چطور اطلاعات نرم افزاری یک سایت را با w3techs پیدا کنیم؟
ممکن است اطلاعات نرم افزاری یک سایت از قبیل نوع وب سرور و زبان برنامه نویسی آن، برای شما جالب باشد. گاهی از اوقات با مراجعه به کدهای سایت (Source) میتوان تا حد زیادی پی به این موضوع برد. اما گاهی اوقات شاید نیاز باشد تا دیگر اجزاء صفحات سایت از قبیل هدر درخواستهای HTTP هم بررسی شوند. در هر صورت اگر یک سرویس اینترنتی وجود داشته باشد که بتواند تمامی این بررسیها را خودش برای ما انجام دهد و نتیجه را به صورت شسته و رُفته نمایش دهد، برای ما خیلی مفیدتر خواهد بود. بر همین اساس سرویس w3techs به نشانی w3techs.com میتواند ما را در این زمینه یاری دهد.
بررسی برترین فناوریهای وب
پس بدون معطلی به سراغ بررسی این سامانه میرویم. ابتدا وارد صفحهٔ اصلی این سایت به نشانی که در بالا دادم بروید. در صفحهٔ اصلی این سایت، شما میتوانید برترین فناوریهای سایتهای اینترتنی را که این سامانه توانسته آنها را اندازه گیری نماید را ببینید. مثلاً شاید برای شما جالب باشد که بدانید برترین سیستم مدیریت محتوا را وردپرس تشخیص داده است، پس از آن Shopify نام دارد. در همین رابطه سیستمهایی که با رشد خوبی مواجه هستند را هم در ادامه نمایش داده است. مثلاً افزونهٔ Eleventor وردپرس که به نوعی یک ابزار صفحه ساز وردپرس محسوب میشود، از رشد خوبی برخوردار بوده.
یا برترین زبان برنامه نویسی سایتها در درجهٔ اول PHP بوده و در درجهٔ بعدی ASP.NET قرار گرفته است. به همین ترتیب برای وبسرورها هم ابتدا Nginx است و سپس Apache. دقت داشته باشید که این اطلاعات از طریق بررسیهایی که روی سایتهای انتخابی انجام شده گردآوری شده است و ممکن است زیاد دقیق نباشد. اما به هر حال میتواند به عنوان یک معیار جلب توجه نماید.
بررسی فناوریهای موجود در یک سایت
اما برای بررسی وضعیت سایت خود یا یک سایت دیگر، باید وارد این صفحه شوید و نشانی دامنه سایت را در قسمت Enter url وارد کنید و روی Site Info کلیک کنید. صبر کنید تا نتیجه برگردانده شود.
گروه اطلاعات برگشتی کاملاً مشخص است. مثلاً گروه اول Website Background است که یک پیش زمینهای راجع به کل سایت به شما میدهد. گروه بعدی ممکن است Content Management System باشد که اگر سایت از یک سیستم مدیریت محتوا استفاده کرده باشید، آن CMS را در اینجا میتوان دید. قابل ذکر است که گروه اطلاعات نمایش داده شده در صفحهٔ نتیجه، بسته به نوع سایت ممکن است متفاوت باشد. یعنی مثلا اطلاعاتی راجع به زبان برنامه نویسی سمت سرور ممکن است برای یک سایت نمایش داده شود و برای یکی دیگر خیر.
همین طور که پایینتر میآییم، نوع سیستم عامل، نوع وبسرور، زبان برنامه نویسی سمت مشتری، نوع SSL و مکانی که دیتاسنتر در آنجا واقع شده است و دیگر اطلاعات کاربردی دیگر قابل نمایش خواهد بود. میتوانید آنها را یکی یکی بررسی کنید تا یک دید نسبی راجع به ساختار سایت به دست آورید.