ریکپچا چیست ؟

ریکپچا نام یکی از سرویس‌های امنیتی گوگل است. یکی از سرویس‌هایی است که برای طراحان سایت‌ها و همچنین وبمسترها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این سرویس کاربران سایت مثلا برای ارسال یک فرم یا ورود به بخشی از سایت، حتما باید ریکپچا را فعال کنند. حالا ریکپچا بررسی می‌کند که آیا فردی که ریکپچا را فعال کرده است واقعاً انسان است یا ربات. اگر ربات باشد، دسترسی وی را مسدود می‌کند. اما اگر انسان باشد، بدون مشکل می‌تواند ادامهٔ مراحل را طی کند.

ریکپچا چیست
نمایی از ریکپچا

در دنیای اینترنت، تعداد ربات‌های خودکار که کارشان جمع آوری اطلاعات و خرابکاری و هک سیستم‌های رایانه‌ای است، در حال گسترش است. بخشی از این ربات‌ها به تعداد و دفعات زیاد فرم‌های اینترنتی را با اطلاعات تصادفی و شاید غلط پر می‌کنند. که مهم‌ترین هدف آنها حمله به روش Brute Force می باشد که راجع به آن قبلا توضیح دادیم.

در این روش هکر قصدش پیدا کردن نام کاربری و رمز عبور است که از تست کردن تعداد زیاد نام کاربری و رمز عبور به صورت نرم افزاری از آخر موفق به ورود غیر مجاز می گردد. حالا اگر یک چیزی مثل ریکپچا روی آن فرم وجود داشته باشد، فقط یک فرد می‌تواند آن فرم را پر کرده و اطلاعاتی را ارسال کند. پس ربات‌هایی که کارشان پر کردن آن فرم به دفعات زیاد است، پشت ریکپچا زمین‌گیر خواهند شد.

یک آموزش جذاب دیگه!  افزونه WPS Hide Login چیست؟

پس ریکپچا کاربردش برای مدیران سایت‌ها است. اما شما هم اگر به عنوان یک کاربر وارد یک سایت شدید و ریکپچایی را دیدید، به راحتی با کلیک روی جعبهٔ خالی سفید رنگ می‌توانید آن را فعال کرده و کاری که قصد انجام دادنش را دارید را تکمیل کنید. سرویس ریکپچای گوگل در نشانی https://www.google.com/recaptcha قرار گرفته است.

یک نسخه هم از ریکپچا وجود دارد که کاربری که وارد صفحهٔ سایت می‌شود، نیازی به انجام کار خاصی ندارد. یعنی همه چیز به صورت خودکار و بدون درگیر شدن کاربر در پس زمینهٔ صفحه انجام می‌شود. این نوع ریکپچا نسخه ۳ است و به صورت هوشمند برنامه نویسی شده است. تا حد بسیار زیاد هم قابل اعتماد و بدون مشکل عمل می‌کند.

اما اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، افزونه‌های زیادی هم برای این منظور نوشته شدند که به راحتی ریکپچا را به تمامی بخش‌های مهم سایت شما، از جمله صفحه ورود و همچنن فرم ارسال دیدگاه اضافه می‌کنند. از جملهٔ این افزونه‌ها Advanced noCaptcha & invisible Captcha می باشد که آموزش آن هم در سایت موجود است. حالا دیگر هم از حمله به سایت جلوگیری می‌کنید. هم هرزنامه اصلا دریافت نخواهید کرد.

2 دیدگاه برای “ریکپچا چیست ؟”

  1. Mohamadreza eslamzadeh گفت:

    متاسفانه نمیتونم با ریکپچا کار کنم راهنمایی کنید.
    خواهش میکنم تدارکی ببینید تا با توجه به اطلاعاتی که در گوگل ذخیره دارم بصورت خودکار فیلدها شود تا به مشکل نخورم متشکرم

    1. جمال گفت:

      به عنوان مدیر یک سایت، اول باید ببینید که چطور میخاید اون رو روی سایت‌تون پیاده سازی کنید. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید که خیلی راحت به واسطهٔ یک افزونه رایگان می‌تونید این کار رو انجام بدید.
      اگر برنامه نویس هستید، باید از مستندات توسعهٔ گوگل ریکپچا استفاده کنید و ببینید که کدتون رو باید چطور بنویسید که ریکپچا روی سایت تون کار کنه.
      البته یک بحث هم در رابطه با ساخت کلیدهای عمومی و خصوصی سایت می‌مونه که باید از طریق سایت google.com/recaptcha/admin اونها رو به درستی بسازید و تنظیمات ریکپچا رو هم به درستی انجام بدید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.