اشتباهات رایج در استفاده از Pop Up
ما روش های مختلفی برای اعلام و نشان دادن یک بنر تبلیغاتی و یا هشدار برای در جریان قرار دادن به بازدید کنندگان داریم. یکی از آنها استفاده از پاپ آپ است. پاپ آپ ها همانطور که در آموزش های گذشته به آنها اشاره شد، جعبه های خود باز شویی هستند که بازدید کننده برای نمایش یا عدم نمایش روی آنها تقریباً هیچ کنترلی ندارد. البته در گذشته بیشتر پاپ آپ ها به صورت یک پنجره یا سربرگ مرورگر بود که خیلی اذیت کننده بودند. اما در حال حاضر با استفاده از فناوری هایی مثل جاوا اسکریپت ترجیح عمومی وبمسترها به این سمت رفته که از این روش استفاده کنند. اما در این بهره برداری باید اشتباهات رایج در استفاده از Pop Up را در نظر گرفت و سپس به سراغ آنها برویم.
هدف ما از استفاده پاپ آپ این است که در کنار عرضۀ محتوای اصلی سایت، یک موضوع فرعی را هم به سمع و بصر بازدید کنندگان برسانیم. اما برای رسیدن به این هدف قرار نیست که روی اعصاب مخاطبانمان راه برویم! بدین منظور خوب است که از اشتباهاتی که بیشتر وبمسترها در استفاده از پاپ آپ می کنند را شما تکرار نکنید. این اشتباهات می تواند شامل موارد زیر باشند:
استفاده از پاپ آپ تمام صفحه
قرار نیست ما با پاپ آپ سایت خود کاملاً مزاحم کار مخاطبانمان شویم. اگر این طور باشد حتما از سایت بیرون خواهند رفت. پرت کردن حواس آنها، آن هم به طور کامل تبعات بدی بر جای خواهد گذاشت. مخصوصاً اگر آنها روی گوشی هوشمند که دارای نمایشگر کوچکتر هستند، در حال دیدن صفحات سایت شما هستند. در این صورت اگر پاپ آپ شما آن قدر بزرگ باشد که کل صفحه را بپوشاند، مخاطب فکر می کند که از آن صفحه خارج شده و سریعاً سربرگ مرورگر خود را می بندد. حداقل پاپ آپ طوری باشد که وی بفهمد که می تواند با یک لمس کوچک دوباره همه چیز را به حالت اول برگرداند.
استفاده از عبارت های گنگ
در متنی که قرار است به عنوان پاپ آپ به مخاطب نشان داده شود، از عبارت ها گنگ و نا مانوس استفاده نکنید. مثلاً به جای اینکه از “دانلود کنید” استفاده کنید، از “کتابچه راهنما را همینک دریافت کنید” استفاده کنید. این بهتر است که بازدید کننده روی معنی کلمات تفکر نکند و سریع درک کند که شما از اون چه می خواهید.
زمان نادرست برای نمایش پاپ آپ
پاپ آپ ها قابلیت زمان بندی یا تعیین عمل برای نمایش را دارند. می توانید تعیین کنید که در چه زمانی ظاهر شود و یا پس از طی کردن چه مقدار از صفحه توسط نوار ناوبری عمودی صفحه، یا طی چند تا کلیک کاربر نشان داده شود. خیلی مهم است که با توجه به موضوع سایت و ویژگی های مخاطبان سایت و محتوایی که قرار است درون پاپ آن بگنجانید، بهترین حالت را برای زمان نمایش پاپ آپ انتخاب کنید.
انحصاراً استفاده از پاپ آپ
تنها و تنها از پاپ آن استفاده نکنید. آنها را پشت سر هم به مخاطب نشان ندهید. از روش های دیگر تبلیغ و درج محتوای اطلاع رسانی مثل گذاشتن بنر تبلیغاتی و یا پیوندهای تبلیغاتی هم می توانید استفاده نمایید. استفادۀ ترکیبی از روش های تبلیغ درون سایت می تواند کیفیت محتوای سایت شما و همچنین بهرهوری تبلیغات تان را افزایش دهد.
راهی برای بستن پاپ آپ نیست
حتماً یک راهی برای بستن معقول پنجره پاپ آپ قرار دهید. معمولاً یک دکمۀ × در گوشۀ جعبه گذاشته می شود تا بازدید کننده با کلیک روی آن پنجره را فوراً ببندد. اگر این امکان وجود نداشته باشد، شما فرد را مجبور کردید که سایت تان را فوراً ترک کند! شما که نمی خواهید این اتفاق رخ دهد؟
پاپ آپ های تکراری و آزاد دهنده
از نمایش پشت سر هم پاپ آپ خودداری کنید. مطمئن باشید که با این کار نه تنها نتیجه دلخواه خود را نمی گیرید، بلکه نفر حتی از بازدید مجدد به سایت هم خودداری می کند. چون از قبل تجربۀ خوبی نداشته. حتی با استفاده از روش هایی مثل کوکی هایی که روی مرورگر کاربر تنظیم می شوند، کاری کنید که بعد از بستن آن جعبه پاپ آپ، برای مدت زمانی مثلاً چند روزه دیگر همان پاپ آپ برای وی نشان داده نشود.
ندادن حق انتخاب به مخاطب
وقتی کاربر با کلیک روی “خیر، مایل نیستتم!” مربوط به پاپ آپ کلیک می کند، به این معنا است که دیگر نمی خواهد آن تبلیغ را مشاهده کند. بزرگ ترین اشتباه شما این است که مجدد همان پاپ آپ را حتی ظرف چند ساعت دیگر به وی نشان دهید! این کار باعث دلسرد شدن از سایت شما خواهد شد و نه تنها دیگر به محتوای پاپ آپ نظر نمی اندازد، بلکه سایت تان را هم به عنوان یک سایت بی برنامه و شلوغ تصور می کند که به مخاطبانش اهمیت نمی دهد.
به عنوان نتیجه گیری بد نیست تمامی این مطالبی که در بالا گفته شد را در استفاده از پاپ آپ در سایت خود جدی بگیرید. همیشه خودتان را به جای مخاطب سایت تان قرار دهید و ببینید که چه چیزی در کجا مناسب است و همان کار را بکنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید، وردپرس دارای افزونه های بسیاری برای مدیریت پاپ آپ روی سایت است که یکی از آنها افزونه Popups وردپرس است. با WPTutorial.ir همراه باشید.