تفاوت برگه و نوشته در وردپرس

بیشتر اوقات، کاربران وردپرس تفاوت بین برگه‌ها (Pages) و نوشته‌ها (Posts) را نمی‌دانند. به طور پیش‌فرض  وردپرس دو نوع ابزار انتشار محتوا ارائه می‌کند : برگه‌ها و نوشته‌ها. اگر آشنایی زیادی با وردپرس ندارید، احتمالا فرق بین برگه‌ها و نوشته‌ها نیز برای‌تان جالب باشد. این دو هم در پیشخوان وردپرس و هم در سایت، شباهت بسیاری به هم دارند.

سوالاتی که در ذهن تازه‌کاران با وردپرس پدید می‌آید معمولا از این دسته هستند : «چرا به هر دو نوع برگه و نوشته نیاز است؟» ، «چه زمانی باید از پست و چه زمانی از برگه استفاده کنم؟» در این متن ، ما تفاوت بین برگه‌ها و نوشته‌ها در وردپرس را برای‌ شما شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

تفاوت برگه و نوشته در وردپرس
تفاوت برگه و نوشته در وردپرس

نوشته ها در وردپرس

نوشته‌ها معمولا محتوای وبلاگی هستند که با ترتیب زمانی معکوس (جدیدترها در بالا) در سایت قرار می‌گیرند. شما لیست نوشته‌های خود را در برگه‌ی وبلاگ‌ سایت خواهید دید.

اگر از وردپرس به عنوان یک وبلاگ استفاده می‌کنید ، نوشته‌ها ابزاری هستند که در بارگذاری اکثر محتوای سایت‌تان به کار خواهید گرفت.

می‌توانید نوشته‌ها را در بخش “نوشته‌ها” (posts) در پیشخوان وردپرس خود ایجاد یا اصلاح کنید. تصویر پایین چگونگی ظاهر شدن بخش “ایجاد نوشته‌ی جدید” (Add New Post) را نشان می‌دهد.

صفحه افزودن نوشته تازه
نمایی از صفحه افزودن نوشته تازه در وردپرس

با توجه به ترتیب زمانی معکوس قرارگیری نوشته‌ها در وبسایت ، نوشته‌های‌تان برای مدت زمان معین در سایت ظاهر می‌شوند و نوشته‌های قدیمی‌تر به طور ماهیانه و یا سالیانه آرشیو می‌شوند.

همزمان با قدیمی‌تر شدن یک نوشته ، کاربری که به دنبال آن است برای یافتن آن باید بیشتر تلاش کند. این قابلیت در دسترس شما است که نوشته‌های‌تان را بر اساس برچسب‌های به کار رفته شده در آن و موضوع نوشته ، طبقه‌بندی کنید.

دسته بندی نوشته ها با برچسب و دسته ها
دسته بندی نوشته ها با برچسب و دسته ها

به دلیل انتشار نوشته‌ها در وردپرس با زمان و تاریخ ، آن ها درRSS سایت سند می‌خورند. این باعث می‌شود که کاربران‌تان بتوانند از طریق RSS سایت از جدیدترین مطالب بارگذاری شده در وبسایت شما خبردار شوند. هرچند که در برخی مواقع از افزونه‌ها نیز برای اطلاع‌رسانی به کاربران استفاده می‌شود. برای اطلاعات بیشتر ، از مقاله‌ ارسال خودکار ایمیل به کاربران سایت پس از ارسال نوشته ما دیدن کنید.

وبلاگ‌نویسان می‌توانند از RSS برای ارسال ایمیل‌های اطلاع‌رسانی با سرویس‌هایی همچون Constant Contact، Aweber یا MailChimp استفاده کنند. شما قادر هستید که روزنامه‌ی الکترونیکی روزانه یا هفتگی‌ای ساخته و آن را برای کاربران‌تان ایمیل کنید تا از مطالب جدید وبسایت‌تان بازدید کنند.

ویژگی زمانی بودن نوشته‌ها آن ها را به خوبی اجتماع‌پسند می‌کند. شما می‌توانید از افزونه‌های اشتراک‌گذاری شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید تا کاربران‌تان مطالب را در شبکه‌هایی مانند Facebook ، Twitter و … به اشتراک بگذارند.

نوشته‌ها این قابلیت را دارند که باعث ایجاد گفتگو شوند. از ویژگی‌های آن‌ها ، مزیت نظردهی است که به کاربران اجازه می‌دهد نظرشان را درباره‌ی یک موضوع خاص که معمولا موضوع نوشته‌ی شماست ، در پایین نوشته به اشتراک بگذارند. به طور پیش فرض امکان نظردهی ، پینگ‌بک و بازتاب برای یک نوشته در دسترس است.

دیدگاه ها و بازخوردهای نوشته ها
دیدگاه ها و بازخوردهای نوشته ها

با مراجعه به مسیر تنظیمات » گفتگو (Discussion « Settings) می‌توانید به طور دلخواه نظردهی پست‌های قدیمی‌تر را غیرفعال کنید.

