لوکال هاست چیست ؟
لوکال هاست همان IP آدرس ۱۲۷.۰.۰.۱ است و زمانی که خواسته باشیم به رایانهٔ شخصی یا همان رایانهای که در حال کار کردن روی آن اشاره کنیم، باید نشانی لوکال هاست را باز کنیم. مثلاً فرض میکنیم روی رایانهٔ شخصی یک سایت راه اندازی کردیم که با استفاده از مرورگر میخواهید نشانی لوکال هاست آن سایت را باز کرده و سایت را مشاهده کنیم. به دلیل اینکه مرورگر به صورت پیش فرض پورت ۸۰ که مربوط به صفحات اینترنتی است را باز میکند، وقتی نشانی لوکال هاست را در مرورگر باز میکنید، پورت ۸۰ لوکال هاست برای ما باز میشود و اگر از قبل سایتی روی رایانهٔ شخصی ما وجود داشته باشد، باز میشود. اما چه می شود که لوکال هاست باز نمی شود؟

در مثال بالا، اگر ما خواسته باشیم یک سایت را درون مرورگر باز کنیم، اول باید بدانیم که نرم افزاری که میتواند روی پورت ۸۰ خدمات دهد، سرویس دهنده HTTP یا همان وب سرور است. در مواقعی که به اینترنت متصل شدیم و نشانی یک سایت را وارد میکنیم، آن نشانی ابتدا تبدیل به IP شده و به همان رایانهای که دارای آن IP روی شبکه است متصل می شود و اطلاعات آن را دریافت میکند. در اینجا نرم افزار وب سروری که روی IP سایت وجود دارد، میتواند محتویات یک سایت را تحویل مرورگر بازدید کننده بدهد.
اما روی رایانهٔ شخصی معمولاً از قبل یک چنین نرم افزاری، یعنی همان نرم افزار وب سرور یا HTTP نصب نیست. به همین دلیل اگر کار خاصی روی رایانهٔ خود انجام نداده باشید، با وارد کردن نشانی localhost یا ۱۲۷.۰.۰.۱ هیچ محتوایی نشان داده نخواهد شد و عملاً خطا بر خواهد گشت.
این توضیحات برای درک اولیه از لوکال هاست خدمت شما داده شده که امیدوارم مفید بوده باشد. اما چطور باید لوکال هاست را روی رایانهٔ شخصی، یا رایانهای که همینک روی آن هستیم، راهاندازی کنیم تا با زدن نشانی localhost در مرورگر بتوانیم محتویات سایت را مشاهده کنیم؟
برای این منظور باید یک نرم افزار وب سرور (Web Server) روی رایانه نصب کنیم. رایانههای ویندوزی معمولاً امکان نصب وب سرور IIS را دارند. شما میتوانید وارد Control Panel ویندوز خود شده و این نرم افزار را نصب کنید. البته این وب سرور فقط برای پروژههایی استفاده میشود که از زبان برنامه نویسی ASP استفاده میکند. روی رایانهٔ ویندوز هم میتوانید از دیگر وب سرورها از جمله Apache یا حتی NGINX استفاده کنید. ولی برای این کار باید یک بستهٔ نرم افزاری کاملی را دانلود کنید و روی رایانهٔ خود نصب کنید. البته در این حالت حتماً باید به این مورد توجه داشته باشید که باید IIS از قبل غیرفعال باشد. چون روی یک رایانه، چند تا وب سرور قادر به اجرا نیستند. مگر اینکه هر کدام از دو پورت متفاوت استفاده کنند تا خطا بر نگردد!
روی رایانههای لینوکس هم تنها با چند دستور ساده در محیط خط فرمان، میتوان Apache یا Nginx را نصب کرده و از آنها استفاده کنیم. با نصب و پیکربندی آنها، با زدن نشانی localhost یا ۱۲۷.۰.۰.۱ میتوانید صفحهٔ اصلی سایت خود را ببینید و بعداً با ویرایش فایلهای آن، سایتتان را تغییر دهید.
اما برگردیم به رایانههای ویندوزی! روی این رایانهها که عموماً ما از این نوع استفاده میکنیم، باید از بستههای نرم افزارهای اماده استفاده کنیم. مثلا XAMPP یکی از آنها است که مثل هر نرم افزار دیگری روی ویندوز نصب شده و خیلی راحت با اجرا کردن آن، وب سرور آماده استفاده است. بعد از آن با رفتن به نشانی localhost درون مرورگر، صفحهٔ اصلی سایت شما باز میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر و کاملتر میتوانید دوره آموزشی ویدیویی ما با عنوان «راه اندازی وردپرس روی رایانهٔ شخصی» مشاهده کنید. راجع به XAMPP آموزشهای کامل در این دوره داده شده است.
پس از نظر فنی، وقتی سخنی از لوکال هاست روی هر نرم افزاری شد، اشاره به همان رایانهای دارد که آن سرویس یا نرم افزار در حال اجرا است. حالا این لوکال هاست مربوط به کدام نرم افزار است، ممکن است کار خاصی انجام دهد. مثل مورد ما در اینجا؛ که لوکال هاست وب سرور، یعنی سایتی که روی رایانهٔ شخصی یا رایانهٔ محلی است که قرار است کار کند.