کار افزونه OptionTree چیست؟
حتماً در میان پوستههای وردپرس که نصب و یا تست کردید، قالبهایی را دیدهاید که دارای یک صفحهٔ اختصاصی در پیشخوان وردپرس بودند که کار تنظیمات قالب را بر عهده داشتند. یعنی کاربرِ قالب برای اینکه بتوانید تنظیمات قالب را انجام دهد، باید به آنجا مراجعه کند. اگر توسعه دهندهٔ پوستهٔ وردپرس هستید و یا به این کار علاقهمندید، حتماً شما هم نیاز پیدا خواهید کرد که برای پوستهای که مینویسید یک چنین قابلیتی تعریف کنید. یعنی کاربران پوستهٔ شما بتوانند وارد صفحهٔ تنظیماتی، که معمولاً در گروه صفحات «نمایش» در پیشخوان وردپرس قرار میگیرد، شده و گزینههای تنظیماتی قالب را تغییر دهند.
اما به عنوان توسعه دهنده، نوشتن چند صد خط کد که بتواند قابلیت صفحهٔ تنظیمات را به پوستهٔ ما اضافه کند، زمان و انرژی زیادی از ما خواهد گرفت. در صورتی که ابزاری با نام OptionTree این مشکل را برای ما رفع میکند و با استفاده از ترفند گرفتن و کشیدن میتواند صفحهٔ تنظیمات با گزینههای دلخواه ما ایجاد کند. نکتهٔ جالب این جاست که برای استفاده از این افزونه، حتی تازهکارها که دانش فنی هم ندارند هم میتوانند این کار را انجام دهند.
OptionTree چیست؟
OptionTree یک افزونه برای وردپرس است که روی وردپرس شما نصب میشود. حالا با رفتن به صفحهٔ مخصوص آن، میتوانید تک تک گزینههای صفحهٔ تنظیمات قالب را تعیین کنید و از مقادیری که هر کدام از گزینهها در جدول تنظیمات وردپرس ذخیره میکند، در پوستهٔ خود استفاده کنید.
به عنوان مثال با رفتن به صفحهٔ تنظیمات OptionTree در پیشخوان وردپرس، بعد از اینکه آن را نصب کردید، یک گزینه از نوع انتخاب عکس اضافه میکنید و تنظیمات آن را انجام میدهید. سپس از مقدار آن گزینهٔ تنظیماتی که ساختید، برای عکس سربرگ تمامی صفحات سایتتان استفاده میکنید. کاربر قالب با تنظیم این گزینه، عکس مورد نظر را به عنوان لوگوی صفحات سایت در بالای سایت خود به نمایش میگذارد.
پس OptionTree یک ابزار توسعهٔ تنظیمات پوستههای وردپرس است که کاربرد خیلی خیلی سادهای دارد. راجع به نحوهٔ استفاده از آن هم توضیح خواهم داد و آموزش های زیادی راجع به آن در سایت منتشر خواهیم کرد.
پس اگر شما هم خواسته باشید برای پوستهای که مینویسید، صفحهٔ تنظیمات خیلی خوب و کم دردسر ایجاد کنید، افزونهٔ OptionTree در خدمت شماست.
طریقه کار با OptionTree
همانطور که در مثال بالا خدمت شما عرض شد، یک بخش از افزونهٔ OptionTree در پیشخوان وردپرس، برای تعیین ویژگیهای صفحهٔ تنظیمات قالب آن هم به صورت گرفتن و کشیدن است. یعنی تمامی بخشهای صفحهٔ تنظیمات به صورت گرافیکی قابلیت ساخته شدن را دارد.
با ذخیرهٔ این تنظیمات، زمانی که به صفحهٔ تنظیمات قالب یا Theme Options میروید، دقیقاً همان چیزهایی که مشخص کردید را میتوانید ببینید. کاربر از این طریق میتواند تنظیمات قالب خود را انجام دهد.
اما داستان به همین جا ختم نمیگردد! شما به عنوان سازندهٔ قالب بعد از اینکه صفحهٔ تنظیمات قالب خود را ساختید، باید به صفحهٔ Export را خروجی گرفتن رفته و از کل پروژهٔ خود یک خروجی بگیرید. در اصل شما بعد از تهیهٔ خروجی، یک سند با نام theme-options.php خواهید داشت که باید در بین اسناد قالب خود، طبق اصول برنامه نویسی قالب وردپرس، قرارش دهید.
همانطور که دیدید، شما فقط کافی بود گزینههای تنظیماتی قالب را مشخص کنید و از تابعی که به شما داده شده برای فراخوانی مقادیر تک تک گزینههای تنظیماتی در بین کدهای قالب خود استفاده کنید. بقیهٔ کارها را خود افزونهٔ OptionTree برای شما انجام میداد. خیلی راحت و ساده، همیشه با این افزونهٔ حرفهای و رایگان میتوانید برای هر پوستهای یک صفحهٔ تنظیمات ساده و از مقادیر این تنظیمات که کاربر تعیین میکند، در پوسته استفاده کنید.
جمع بندی
همواره برای توسعهٔ پوسته یا حتی افزونه راهکارهای ساده شدهای وجود دارند. باید با مطالعه و کسب تجربه، به این راهکارها رسید و سعی کرد از آنها برای بهبود روال کاری و راحتتر کردن کار توسعه استفاده کرد. نمونهای از ابزارهایی که در این میان به رایگان موجود است، OptionTree نام دارد که به صورت یک افزونه روی وردپرس شما نصب میشود و به شما به عنوان یک توسعه دهنده، امکان ساخت صفحهٔ تنظیمات برای پوستهای که میسازید را میدهد. با آموزشهای بعدی ما همراه باشید.
سلام
بعد خروجی گرفتن چطوری به قالب معرفی کنم این theme-options.php رو؟
من قالب ساختم، تنظیمات انجام دادم اما تو هاست میزارم تنظیمات نمیاره
درود. همونطور که توی متن هم گفته شده، شما باید سند theme-options.php رو توی سند functions.php اصلی قالب include کنید. include یکی از توابع PHP است که کارش وارد کردن کدهای یک سند درون یک سند دیگه از PHP است.
سلام خسته نباشید
دلیل اینکه قسمت theme option کار نمیکنه و گزینه ها باز نمیشن و هیچی نمایش نمیده چی هست !؟
درود. یک جای کار رو اشتباه پیش رفتید. باید فایل php ساخته شده رو به خوبی درون ریزی کنید. همچنین تمامی موارد جانبی رو هم رعایت کنید تا مشکی نباشه. با یکم آزمون و خطا قطعاً مشکل رو پیدا خواهید کرد.