wordpress.com چیست ؟

گروه وردپرس برای خود دارای دو سایت اصلی با پسوندهای COM و ORG هستند که روی هر دوی این سایت ها خدمات خود را ارئه می دهند. اما خدمات این دو سایت کاملاً با هم متفاوت است. در این مقاله می خواهیم بدانیم که WORDPRESS.COM چیست و با استفاده از این سرویس کاربران چه کاری می توانند انجام دهند. اما قبل از ورود به بحث به طور کلی باید بدانید که سیستم وردپرس حالا چه روی دامنۀ com و چه روی org آن، برای راه اندازی سایت اینترنتی بدون دانش فنی توسعه داده شده است.

wordpress.com چیست

wordpress.com چیست ؟

اگر به نشانی wordpress.com مراجعه کنید، حتماً با صفحۀ فیلتر روبرو خواهید شد! دلیل آن هم به سیاست دولت برای مسدود کردن سرویس هایی است که جایگزین داخلی برای آنها وجود دارد. پس شاید تا الان حدس زده باشید که wordpress.com چه کاربردی دارد. بله، با استفاده از این سایت شما یا هر کس دیگری می توانید سایت یا وبلاگ خود را راه اندازی کنید و بدون صرف هزینه و از همه مهم تر بدون دغدغه های فنی می توانید سایت خود را بالا بیاورید. این سیستم کمی حرفه ای تر از رقبای خود عمل کرده است.

پس به دلیل اینکه سرویس هایی مثل بلاگفا، میهن بلاگ و پرشین بلاگ معادل های وطنی وردپرس هستند، سایت wordpress.com فیلتر شده است. اما باید خدمت شما عرض کنم که wordpress.com کجا و سرویس های وطنی کجا!!! پس الان باید بدانید که چرا این سایت فیلتر شده است. پس ساخت سایت درون سرویسی که فیلتر شده است برای مخاطبان فارسی زبان شاید چندان کار عاقلانه ای نباشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  تفاوت wordpress.com با wordpress.org

wordpress.com تمامی امکاناتی که اسکریپت وردپرس برای مدیریت سایت را دارد، در اختیار کاربران خود قرار می دهد. کاربر نیازی نیست که با داشتن مسائل فنی نرم افزار وردپرس را نصب کند و تنظیمات اولیۀ آن را انجام دهد. چرا که وردپرس از قبل به صورت شبکه شده روی سرورهای قدرتمند وردپرس نصب و پیکربندی شده است. کسی که درون سرویس wordpress.com ثبت نام می کند، می تواند به رایگان برای خود یک سایت حرفه ای بسازد و بدون درگیر کردن خود با مسائل فنی محتوای خود را روی زیر دامنۀ اختصاصیِ خود که وردپرس به او داده است منتشر کند.

به نوعی wordpress.com را می توان پیشرفته ترین سرویس وبلاگ دهی برشمرد. به این دلیل که دارای تمامی قابلیت های وردپرس است. البته به دلیل اینکه به صورت شبکه است، برخی از آزادی ها برای کاربران سلب شده است. به عنوان مثال کاربران wordpress.com قادر به نصب افزونه یا قالب دلخواه خود نیستند. آنها فقط می توانند از پوسته ها و افزونه هایی که از قبل نصب شده است استفاده کنند. البته تعداد این قالب ها و افزونه ها آن قدر زیاد است که تنوع زیادی از این موارد را برای کاربران مهیا می کنند تا تمامیِ نیاز آنها را پوشش دهد. علاوه بر آن هر کاربر می تواند دامنۀ اختصاصی خود را روی وبلاگ خود نصب کند تا یک سایت کاملاً مجزا را برای خود داشته باشد.

یک آموزش جذاب دیگه!  وردپرس چیست ؟

از نظر ظاهری و کاربردیِ بخش پیشخوان wordpress.com با وردپرسی که شما روی هاست خود نصب می کنید، هیچ تفاوتی ندارد. به غیر از سفارشی سازی های محدودی که شاید شما آن را حتی درک نکنید. باید این نکته را در نظر داشت که در کنار محدودیت هایی که wordpress.com دارد، امتیازاتی هم دارد. مثلاً همین که به رایگان و در کمترین زمان ممکن حتی بی تجربه ترین افراد هم می توانند سایت خود را بسازند، حائز اهمیت است. یا اینکه وقتی بدون دغدغۀ فنی فقط روی انتشار محتوا فکر می کنید، این خود باعث می شود که روز به روز به بازدیدکنندگان سایت خود اضافه کنید. بدون اینکه مشکلی از بابت زیرساخت ها داشته باشید. جالب است؛ نه؟

ولی همین که این سرویس برای ما ایرانی ها فیلتر است، اگر شما هم با یک ابزار دور زدن فیلتر بخواهید وبلاگ یا سایت خود را راه اندازی کنید، باز هم مشکل جدیِ دیگری دارد. و آن مشکل عدم دسترسیِ دیگر افرادی از ایران است که می خواهند وارد سایت شما شوند. پس بهتر است که دور wordpress.com را با این تفسیر خط بکشید.

حال که کاملاً درک کردید که wordpress.com چیست در مقالات بعدی راجع به اختلاف آن با wordpress.org صحبت می کنیم، تا به طور کامل با شاخه های وردپرس آشنا شوید. پس با ما همراه باشید.

۱۳۹۶/۰۵/۲۴

کار با وردپرس
بدون دیدگاه
،

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.