آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل
نقشهٔ سایت یک یا چند سند XML است که تمامی پیوندهای صفحات مهم سایت در آن قرار دارند. این نقشه روی سایت ما دارای یک نشانی است و با آدرس دامنهٔ سایت شروع میشود. البته هر سایتی از اول دارای نقشهٔ XML نیست. همچنان که وردپرس هم از ابتدا بدون نقشهٔ سایت است و شما با نصب یک افزونهٔ سازندهٔ نقشهٔ سایت یا افزونهٔ سئو، میتوانید برای سایت خود یک نقشهٔ سایت ایجاد کنید.
حالا با فرض اینکه شما از قبل با دنبال کردن مقالات و ویدیوهای آموزشی ما، نقشهٔ سایت خود را ساختید. حالا طبق آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل با ما باشید، تا گوگل بتواند از این نقشه سایت استفاده کند.
کاربرد نقشه XML سایت
کاربرد اصلی نقشهٔ سایت این است که نشانی آن را به موتورهای جستجو، مثل گوگل بدهیم تا گوگل از آخرین نوشتههای سایت ما آگاه شوند. بدین ترتیب دو مزیت اصلی برای سایت ما به همراه خواهد داشت.
- اول اینکه گوگل یا دیگر موتورهای جستجو هر چه سریعتر نوشته های سایت ما را فهرست و ذخیره میکنند.
- دوم اینکه این فرصت از دیگر سایتهای کپی بردار گرفته می شود که نوشته های سایت ما را به اسم خودشان ثبت کنند و منتشر نمایند. چون به محض انتشار یک نوشته در سایت ما، در نقشهٔ سایت هم ظاهر میشود و بعد از آن هم گوگل مطلع میگردد.
ثبت نقشه سایت در گوگل
حالا که با اهمیت ثبت نقشه سایت در گوگل آشنا شدید، باید بدانید که گوگل سرویسی با نام گوگل وبمستر دارد که در نسخههای جدید با عنوان Search Console شناخته میشود که البته برای ما ایرانیها با آیپی ایرانی تحریم است! ولی اگر توانستید با یک سرویس تغییر IP کار کنید، حتماْ به نشانی search.google.com/search-console رفته و اگر از قبل سایت خود را در آنجا ثبت کردید که وارد همان مورد شوید. در غیر این صورت سایت خود را ثبت کنید.
با ورود به صفحهٔ مربوط به سایت خود در Search Console از نوار ناوبری سمت چپ روی Sitemaps کلیک کنید.
از بخش Add a new sitemap نشانی نقشه سایت را وارد کنید. دقت کنید که نیازی به وارد کردن نام دامنه نیست.
نشانی نقشهٔ سایت را باید از قبل داشته باشید. اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونههای سازندهٔ نقشهٔ سایت، نشانی نقشهٔ سایت شما را به شما میدهند. فقط کافی است به آنها مراجعه کنید. سپس روی SUBMIT کلیک کنید.
بعد از موفقیت آمیز بودن معرفی نقشه سایت به گوگل، از قسمت Submitted sitemaps میتوانید نقشهٔ سایت به همراه دیگر مشخصاتش را ببینید. از جمله اینکه در کل چند تا لینک درون این نقشه وجود داشته و گوگل آن را شناخته، که از ستون Discovered URLs میتوانید ببینید.
اگر در ستون Status عبارت Success زده شده بود، به این معنا است که نقشه سایت شما به خوبی به گوگل معرفی شده و باید صبر کنید تا پردازشهای بعدی توسط گوگل انجام شود.
جمع بندی
آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل همین جا به اتمام رسید. باید دانسته باشید که مراحل کار به چه صورتی است. همچنین اهمیت این کار در فهرست شدن هر چه سریعتر صفحات سایت شما در گوگل و جلوگیری از کپی کردن محتوای سایت شناخته شده است. با آموزشهای سئوی سایت ما همچنان همراه باشید.