یک آموزش جذاب دیگه!  جلسه ۲۷ : افزودن نوشته در وردپرس قسمت اول

وردپرس معمولا در نوشته‌ها نام نویسنده و زمان انتشار یا بروزرسانی آن را ذکر می‌کند.

بهترین نمونه برای یک نوشته‌ی وردپرسی ، همین متنی است که اکنون در حال خواندن آن هستید. به پایین صفحه بروید. در بخش دسته بندی ها ، “کار با وردپرس” را خواهید دید. پس از آن ، زمان انتشار مطلب و ابزار اشتراک‌گذاری قابل مشاهده هستند.

تصویر پایین ، قسمتی از نوشته‌ی آموزش کامل بکارگیری زمینه های دلخواه در وردپرس سایت ما را که پس از محتوای اصلی پدیدار می‌شود نشان می‌دهد.

نمایش دیدگاه ها و تاریخ انتشار برای نوشته ها
نمایش دیدگاه ها و تاریخ انتشار برای نوشته ها

پس از محتوای اصلی نوشته ، بخش دیدگاه فعال است. این بخش معمولا در برگه‌ها دیده نمی‌شود.

حالا می‌دانید که منظور یک نویسنده‌ی سایت از “نوشته” یا “پست” در وردپرس چیست . در بخش بعد به برگه‌ها می‌پردازیم و سپس تفاوت این دو را شرح می‌دهیم.

برگه ها در وردپرس

برگه‌ها محتوای ثابت “یک‌بار نوشتنی” هستند ؛ یعنی شما نیاز ندارید که یک برگه را چندبار بسازید یا اصلاح کنید. برای مثال ، بخش‌های “درباره‌ ما” ، “حریم خصوصی” ، “ارتباط با ما” در سایت شما جز برگه‌ها محسوب می‌شوند. با اینکه پایگاه داده‌ی وردپرس زمان ایجاد هر برگه را ذخیره می‌کند ، برگه‌ها شامل محدودیت‌های زمانی برای نمایش نیستند.

برای مثال ، برگه‌ی “درباره ما” در سایت‌تان تاریخ انقضاء ندارد. می‌توانید در آن تغییراتی ایجاد کنید اما هیچ‌گاه برگه‌ی “درباره ما” سال ۱۳۹۷ و “درباره ما” سال ۱۳۹۶ نخواهید داشت. به دلیل مستقل بودن آن‌ها از زمان ایجادشان ، برگه‌ها به طور پیش فرض در RSS سایت قرار ندارند.

برای ایجاد و اصلاح برگه‌ها می‌توانید از طریق بخش “برگه‌ها” (pages) در وردپرس اقدام کنید. تصویر پایین نشان می‌دهد که صفحه‌ی ایجاد یک برگه در وردپرس چگونه است.

صفحه افزودن برگه در وردپرس
صفحه افزودن برگه در وردپرس

در بیشتر حالات ، برگه‌ها جذابیت اجتماعی مانند نوشته‌ها ندارند برای همین از ابزار اشتراک شبکه‌های اجتماعی در آن‌ها استفاده نمی‌شود. برای مثال ، فکر نکنیم دوست داشته باشید بخش “حریم خصوصی” وبسایت‌تان در توییتر ، توییت شود.

به دلیل مشابه در برگه‌ها امکان نظردهی نیز وجود ندارد. به طور فرض ، گذاشتن دیدگاه در زیر برگه‌ی “ارتباط با ما” منطقی نیست و معنایی ندارد. با این وجود ، گزینه‌ای برای فعال‌سازی نظر دهی در برگه‌ها در دسترس هست. اما وردپرس به طور پیش‌فرض ، نظردهی برگه‌ها را غیرفعال کرده است.

غیرفعال بودن نظردهی برای برگه ها به صورت پیش فرض
غیرفعال بودن نظردهی برای برگه ها به صورت پیش فرض

ویژگی دیگر برگه‌ها این است که می‌توانند شامل مشتقات خود باشند. برای مثال ، شما می‌توانید در برگه‌ای ، یک زیربرگه هم اضافه کنید . نوشته‌ها چنین ویژگی‌ای ندارند. شما می‌توانید برای ایجاد یک زیربرگه ، از قسمت “خواص برگه” (Page Attributes) یک برگه‌ی والد انتخاب کنید.

امکان زیرمجموعه بندی برگه ها
امکان زیرمجموعه بندی برگه ها

وردپرس به طور پیش‌فرض دارای خاصیتی است که برای شما امکان ساخت قالب دلخواه برای برگه را با استفاده از پوسته‌تان فراهم می‌کند. این به توسعه‌دهندگان این قابلیت را می‌دهد که در صورت نیاز ، چینش هر برگه را سفارشی‌سازی کنند.

