کشف تکنولوژی های سایت های اینترنتی با BuiltWith

تا به حال شده که از سر کنجکاوی خواسته باشید بدونید که یک سایت با چه تکنولوژی‌هایی ساخته شده است؟ یعنی مثلاً با چه زبان برنامه نویسی ایجاد شده و وب سرورش چیه؟ در این مقاله به شما یک سرویس اینترنتی رو معرفی می‌کنم که به سادگی این اطلاعات جالب و مفید رو به شما میده. حتی چیزی فراتر این اینها.

آشنایی با سامانهٔ builtwith

سرویس builtwith.com یک سامانهٔ اینترنتی است که به صورت تاریخچه‌ای اطلاعات مربوط به تکنولوژی‌های ساخت یک سایت رو ذخیره می‌کنه و نشون میده. با وارد شدن به این سایت، مثل صفحهٔ زیر، توی همون صفحهٔ اصلی یک جعبه می‌بینید که اونجا باید نشونی اینترنتی سایت مورد نظرتون رو وارد کنید. سپس روی Lookup کلیک کنید. حالا فقط چند ثانیه صبر کنید!

کشف تکنولوژی های سایت های اینترنتی با BuiltWith

نتیجه که حاضر شد، می‌تونید شروع به کنکاش بین اطلاعات تحویلی کنید! برای من که این اطلاعات خیلی جالب می‌تونه باشه. این اطلاعات به صورت سربرگ‌بندی شده و گروه‌بندی شده هستند. ۵ تا سربرگ در قسمت بالای صفحه، زیر نشونی دامنهٔ سایت می‌بینید. حالا هر سربرگ هم می‌تونه گروه‌بندی‌های خودش رو داشته باشه.

سربرگ Technoogy Profile در builtwith

مثلاً همین سربرگ اول با نام Technoogy Profile رو ببینید. اولین گروه اطلاعات این سربرگ با نام Analytics and Tracking در بالاترین قسمت قرار گرفته، که اطلاعات مربوط به نرم افزارهای آمارگیر سایت رو نشون میده. مثلاً این سایت از سرویس Mailite Lite و Localytics و Google Analytics استفاده می‌کنه که آخریش آشنای خاطر شما هست؛ سرویس آمارگیر گوگل که خیلی از وبمسترها ازش استفاده می‌کنند.

گروه‌های بعدی Widgets به معنای ابزارک‌های جانبی و Language به معنای زبان سایت است. گروه Frameworks اطلاعات مهمی را از سایت میده. به ما میگه که سایت با چه زبان برنامه نویسی‌ای نوشته شده. PHP زبان برنامه نویسی این سایت هست. اگر در کنار PHP از زبان دیگه‌ای هم استفاده شده باشه، نشون میده.

بخش Frameworks در builtwith

گروه Mobile مربوط به فناوری‌های مربوط به تلفن‌های هوشمند هست. گروه Content Delivery Network هم نشون میده که آیا سایت از CDN استفاده می‌کنه یا خیر. گروه JavaScript Libraries and Functions نشون میده که سایت از چه کتابخانه‌های جاوا اسکریپتی استفاده می‌کنه.

یک آموزش جذاب دیگه!  جایگزین های وردپرس برای راه اندازی سایت اینترنتی

اما میریم سراغ گروه Web Servers که وب سرور سایت رو نشون میده. اینجا ما nginx رو می‌بینیم. یعنی انجینکس وب سرور این سایت محسوب میشه.

بخش Web Servers در builtwith

دیگر گروه اطلاعات همین سربرگ، مثل SSL Certificates رو هم خودتون می‌تونید بررسی کنید.

سربرگ Detailed Technology Profile

این سربرگ اطلاعات خیلی جالبی داره! به این صورت که اگر در طی مدت زمان راه اندازی اولیه سایت تا به امروز، تکنولوژی‌های سایت تغییر کرده باشه، ما می‌تونیم مطلع بشیم. همون گروه بندی که توی سربرگ اول وجود داشت، اینجا هم می‌تونیم ببینیم. با این تفاوت که توی جدول ستون‌های First Detected (یعنی اولین کشف) و Last Detected (یعنی آخرین کشف) رو نشون میده که تاریخ‌هایی رو راجع به هر فناوری نشون میده.

به عنوان مثال تاریخچه تغییرات وب سرور رو در گروه Web Servers میشه دید. از این قسمت می‌تونیم بفهمیم که وب سرور اولیهٔ این سایت IIS روی سیستم عامل ویندوز بوده. که بعد به Nginx 1.8 ارتقاء پیدا کرده و حالا هم Nginx 1.16 رو داره.

سربرگ Detailed Technology Profile در builtwith

بقیهٔ گروه ها هم همین تاریخچه رو دارند. به جرات می‌تونم بگم که اگه علاقه مند به این اطلاعات باشید، چندین ساعت همین یک صفحه شما رو سرگرم خودش می‌کنه!

Builtwith چطور اطلاعات رو جمع آوری می‌کنه؟

شاید براتون جالب باشه که بدونید هر تکنولوژی یا ابزاری که شما یا هر وبمستر دیگه که روی سایتش استفاده می‌کنه، دارای یک رد پا از خودش هست. مثلاً همین گوگل آنالیتیکز رو در نظر بگیرید. اگر شما خواسته باشید از این آمارگیر روی سایت‌تون استفاده کنید، باید کدش رو روی سایت بذارید که به راحتی حتی اشخاص با بررسی کدهای صفحات سایت شما متوجه این موضوع میشن.

یک آموزش جذاب دیگه!  تفاوت دامنه ir با com

اطلاعات دیگه مثل نوع وب سرور که می‌تونه Apache یا Nginx یا هر چیز دیگری باشه هم معمولاً مستقیم از طرف خود وب سرور ارسال میشه و نرم افزارهایی مثل مرورگرهای اینترنتی این رو متوجه میشن. حتی نوع امکاناتی که این وب سرور از اونها پشتیبانی می‌کنه، مثل نوع فشرده سازی اطلاعات رو هم میشه از این طریق فهمید.

به غیر از این روش‌ها، روش‌های پیچیده‌تری هم هستند که با تجزیه و تحلیل بسته‌های اطلاعاتی که از سرور سایت ارسال میشه، می‌توان به کلی اطلاعات فنی دست پیدا کرد.

جمع بندی

به عنوان جمع بندی هم باید بگم که از این دست سرویس‌های اینترنتی کم نیست که فناوری‌های مورد استفاده روی یک سایت اینترنتی رو به ما نشون میدن. ولی این یکی شاید یکی از بی‌نقص‌ترین‌شون باشه که بد نیست برای یک بار هم شده ازش استفاده کنید. حداقلش اینه که به دانش فنی شما اضافه می‌کنه.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.