کدامند؟
WordPress و Joomla و Drupal هنوز سرآمد این رقابت هستند. اما وردپرس جزء سامانههایی است که قانون پایه گذاری میکند! طبق آخرین دادهها وردپرس تقریباً ۶۰ درصد سهم بازار CMSها را به خود اختصاص داده و همچنین ۳۰ درصد از کل سایتهای اینترنتی با WordPress ساخته شدند.
جوملا و دروپال به ترتیب با ۶٫۶ درصد و ۴٫۶ درصد از سهم بازار بعد از وردپرس قرار میگیرند. بعد از آن هم Magento با ۲٫۴ درصد سهم بازار قرار گرفته است. مَجِنتو جزء اولیتهای راهاندازی فروشگاه و کسب و کار اینترنتی محسوب میشود.
اما وردپرس با افزونهای مثل ووکامرس هم به فروشگاه ساز قابل تبدیل است. بر همین اساس رشد فروشگاه ساز وردپرس حتی از مجنتو هم بیشتر است. وقتی صحبت از ووکامرس میشود، بررسیها نشان داده که در بین سیستمهای تجارت الکترونیک رقم ۱۰ درصد را به خود اختصاص داده است. در صورتی که مجنتو ۹ درصد است. این نشان میدهد که وردپرس در همهٔ زمینهها واقعا طوفان به پا کرده است.
جدول وضعیت سهم بازار CMSها
تصویری که در بالا مشاهده میکنید، سهم بازار هر کدام از CMSها به همراه تعداد سایتهای فعالی که با آنها ساخته شدند را به نمایش گذاشته است. در این بین سیستم فروشگاه ساز Shopify را هم میبینید، که برای ساخت فروشگاه اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد و جزء سیستمهایی محسوب میشود که رشد داشته است.
تصویر زیر هم مربوط به سرویس Google Trends میباشد که گرایش جستجوگران در موتور جستجو را برای کلمات کلیدیای که ما انتخاب کردیم نشان میدهد. از همین نمودار به راحتی میتوان فهمید که چه سیستمهایی افول داشتند و کدامیک رشد کردند. یعنی افراد بیشتری در جستجوی این دست کلمات کلیدی در گوگل سرچ کردند.
حالا اگر همین سیستمها را خواسته باشیم با وردپرس در Google Trends مقایسه کنیم، خواهیم دید که وردپرس جایگاه به مراتب برتری نیست به دیگر رقبای خود دارد.
جمع بندی
با این اعداد و ارقام، میتوان به راحتی نتیجه گرفت که آینده از آنِ کدام سیستم مدیریت محتوا است. برترینها حتماً چیزهایی دارند که آنها را تبدیل به پر استفاده ترینها کرده است. پس اینکه ما میخواهیم بدانیم سهم بازار وردپرس در مقایسه با دیگر CMS ها چگونه است، ممکن است در نتیجه گیری ما برای انتخاب سیستم مدیریت محتوا، به جهت راه اندازی سایت، تاثیر گذار باشد. همچنین حتماً روی شما هم تاثیر خواهد گذاشت.