Incremental Backup یا نسخه پشتیبان افزایشی چیست؟
به عنوان یک اصل همیشه ثابت، یکی از مهمترین کارهایی که به عنوان یک کاربر رایانه باید انجام دهید، تهیهٔ نسخهٔ پشتیبان یا همان بکاپ است. حالا این بکاپ میتواند از اطلاعات روی رایانهٔ شخصیتان باشد، یا اطلاعات موجود روی فضای میزبانی که سایت شما روی آن قرار گرفته که برای تهیه و رسیدگی به آن زمان زیادی میگذارید. بنابراین بهتر است قبل از اینکه پشیمان شوید، از صحت پشتیبان گیری سایت خود مطمئن شوید. یکی از روشهای بهینه برای امر پشتیبان گیری، Incremental Backup یا همان پشتیبان گیری افزایشی است. که در ادامه راجع به آن بیشتر توضیح خواهم داد.
در حالت عادی کاری که برای گرفتن نسخهٔ پشتیبان به ذهنمان خطور میکند این است که خیلی ساده تمامی فایلها و پوشهها را کپی کنیم و در جای دیگری یا روی حافظه یا سرور دیگری آنها را قرار دهیم. یا در حالتی بهتر، ابتدا آنها را فشرده سازی کنیم و به صورت یک فایل فشرده در بیاوریم و سپس عملیات کپی را انجام دهیم.
اما این روش هم زیاد جالب نیست. چون اگر میزان حجم اطلاعات سایت ما زیاد باشد و ما هم خواسته باشیم همیشه آخرین نسخه از اطلاعات را به صورت پشتیبان داشته باشیم، باید کلی زمان و منابع صرف شود تا بکاپی کامل از کل اطلاعات سایت ما تهیه گردد. این موضوع روی سرورهایی که میزبان سایت هستند بسیار حائز اهمیت است. چرا که منابع آنها محدود است و اگر هم هاست به صورت اشتراکی باشد که اوضاع وخیمتر خواهد شد!
پس ما باید به فکر راه حلی باشیم که بتوانیم آخرین نسخه از اطلاعاتمان را روی بکاپ داشته باشیم. راهکار در نسخهٔ پشتیبان Incremental است. یعنی فقط از فایلها و پوشههایی بکاپ تهیه شود که از آخرین بکاپی که تهیه شده تغییر کردهاند. در این حالت خیلی سریع تهیهٔ نسخهٔ پشتیبان تمام شده و به اطلاعاتی که تغییری در آنها داده نشده، روی مسیر مقصد بکاپ دست زده نمیشود. بنابراین با Incremental Backup میتوانیم به این مقصود خود برسیم.
به تصویر زیر نگاه کنید. اولیه ترین مرحله تهیهٔ یک نسخهٔ پشتیبان از تمامی اطلاعات فعلی است. یعنی یک بکاپ کامل که در روز thursday گرفته شده. در مرحلهٔ بعدی که بکاپ افزایشی در روز Friday گرفته شده، فقط تغییرات لحاظ شدند و دیگر خبری از تهیهٔ نسخهٔ پشتیبان کامل نیست که همین امر در زمان و منابع خیلی صرفه جویی میکند. برای روزهای بعدی هم به همین ترتیب. یعنی به غیر از اولین بکاپ که Full Backup هست، بقیه همگی incremental Backup یا بکاپ افزایشی هستند.
در کنترل پنلهایی مثل cPanel/WHM این قابلیت برای تهیهٔ نسخهٔ پشتیبان وجود دارد. بدین صورت که میتوانیم حالت Incremental را فعال کنیم که البته باید توسط مدیر سرور انجام شود، تا بکاپها به صورت افزایشی باشند. در سطح CMSها یا سیستمهای مدیریت محتوا هم امکان تهیهٔ بکاپ به صورت افزایشی وجود دارد. مثلا در وردپرس ما افزونههایی برای این کار داریم که فقط از فایلهای اضافه شده و یا تغییر داده شده بکاپ تهیه میکنند و به دیگر قسمتهای بکاپی که از قبل تهیه شده کاری ندارند.
از جملهٔ این افزونهها، Backup & Staging – BlogVault Backups است که آموزش کامل آن را در سایت منتشر کردیم. با نصب این افزونه روی وردپرس، برای تهیهٔ نسخهٔ پشتیبان، دیگر فشار زیادی روی هاست شما وارد نخواهد شد. چرا که فقط هر آنچه که از آخرین بکاپ روی سایت تغییر دادید، به بکاپ قبلی اضافه میگردد.
افزونهٔ دیگر وردپرس برای تهیهٔ بکاپ افزایشی Backup and Staging by WP Time Capsule است که روی فضاهای ذخیره سازی ابری از جمله گوگل درایو و دراپ باکس هم میتوانید پشتیبان سایتتان را ذخیره نمایید.
با توجه به این توضیحات الان میتوان متوجه شد که تا جایی که میتوانیم میبایستی از قابلیت Incremental Backup برای تهیهٔ نسخه پشتیبان سایتمان استفاده کنیم که هم سریعتر است و هم بهینهتر. البته این را هم باید بدانیم که معایبی در این روش وجود دارد، مثل عدم فشرده سازی فایل بکاپ که حجم بیشتری از این حیث روی محل ذخیره سازی بکاپ میگیرد. که با این وجود با توجه به مزیتی که در این روش وجود دارد، از این عیب هم میتوان چشم پوشی کرد.
امنیت وردپرس
بدون دیدگاه
افزونه پشتیبانی وردپرس، بکاپ گرفتن از سایت، تهیه نسخه پشتیبان و بک آپ وب سایت