در بیشتر پوسته‌ها ، نوشته و برگه شبیه به یکدیگر به نظر می‌رسند. اما اگر قصد ساختن یک آلبوم عکس داشته باشید ، ویژگی شخصی‌سازی برگه‌ها بسیار کارآمد خواهد بود.

یک آموزش جذاب دیگه!  چگونه یک سند Word را وارد وردپرس کنیم

تفاوت های کلیدی نوشته و برگه در وردپرس

در ادامه تفاوت‌های اساسی بین برگه‌ها و نوشته‌ها در وردپرس را به طور خلاصه برای‌تان می‌گوییم:

  • نوشته‌ها وابسته به زمان و برگه‌ها مستقل از آن هستند.
  • برخلاف برگه‌ها ، نوشته‌ها اجتماع‌پسند هستند.
  • نوشته‌ها با استفاده از دسته‌ها و تگ‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. برگه‌ها سلسله‌مراتبی هستند و آن‌ها را می‌توان با ساخت زیربرگه و برگه‌ی والد دسته‌بندی کرد.
  • RSS سایت از نوشته‌ها پشتیبانی می‌کند ولی از برگه‌ها نه.
  • برخلاف برگه‌ها ، در نوشته‌ها تاریخ انتشار آن‌ها و نویسنده‌ی مربوطه مشخص است.

البته همیشه استثناءهایی نیز وجود دارد. شما می‌توانید برای گسترش و توسعه‌ی ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها ، از افزونه‌های مربوطه استفاده کنید.

در کنار تفاوت‌های‌شان ، شباهت‌هایی نیز بین نوشته و برگه وجود دارد. هر دوی آن‌ها برای انتشار محتوا به کار گرفته می‌شوند و در هر کدام از آن‌ها ، قابلیت افزودن متن ، تصویر ، فرم و .. وجود دارد.

شما می‌توانید وبسایت خود را بدون استفاده از برگه‌ها یا نوشته‌ها بسازید و طراحی کنید. همچنین می‌توانید یک سایت تجاری با برگه‌ها بسازید و قسمت محتوا و خبرگذاری سایت را به بخش دیگری از آن واگذار کنید.

سوالات رایج

  • از چند نوشته/برگه می‌توان در وردپرس استفاده کرد؟

هیچ محدودیتی برای تعداد برگه‌ها یا نوشته‌ها وجود ندارد و می‌توانید به میزان دلخواه از آن‌ها در سایت خود ایجاد کنید.

  • آیا سئو هیچ کدام را به دیگری برتری می‌دهد؟

موتورهای جستجو با محتوای دسته‌بندی شده بیشتر سر و کار دارند. محتوای مستقل از زمان مهم‌تر حساب می‌شود. با این حال ، اولویت‌بندی ها بیشتر بر اساس جدیدترین مطالب عمل می‌کنند.

  • آیا می‌توانم برگه‌ها را به عنوان نوشته ذخیره کنم یا برعکس؟

بله این امکان وجود دارد. بسیاری از تازه‌کاران وردپرس با قصد ساخت برگه ، به طور تصادفی محتوای خود را به عنوان نوشته ذخیره می‌کنند. به طور مشابه ، شاید برخی نیز نوشته‌های خود را در قالب برگه ذخیره کرده‌باشند. می‌توانید این مشکل را با استفاده از افزونه‌ی Post Type Switcher برطرف کنید.

  • به غیر از نوشته و برگه ، آیا نوع دیگری از ذخیره‌ی محتوا در وردپرس وجود دارد؟

بله. هرچند که انواع دیگر شامل پیوست ها و منوهای راهنما می‌شوند و کاربردی مشابه برگه‌ها و نوشته‌ها ندارند. وردپرس همچنین این امکان را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرده‌است تا نوع دلخواه محتوای خود را بسازند و طراحی کنند. این ویژگی توسط افزونه‌ها استفاده می‌شود تا انواع دلخواه محتوا در وردپرس ساخته شده و افزوده گردد. برای مثال ، اگر صاحب یک سایت WooCommerce هستید ، در بخش مدیریت وردپرس خود ، نوع محتوای متفاوت “کالا” (Products) را خواهید دید.

امیدواریم توانسته باشیم با این متن سوالات شما را در بخش تفاوت‌های بین نوشته و برگه در وردپرس برطرف کنیم. شاید مایل باشید از مقاله‌ی تزیین نوشته‌ وردپرس با افزونه‌ی Art Decoration Shortcode سایت ما نیز دیدن کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع وردپرس

آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست

آموزش افزونه Yoast SEO

درباره ®WPTutorial

WPTutorial یکی از منابع آموزشی جامع و رایگان وردپرس می باشد، که هدف اصلی خودش را به اشتراک گذاری تجربه های وردپرسی و افزایش دانش وبمسترهای فارسی زبان قرار داده است. بر همین اساس هر روزه سعی در انتشار آموزش ها، ترفندها و هک های وردپرس می کند، تا شما بتوانید سایت تان را هر روز بهبود ببخشید.