ایجاد ارتباط بین حساب کاربری کاربران وردپرس با سیستم های دیگر

همانطور که می دانیم، وردپرس دارای امکان ثبت نام کاربران درون سایت هم هست. یعنی هر کسی که راغب باشد می‌تواند یک حساب کاربری روی سایت ما بسازد و وارد حساب خودش شود. نقش های مختلفی هم هر کاربر می‌تواند به خود بگیرد که هر نقش یک مجموعه فعالیت ها را قادر است انجام دهد.

با این فرضیات، تصور کنید که می خواهید ارتباطی را بین حساب کاربری کاربران تان با یک سیستم دیگر برقرار کنید، که وقتی وارد حساب خودش در سایت شما می شود، با رفتن به یک سایت دیگر که از یک سیستم دیگر برای برپاسازی آن استفاده شده است، سیستم به صورت خودکار او را به صورت وارد شده در حسابش تشخیص دهد و از وارد کردن اطلاعات نام کاربری و رمز عبور بی نیازش کند. این کار را ما معمولاً سیستم عضویت و ورود یکپارچه برای کاربران وردپرس می نامیم.

ایجاد ارتباط بین حساب کاربری کاربران وردپرس با سیستم های دیگر

ایجاد ارتباط بین حساب کاربری کاربران وردپرس با سیستم های دیگر

سیستم ورود یکپارچه چه کاربردی دارد؟

با فرض اینکه شما چند تا سایت دارید که هر کدام با سیستم مدیریت محتوای جداگانه ساخته شدند، اگر خواسته باشید کاری کنید که بازدید کنندگان سایت های شما، بدون اینکه روی تک تک سایت ها حساب باز کنند و وارد حساب خود شوند، تنها روی یکی از سایت ها یک چنین کاری را بکنند و به صورت خودکار سایت های دیگر این ثبت نام و ورود را تشخیص دهد، باید از سیستم ورود یکپارچه روی سایت خود استفاده کنید.

مثلاً فرض کنید یک سایت آموزشی دارید که با وردپرس ساخته شده. یک سایت فروشگاهی هم دارید که با OpenCart ساخته شده است. می خواهید کاری کنید که کاربرانی که از طریق وردپرس حسابی ساختند و وارد حساب خود شدند، سیستم OpenCart هم این ورود را تشخیص داده و هویت فرد را تشخیص دهد. همچنین بالعکس این داستان هم صادق باشد.

در این شرایطی که خدمت شما عرض شد، باید از سامانهٔ ورود یکپارچه استفاده کرد که به آن SSO یا Single Sign On هم گفته می شود. این سیستم باید یک سرویس دهندهٔ اصلی داشته باشد که گوشه ای از اطلاعات هویتی هر کاربر را روی خودش ذخیره کند.

یک آموزش جذاب دیگه!  عضویت و مدیریت حرفه ای کاربران وردپرس با Ultimate Member

افزونه های SSO برای وردپرس و دیگر سیستم ها

برای پیاده سازی یک چنین سامانه ای، نیاز نیست که شما از صفر برنامه نویسی آن را انجام دهید. چرا که افزونه هایی مثل افزونه Single Sign-On SSO وردپرس که قابلیت اتصال به دیگر سیستم های مدیریت محتوا را هم دارد، تمامی کارهای لازم را از قبل انجام داده اند.

افزونه OneAll Single Sign-On

افزونه OneAll Single Sign-On

افزونه OneAll Single Sign-On

طریقه کار این افزونه بدین صورت است که ابتدا باید آن را روی وردپرس خو نصب کنید. سپس به صفحه تنظیمات آن در پیشخوان رفته و روی دکمه Setup Single-Sign On که در انتهای صفحه قرار گرفته است کلیک کنید.

سپس افزونه به شما خواهد گفت که ابتدا باید روی سایت OneAll که همان هستهٔ سیستم است باید یک حساب کاربری بسازید. با کلیک روی Click here to setup your account می توانید یک چنین کاری را بکنید. بعد از آن اطلاعات SSO API را برداشته و درون افزونه وارد می کنید (از قسمت API Credentials).

حالا از قسمت Single Sign-On Settings یک سری تنظیمات موجود است که باید آنها را انجام دهید. این تنظیمات از قبیل ساخت حساب خودکار روی سایت برای آنهایی که حساب کاربری ندارند، مدت زمان غیر فعال بودن کاربر برای خروج از حساب و غیره می باشند. در انتها روی Save Configuration کلیک کرده و صفحه را ترک می کنید.

حالا همین کار را هم باید روی دیگر سایت های وردپرس و یا حتی غیر وردپرسی انجام دهید. اگر از سیستم های دیگر استفاده می کنید، باید از افزونهٔ خاص همان سیستم ها استفاده کنید. اگر هم افزونه ای وجود نداشته باشد، باید به عنوان برنامه نویس از API خاص سیستم OneAll برای این منظور بهره برداری کنید.

افزونه OneAll Single Sign-On تنظیمات خاص دیگری ندارد که خواسته باشند شما را درگیر کنند. خیلی راحت و ساده پیکربندی می شود.

یک آموزش جذاب دیگه!  عضویت پولی در وردپرس

افزونه SAML SP Single Sign On – SSO

افزونه های دیگری هم به عنوان افزونه یکپارچه سازی ورود وجود دارند. یکی دیگر از آنها SAML SP Single Sign On – SSO است. این افزونه یا بهتر است بگوییم سرویس، امکانات بهتری نسبت به مورد قبلی را در اختیار ما می گذارد. به عنوان مثال امکان استفاده از سرویس های واسط زیادی را میدهد. به این سرویس های واسط Identity Provider یا همان idp گفته شده.

افزونه SAML SP Single Sign On – SSO

افزونه SAML SP Single Sign On – SSO

زمانی که وارد صفحه تنظیمات این افزونه، پس از نصب و فعال کردن آن می رویم، سربرگ های مختلفی را خواهیم دید. البته یک پنجره گام به گام هم باز خواهد شد که بهتر است آن را ببندید. حالا از گزینه Select your Identity Provider می توان سرویس واسط را انتخاب کرد. سرویس واسط همان سرویسی است که اطلاعات هویتی کاربران روی آن ذخیره می شود.

مثلاً از طریق این فهرست کشویی قادرید سرویس Google Apps را انتخاب کنید. با انتخاب یک مورد، صفحهٔ راهنمای آن در یک سربرگ دیگر از مرورگر شما باز خواهد شد. حالا می توانید طبق آموزشی که به شما داده شده عمل کنید. بعد از آن اطلاعات اتصال به سرویس Google Apps را وارد افزونه خواهیم کرد و دیگر تنظیماتش را انجام می دهیم.

تنظیمات پیچیدهٔ دیگری هم دارد که در سربرگ های دیگر جای گرفته اند و مربوط به عملکرد خود افزونه هستند. حالا شما باید این افزونه را روی دیگر سایت های خود هم نصب کنید. یا از API سرویس واسط برای اتصال به آن استفاده کنید. تا این ورود یکپارچه روی تمامی سایت های شما یا سایت های همکاران شما کار کند.

جمع بندی

نباید فراموش کنیم که راه کارهای زیادی برای تسهیل کردن فعالیت های کاربران سایت وجود دارد. یکی از این کارها کاهش تعداد دفعات ورود به حساب ها روی سایت های مختلف است. این کار توسط فناوری ای به نام SSO انجام شدنی است. برای وردپرس و سیستم هایی که به صورت هماهنگ با آن کار می کنند، افزونه ها و سرویس های خوبی بدین منظور یافت می شوند که کاربرد راحت و مناسبی دارند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.